Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 34 809
  • 727
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте! Искам да попитам тези от вас, на които работата им е свързана с постоянно пътуване, посещаване на различни търговски обекти, дали ходят на работа след трансфер? Налага ми се да вдигам от време на време и кашончета 3-5 кг максимум. Имам един успешен трансфер преди 5 години, тогава не ходих на работа. Сега обаче не ми се иска работодателя да разбира за процедурата ми.

# 31
Здравейте! Искам да попитам тези от вас, на които работата им е свързана с постоянно пътуване, посещаване на различни търговски обекти, дали ходят на работа след трансфер? Налага ми се да вдигам от време на време и кашончета 3-5 кг максимум. Имам един успешен трансфер преди 5 години, тогава не ходих на работа. Сега обаче не ми се иска работодателя да разбира за процедурата ми.

Вземете си отпуск или болничен и си почивайте. Няма смисъл за няколко дни да си рискувате опита. Работата няма да ви избяга, ще трябва да работите цял живот после. Това поне е моята логика 😊 Успех!

# 32
Има много варианти за болничен, без вирусни и инфекциозни болести. Не си правете експеримент, защото могат първо от клиниката да ви откажат процедурата, второ вашите лекари подлежат на санкция при установяване на такава практика. Реално са две посещения за по 5-10 минути за проследяване и следва пункция до 11ч сутринта. Дори и отпуска не е необходима ако сте от същия град.
Аз пътувам от Варна до София, работя дистанционно и ползвам болничен само след пункцията. Никой не разбира даже какво правя и къде съм.

Зависи от клиниката. При нас по време на стимулация прегледите са през ден и за 10-12 дни стимулация си има едни 6-7 прегледа, за които е абсурд да се пътува по 500 км в посока. Иначе, да, наистина са по 5 Мин, но ако не си в града не става. И аз съм от Варна, но за всяка стимулация съм си откарвала по две седмици в София.

# 33
Да, разбира се, че зависи и от клиниката и от организма на всяка от нас. В Надежда пробвах всички варианти за болничен, но дават само след пункция и трансфер. Първото ми софийско инвитро беше със 17-дневен престой, докато разбера как се случват работите. Работих от лаптопа в хотела и през телефона в колата и клиниката. Много е неудобно, за всички пътуващи, но всеки може да намери неговия начин, я с отпуска или болничен… или където позволява с дистанционна работа.

# 34
Аз живея и правя инвитро в София. Абсолютният минимум, който ми е отнемало за транспорт, изследвания, чакане за резултатите (до 1ч), преглед и взимане на препаратите е 2 часа, но само в неработен ден се е случвало. Обикновено при мен процесът е между 3 и 4 часа, а няколко пъти и 5 часа съм прекарвала клиниката (и още около/над 1ч за транспорт) заради времето между 2 часа за преглед (примерно при репродуктивния и при анестезиолог/кардиолог).

По принцип работя дистанционно, но няма как докато съм в движение (от, до и вътре в болницата). Затова за всеки преглед през работен ден си пускам половин ден отпуск. Дават ми 2 седмици болничен за и след пункцията, което е добре за отсъствията ми за следващите неща.

През 2024г имам 4 стимулации и съм ползвала общо 6 дни отпуск. Ако пътувах от друг град, то вероятно щяха да ми трябват 3 дни за една стимулация.

# 35
Момичета, колко време след пункция сте чакали да ви дойде цикъла? Моята беше края на ноември, предписаха ми противозачатачни за известно време докато чакаме допълнителни PGD изследвания. Когато ги спрях ми дойде, макар и оскъден, и от тогава нищо. Имах леко зацапване няколко дни когато продължих с противозачатачните, но откакто пак ги спрях минава вече месец.

# 36
Здравейте,

Днес ми е ден 4 след трансфер. Точно след трансфера ми излязоха резултатите за тромбофилия. Когато ги показах на док не ми каза абсолютно нищо и директно ми предписа фраксипарин и мета фолиева и каза че бърза. Той е много зает и вече ми е неудобно да го питам.Някой знае ли до колко трябва да се притеснявам за тези резултати:

# 37
Здравейте момичета, на 40 години съм и от два дни съм много притеснена. Направиха ми хистероскопия за премахването на 4 полипа. Всичко мина добре, но по време на процедурата ми откриха и ендометриоза. Доктора ми каза, че не се лекува и да се замислям за инвитро. Опити сме правили 1 година преди хистероскопията - нищо.
Може ли да ми кажете как стоят нещата в РепроБиоМед София при д-р Ковачев за инвитро? И препоръка за други клиники в София?
Много съм объркана все още. Не очаквах такива резултати. Аз си мислих, че не се получава от полипите. В петък ми излиза и яйчниковият резерв. Миналата година беше добър.
Благодаря ви предварително

# 38
Здравейте момичета, на 40 години съм и от два дни съм много притеснена. Направиха ми хистероскопия за премахването на 4 полипа. Всичко мина добре, но по време на процедурата ми откриха и ендометриоза. Доктора ми каза, че не се лекува и да се замислям за инвитро. Опити сме правили 1 година преди хистероскопията - нищо.
Може ли да ми кажете как стоят нещата в РепроБиоМед София при д-р Ковачев за инвитро? И препоръка за други клиники в София?
Много съм объркана все още. Не очаквах такива резултати. Аз си мислих, че не се получава от полипите. В петък ми излиза и яйчниковият резерв. Миналата година беше добър.
Отивайте при Станулов във Доверие! Там ще се получи най-бързо.

# 39
Консултирайте се с доктор Калчев по повод ендометриозата и инвитрото. Той е насочен  точно към тази област и има поглед над много такива случаи, при които настъпва и естествено забременяване.

# 40
Консултирайте се с доктор Калчев по повод ендометриозата и инвитрото. Той е насочен  точно към тази област и има поглед над много такива случаи, при които настъпва и естествено забременяване.

Аз също минах през Калчев преди инвитрото  и слава Богу, иначе щеше да е неуспешно най-вероятно. Откри ми хиперплазия, полип и херпес вирус след Хистероскопия и биобсия / микробиом. Чак след това пристъпихме към стимулацията със Станулов.

# 41

В Надежда пробвайте да се доберете до Стаменов в някакъв момент и лично да ви консултира по възможност.
Скоро научих, че имат тяхна програма за лечение точно на ендометриоза, която прилагат от години.
При всички случаи ви съветвам да потърсите повече от едно мнение, че е много специфично това състояние и си трябва опитен специалист.

# 42
Здравейте. Някоя правила ли е офис хистероскопия във Вита при др. Цветков. Интересуваме чисто организационно как се случват нещата в деня на процедурата.

# 43
Здравейте момичета,имам един въпрос към тези които сте с донорски сперматозоиди.Ще правя ин витро на ЕЦ от фонда,който покрива 4 пункции ,при всяка пункция ли има оплождане и трябва да заплатя сумата за донора.

# 44
Благодаря на всички отзовали се
Само още веднъж да попитам какво мислите за Ковачев и инвитро в РепроБиоМед- София?

Общи условия

Активация на акаунт