Любители на котки - Тема 192

• 33 476
  • 770
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
3 месеца е на лекарства вече. Като я вземем, пак ще продължим. Сега е на инжекции.
Притеснявам се също и за коремчето ѝ, че веднъж видях и кръв в повърнато. Много лекарства, много нещо.

# 106
Каква ѝ е диагнозата на Милчето?

# 107
Стейси,стискам палци!

Ако Закари се научи и да затваря всичко,което може да си отваря,цена няма да има.
https://www.instagram.com/reel/C2VCyN3oA3b/?igsh=ejV1emludjdiZm9h
И все пак,моите основно спят.

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 07:52 от red soul

# 108
  • София
На Чита и се клати зъб Simple Smile Много е смешна, доктора каза уж на 6-я месец, а тя е още на 4.

# 109
Явно и при котките има акцелерация както при хората. 😃

Таня, благодаря за темата. ❤️

Котка на топка. 😃Томчето спи, събира сили, за да ми помага в домакинството. 🤭

# 110
  • Бу-у-урга-а-ас
Стейси, стискаме палци и лапи на адашката.
Мила е много смешна, когато ходи до тоалетна. Едва, едва влиза в легена, топва дупето, върши малката нужда и после внимателно излиза, изтръсквайки лапи. Понякога се обръща и леко заравя, но стои извън легена. После отива на стената до легена и започва да "рови" 🤣🤣🤣.
Голямата нужда я върши на плочките до тоалетната ѝ. Пак така търка лапи на стената. Понякога се обърква, но за щастие не се случва често.
И един хайванин на училищния прозорец. С клъцнато уше е.

# 111
Тази сутрин много се смях с Том. Изпишкал се в легена си и започнал да заравя. След малко ММ ми казва : гледай какви ги е свършил : преместил легена на средата на банята и пъхнал в него единия ми чехъл за баня. 😃

# 112
  • До хладилника, който обичам
Стейси, с бъбреците ли има проблем? Милото коте.

# 113
Тези от вас, които са бременяли заедно с котка как стой въпроса с изследванията за токсоплазмоза? Понеже ние планираме бебе, не планирахме коте, ама така се случи. Тъкмо да тренираме😃 Та въпроса ми е предварително ли се правят изследванията или чак като забременее жената. Много страшно го изкарват, въпреки че с токсоплазмоза можем да се заразим и без да имаме котка. Знам, че рано питам, но ми се ще да съм подготвена по този въпрос Simple Smile

# 114
Пусни си кръвен тест сега, за антитела, IgG, докато е време.
По принцип, домашна котка трудно ще се зарази, за уличните е по-възможно.
Какъвто и да е случаят - единствено като чистиш тоалетната й, бъди внимателна, но това е официална препоръка и се подразбира, аз съм сигурна, че и мъже, и жени, и всеки, който чисти тоалетна, е безкрайно внимателен с тази рутина Laughing

# 115
Пусни си кръвен тест сега, за антитела, IgG, докато е време.
По принцип, домашна котка трудно ще се зарази, за уличните е по-възможно.
Какъвто и да е случаят - единствено като чистиш тоалетната й, бъди внимателна, но това е официална препоръка и се подразбира, аз съм сигурна, че и мъже, и жени, и всеки, който чисти тоалетна, е безкрайно внимателен с тази рутина Laughing
Преди да стане домашна е била улична Simple Smile Ще си пусна 1 щом може и по-рано, че аз преди години и куче гледах в апартамент, та може и да съм имала. А на котето тест прави ли се или само на мен?

# 116
Тези от вас, които са бременяли заедно с котка как стой въпроса с изследванията за токсоплазмоза? Понеже ние планираме бебе, не планирахме коте, ама така се случи. Тъкмо да тренираме😃 Та въпроса ми е предварително ли се правят изследванията или чак като забременее жената. Много страшно го изкарват, въпреки че с токсоплазмоза можем да се заразим и без да имаме котка. Знам, че рано питам, но ми се ще да съм подготвена по този въпрос Simple Smile
Котката може да зарази само веднъж в живота си и то за период от 24 часа. За това домашна котка е трудно да те зарази. Дори и да изтеглиш късата клечка и да "снесе" изпражнения с ларви вкъщи, обикновено ще ѝ почистиш тоалетнта преди да са минали тези 24 часа, преди да могат ларвите да заразяват. За да заразяват, те (изпражненията) трябва да престоят в тоалетната 24 часа и да "узреят". Ако се чисти тоалетната два пъти на ден, няма шанс да се заразиш с токсоплазмоза от домашна котка.
Но понеже има шанс да се заразиш от ресторантска салата, докато си бременна, можеш да си пускаш ИгГ тест за антитела на всяко тримесичие, за да си спокойна.

# 117
Точно това исках да добавя - че рисковете за теб са много повече свързани с това, което ядеш и пиеш, слагаш като козметика на себе си, дишаш също така, отколкото с домашния любимец.

# 118
  • До хладилника, който обичам
Токсоплазмозата Е опасна наистина. Едно от най-лесните решения е другия родител да чисти тоалетната за периода на бременността, и разбира се, да спазва много добра хигиена.
Три бременности с котки изкарах и грижите за котешката тоалетна са били и мои, освен на мъжа ми, майка ми онзи ден ми каза, че токсоплазмозата е била едно от най-големите ѝ притеснения в тези периоди - но много добра хигиена е по принцип разумна. Като пускаш изследвания, за антитела от рубеола също е идея, ако не знаеш карала ли си я. Всичко ще е наред Simple Smile

# 119
На котето няма смисъл да правиш тест. Ако си го приютила докато е с токсоплазмоза, то вече отдавна я е "снесло" и повече няма да снася. Ако не е снасяло до сега токсоплазмоза, трябва да не рискуваш да храниш котето с потенциални източници на токсоплазмоза, като домашни суджуци или домашно месо без термична обработка (от магазина месата минават през дълбоко замразяване, което убива токсоплазмозата, преди да ги продадат охладени, но все пак - термична обработка за сигурност)
Възможно е да имаш антитела, ако като малка си пипала улични котки и не си си мила ръцете, но по-възможно е да нямаш. Simple Smile Твоят тест за антитела ще те упъти как да процедираш с храненето - твоето и на котката, по време на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт