Рефлукс?

• 389
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, сагата с моята принцеса стига до там, че почвам вече аз да си поставям диагнози. Според личната - коликите продължават, според гастроентериоложката да съм пробвала с противоалергично мляко. Е да, ама аз когато ходих при гастрото много се тревожех, че бебка не ядеше колкото се очаква. В деня на самия преглед при нея беше по-добре и затова реших да я изчакам, да не почвам това мляко. И сега си хапва добре. Проблема е, че след хранене(преди беше по време на храненето и спирахме) започва да се извива наляво, да скимти(защото не е точно рев, но ако не я изправя навреме преминава в рев).  Чувам, та дори и виждам как й се връща храната в устата. Понякога се задавя и ми изкарва акъла. Повръща си, не на фонтан, но по малко си връща след почти всяко хранене. Вечер, когато не е активна няма проблем.
Та според гастрото - не било рефлукс, защото видиш ли не ми миришело на кисело и дъха й е ок.
Според личната й не било алергия, щото не връщала на фонтан - колики.
Въпросите ми към вас са:
Мога ли на своя глава да й давам от онези сиропи за киселините, или не е добре, ако не е това?
На вас на какво ви прилича? Какво бихте ми препоръчали.

# 1
  • София
Не знам на колко е детенцето, но потърсете 2-ро или 3-то мнението от гастроентеролог. Не давайте на своя глава нищо тъй като не знаете причината за този проблем.

# 2
  • София
И аз не бих давала нищо на своя глава. Подкрепям за второ мнение.

# 3
Не знам на колко е детенцето, но потърсете 2-ро или 3-то мнението от гастроентеролог. Не давайте на своя глава нищо тъй като не знаете причината за този проблем.
За жалост в нашия град е само 1. По принцип много са доволни от нея хората, но аз познавам и още 2 семейства, диагностицира и пак с АБКМ, та ми се струва, че й е някаква стандартна проба диагноза - ако не се повлияе, тогава да търси друго.

# 4
  • София
Ако имате възможност просто го заведете в друг град за преглед. Другият вариант е да си слушате лекарката, но тя до колкото разбирам никакви сиропи не Ви е изписала.

# 5
Ами то при тази прегледа беше никакъв. Все едно я гледа ЛЛ и описание. Но тя тогава от казваше да яде. Не са й правени никакви тестове/изследвания. На 4 месеца е.

# 6
Евентуално или ще я заведа на друг лекар, или пак ще ида при тази и просто ще й обясня, че част от симптомите са се овладели и затова не съм давала скъпоценния й фризопеп. А на вас извиване и изпъване на лявата страна при хранене на какво ви прилича все пак? Възможно ли е да са колики, защото като почнаха коликите помня, яденето я успокояваше, не я караше да се изпълва така. Свиваше крачета и юмручета. Променят ли се тея смотани колики или всички лекари са некомпетентни... То аз като я заведа на лекар не прави така, проблема е при храненето. Уж им го описвам, аз ли не мога да го опиша не знам. Щом наддава е добре.

Общи условия

Активация на акаунт