Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 33 851
  • 727
  •   1
Отговори
Добре дошли в новата ни тема, бъдещи мами! Нека донесе късмет на всички ни и всички да видят най-хубавите две черти, да усетят най-хубавите ритничета и да гушнат най-сладките бебчета на термин!

Тук може да задавате въпроси свързани с вашите ин витро процедури и да споделяте опит, а като видите двете чертички може да  се похвалите за кураж на другите момичета! Успех!
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Полезни Линкове
Център за Асистирана Репродукция
https://www.cfar.bg/

Какво е Ин Витро
https://nadezhdahospital.com/reproduktivna-medicina/asistirani-r … ki/ivf-icsi-imsi/
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Препоръчителни Изследвания
За жената
-полови хормони на ден 3 - 5 от менструалния цикъл (LH, FSH, Estradiol, Prolactin, TSH, AMH)
-изследване за хламидия, уреаплазма и микоплазма (с валидност до 6 месеца преди процедурата)
-микробиологично изследване (до 30 дни преди процедурата)
-изcлeдвaнe за Хепатит B, Хепатит С, СПИН и Сифилис (до 3 месеца преди процедурата)
-хормони на щитовидната жлеза (TSH, FT3, FT4, TAT, MAT)
-генетично изследване за тромбофилия (основен пакет) и за придобита тромбофилия
-проверка за пропускливост на тръбите
-имунологични изследвания

За мъжа
-разширена спермограма по Крюгер
-изследване за хламидия, уреаплазма и микоплазма (с валидност до 6 месеца преди процедурата)
-микробиологично изследване (до 30 дни преди процедурата)
-изcлeдвaнe за Хепатит B, Хепатит С, СПИН и Сифилис (до 3 месеца преди процедурата)
При мъжки фактор
-проверка за варикоцеле и други отклонения
-хормони на щитовидната жлеза (TSH, FT3, FT4, TAT, MAT)
-ДНК фрагментация и кариотип
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Допълнителни Техники за Повишаване на Успеваемостта
Всяка клиника предлага различна комбинация от тях, така че потърсете информация за възможностите при вас.
-ИКСИ (интра-цитоплазмено инжектиране на сперматозоид в яйцеклетката) - покрива се от ЦАР
-ИМСИ (инжeĸтиpaнe нa мopфoлoгичнo ceлeĸтиpaн cпepмaтoзoид в цитoплaзмaтa нa яйцeĸлeтĸaтa)
-МАКС
-Активиране на яйцеклетките чрез калциев йонофор
-Ко-култивиране на ембриони с ендометриални клетки
-Time laps култивиране на ембриони в системата Ембриоскоп
-Асистиран хетчинг с лазер на ембрионите
-Ембриолепило
-Предимплантационна генетична диагностика/скрининг (PGD/PGS)
-Микрочип/ ZyMot
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Линк към старата тема -  
https://bg-mam.ma/t/1666512

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

С пожелание на всички за леки стимулации, успешни бременности до термин и здрави, пухкави бебчета на финал ! Кураж, момичета!

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 16:41 от •MERA•

# 1
Колко дни преди пункция трябва да се прави нова спермограма? На едно място пише "поне 1 месец преди пункция" (което тълкувам като повече от месец), а съм чувала от другаде по-малко от месец или по-малко от три месеца и съвсем се обърках.

# 2
Хубаво е да е поне 1 месец, за да може ако има някакви проблеми да се назначи терапия. Но това не го прави задължително.
Иначе по принцип е същото като при самата спермограма. Поне 3-4 дни преди пункция, за да може да се обнови материала и да е с най-доброто си качество. Иначе се рискува да повлияе на процеса на оплождане. Ако нямате да правите спермограма е възможно лекарят като види наближаването на пункция дори да препоръча отделяне на материал точно за да може да са свежи сперматозоидите.

Ако са застояли прекалено много, някои стават по-лениви и започват да умират. Ако твърде скоро е даван материал - още не са достатъчно на брой и зрели. Затова се спазва обикновено оптималния срок въздържание, който препоръчват и преди спермограмата.

# 3
Мислех в началото на февруари да се обадя за час за трансфер на последния ни останал ембрион, но от 9 дена съм с грип и не знам кога изобщо ще оздравея напълно . Случвало ли ви се е и отложихте ли трансфер ?

# 4
Ние не сме правили СГ преди пункция. Последната ни беше от преди 3-4 месеца, като кандидатствахме за фонда. Беше ясно, че при нас ще е ИКСИ заради МФ, поради, което ни искаха по-малко въздържание за пункцията, при икси не броят, а качеството е определящо. След като ММ даде материала, след пункцията ми, определихме методът на оплождане с ембриолога, спрямо материала му.

Мера, според мен повече от месец от боледуването, няма да има проблем за трансфер. Нали даже предписват понякога имунопотискащи медикаменти след трансфер. Но все пак нямам такъв опит, най-добре с докторът да прецените.

Успех на всички момичета! 🍀

# 5
Здравейте,
бяхме одобрени от ЦАР за ин-витро процедури. С цялата относителност на сумата според различните клиники, колко горе-долу би следвало да бъде доплащането за всичко над 6-те хиляди, които ни отпускат?

# 6
Заплащането в допълнение вероятно зависи и от ценоразписа на клиниката, която сте избрали. В парите отпуснати от ЦАР не влиза нищо за мъжа, само за теб. Той трябва да пусне микробиология и ХИВ, СПИН и сифилис. За теб цитонамазка, микробиология, ХИВ, СПИН, сифилис и предоперативни изследвания за пункцията. Аз съм плащала и за консултация с кардиолог и анестезиолог преди пункцията. Игли и спринцовки, ако вие трябва да си смесвате препаратите за стимулацията. Може да пропускам нещо. Ако да, ще ме допълни някой.

# 7
Много зависи какви допълнителни техники ще използват според ситуацията, като например макс, зимот, пикси, и т.н. ПИД също не се покрива, както и ако решите да слагат лепило. Замразяването на ембрионите се заплаща от вас.

Успех!

# 8
При нас за това, което покрива фонда (прегледи, хормонални изследвания, медикаменти) не се наложи доплащане. Доплатихме си за техника за обработка зимот, вирусологиите и микробиологиите за двамата, един предоперативен пакет кръвни изследвания, анестезията и замразяване за една година. Всичко това ни излезе около 1000лв, което е ок, предвид, че и една инсеминация ни излизаше толкова почти.
Вирусологиите може да ги пуснете където решите, вижте коя лаборатория предлагат най-изгодният пакет, защото в самите клиники обикновено е по-скъпо.

# 9
Има и допълнителни изследвания, които някои лекари препоръчват, които също не влизат в нещата, финансирани от фонда.

# 10
Здравейте!Може ли да ми препоръчате добър репрудолтивен специашист в Пловдив.Имам 3трансфера при д-р Даниел Ставрев,но са неуспешни и трите и огромно неглижиране на ситуацията.Извинявам се ско въпроса ми не е за тази тема!

# 11
Здравейте!Може ли да ми препоръчате добър репрудолтивен специашист в Пловдив.Имам 3трансфера при д-р Даниел Ставрев,но са неуспешни и трите и огромно неглижиране на ситуацията.Извинявам се ско въпроса ми не е за тази тема!
Д-р Здравко Минев

# 12
Момичета, предписаха ми лечение с Логест и отложиха започването на процедурата за след края на лекарството.
Доколкото разбрах, не йм харесаха фоликулите, били пораснали повече от необходимото (бях на 3-ден от МЦ) и имаше съмнение за задържан такъв.
Често ли се прави такъв подход? След като изпия Логеста, би ли имало проблем да се стартира? Благодаря!

# 13
Безплатни консултации за двойки с репродуктивни проблеми в УМБАЛ-Пловдив:

https://svetatnazdraveto.bg/novini/bezplatni-konsultacii-za-dvoj … 1dEclycrfR_pJK4gQ

# 14
Здравейте, съпругът ми има проблеми и може да се наложи инвитро.Миналият месец бяхме при специалист ,който ми назначи да си направя цветна снимка,някои хормонални изследвания и 3 ултразвука.Изобщобщо не съм запозната с неща.Някой може ли да ми препоръча лекар и клиника.Четох че цветната снимка е хубаво да се прави с упойка,защото боляло много.И аз реших задължително да я направя с упойка,защото дори при преглед изпитвам болка.

Общи условия

Активация на акаунт