Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 34 795
  • 727
  •   2
Отговори
# 720
Здравейте. Искам да попитам за един много оспорван въпрос. Според вас АМХ намаля ли с ин витро по къс протокол? Лятото ми беше 2.93, а днес 1.88. Имам две стимулации за ин витро, едната беше миналият месец , и по няколко с летрозол и клостилбегит. Почти всички лекари казват, че не се изчерпва и аз намирам логика в това, но малко ме смущава факта, че толкова е паднал. В една и също лаборатория е и имам дефицит на витамин Д. Според мен всеки месец е различно и зависи колко са ти големи фоликулите и бройката им разбира се. Ще се радвам да чуя и други менения по въпроса. Simple Smile

# 721
Дефицитът на вит. Д може да дава грешен резултат на АМХ. Аз с дефицит имах 1.1 АМХ след това 1.6 . Може да има разлики месец за месец, както и стимулациите да са повлияли малко. Според мен запълни дефицит на вит. Д и пусни пак 🙂

# 722
Здравейте. Искам да попитам за един много оспорван въпрос. Според вас АМХ намаля ли с ин витро по къс протокол? Лятото ми беше 2.93, а днес 1.88. Имам две стимулации за ин витро, едната беше миналият месец , и по няколко с летрозол и клостилбегит. Почти всички лекари казват, че не се изчерпва и аз намирам логика в това, но малко ме смущава факта, че толкова е паднал. В една и също лаборатория е и имам дефицит на витамин Д. Според мен всеки месец е различно и зависи колко са ти големи фоликулите и бройката им разбира се. Ще се радвам да чуя и други менения по въпроса. Simple Smile
Според мен се изчерпва, да. То нали показва яйчниковия резерв, след като при стимулация се стимулират по няколко яйцеклетки, съответно за по -малък период се "изхабяват" повече яйцеклетки от яйчниковия резерв.
Колко ниско Ви е вит. Д? Моето е 29, а трябва да е над 60. Момичета в другата тема споменаха, че АМХ може да се повдигне леко от запълване на депат на вит. Д

Lina9152, колко беше вит Д при 1.1 и колко беше при 1.6 АМХ?

# 723
То не се води дефицит, а недостиг , но ми стана странно такава разлика. Защото наистина не намирам логика стимулациите да изчерпват толкова резерва. Благодаря за отговора. Simple Smile
  Иначе при стимулация ти растат фоликулите, с които разполагаш в конкретния месец и които умират при изявяване на доминантния. Не ти излизат нови антрални от стимулацията и затова Оз лично не намирам логика при къс протокол да се изчерпва драстично. Той по принцип си намаля с годините.

# 724
здравейте, как ви се струва от 24 дни бия Декапептил и 11  дни Мериоферт  300 ед , очаквам пункция до 2,3 дни , 15 ден от цикъл е Прогестерон 2776

# 725
Няма логика да се изчерпва защото със  стимулацията растът наличните за месеца фоликули просто равномерно. При някой жени съм чела че  дори се събуждат яйчниците и се покачва АМХ след стимулация. И най вече според мен АМХ не е никакъв критерий, моя последно беше 0.180 а реално има имам по 8 10 фоликула месечно, вит Д ми е на горна граница.

# 726
Според мен се изчерпва, да. То нали показва яйчниковия резерв, след като при стимулация се стимулират по няколко яйцеклетки, съответно за по -малък период се "изхабяват" повече яйцеклетки от яйчниковия резерв.
Колко ниско Ви е вит. Д? Моето е 29, а трябва да е над 60. Момичета в другата тема споменаха, че АМХ може да се повдигне леко от запълване на депат на вит. Д

Lina9152, колко беше вит Д при 1.1 и колко беше при 1.6 АМХ?

Нямам спомен за точни стойности, но при 1.1 беше тежък дефицит, а при 1.6 на долна граница. При мен нещо много трудно се вдига вит.Д и на малко се радвам.

# 727
Заповядайте в новата тема, момичета :

https://bg-mam.ma/t/1766790

Общи условия

Активация на акаунт