Любители на котки - Тема 192

• 33 966
  • 770
  •   1
Отговори
# 390

Седим си и зяпаме гълъбите
У Ла палома бланкаа Simple Smile

# 391
  • До хладилника, който обичам
Моите не са над нормата, но си имат тази кожа, повечето ми като че ли след годината я развиват както си трябва.

Почвам малко да се чудя какво ще я правя тая котка с чувствителна кожа. Сложих най-обикновена каишка, никакви препарати, 3-4 пръста свободна на врата и за няколко дена носене си личи на врата, проскубва се. Хич не ми се иска да я пускам навън без каишка и медальон.

Преместих едното котешко дърво пред прозореца, като сменихме дивана, има повече място там. Котките са във възторг, особено Минка, която само така засега гледа околния свят.
Другото си е до радиатора.

# 392
# 393
  • Варна
Здравейте, от скоро си имаме котенце и в момента избираме две неща:
1. котешка тоалетна - като за сега сме с бентонит, но ми се иска да е нещо което да може директно да се хвърля в тоалетната, препоръчайте ми моля, че като гледам цените и малко лошо ми става... като цяло ми се иска нещо в рамките на 10-15лв на месец  да е а като гледам World's Best Cat Litter отива на 20лв месеца...
2. храна - за сега сме на гранули и си ги яде без проблем, тук също бих искал препоръка за 8 месечно котенце. (в момента съм се спрял на Брит премиум на по 8-9лв/кг), но ако препоръчате нещо по добро в рамките на 10-12лв/кг дето да си заслужава то ще съм благодарен.

# 394
По - горе едни дами писаха за тоалетна, която може да се изхвърля в тоалетната без да я задръства ( мисля, че нещо като пелети беше  . Аз имам коте на 8 м и му даваш бебешки гранули . Препоръчвам да му дадете профилактично хапче за глисти .

# 395
Нищо не изхвърляйте в тоалетната!
Котешките неща в торбичка и в казана.
Дори и тоалетна хартия не е добре да се пуска в тоалетната, защото с времето води до запушване.

# 396
  • До хладилника, който обичам
До 12 месеца или там някъде - бебешки гранули. Има различни, ако питате в зоомагазина кое максимално ви се вписва в бюджета и взимате. Аз храня с Applaws 7-месечната котка, и Scrumbles харесвам, въпреки че те са ми над бюджета и взимам само на промоция, но май Scrumbles ги няма в България така или иначе.
Не бих хвърляла в тоалетната и аз, въпреки че знам, че по принцип има такива тоалетни постелки. Има обаче нещо друго по-сериозно - пречиствателните станции не са предвидени и нямат механизъм за пречистване на потенциалните бактерии от котешките отпадъци, т.е. има повишен риск да попаднат после в питейната вода. Най-сигурна работа е в пликче, пликчето - в торбичка някъде (тераса, или кофа с капак) и после - в казана.

# 397
Здравейте, от скоро си имаме котенце и в момента избираме две неща:
1. котешка тоалетна - като за сега сме с бентонит, но ми се иска да е нещо което да може директно да се хвърля в тоалетната, препоръчайте ми моля, че като гледам цените и малко лошо ми става... като цяло ми се иска нещо в рамките на 10-15лв на месец  да е а като гледам World's Best Cat Litter отива на 20лв месеца...
2. храна - за сега сме на гранули и си ги яде без проблем, тук също бих искал препоръка за 8 месечно котенце. (в момента съм се спрял на Брит премиум на по 8-9лв/кг), но ако препоръчате нещо по добро в рамките на 10-12лв/кг дето да си заслужава то ще съм благодарен.
Царевична тоалетна и германска храна за малки котки. Като се прибера ще я снимам, че не я поръчвам аз. С тези пари няма да минеш.

Ванне, значи не само аз съм го установила това с тоалетната........

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 16:34 от vasilesa

# 398
  • София
От пет години хвърлям произведенията на Мади в тоалетната, не се е запушвала. Може би има значение състоянието на канализацията.

# 399
  • София
лято, а каква тоалетна купиваш? Аз съм още в търсена на добра.

# 400
  • София
Соева, напоследък от Петмол "Катрина".

# 401
При прав вертикален щранг (ако е жилищен блок) и добър напор на водата от казанчето нма опасност от задръстване. Ползваме мини пелети. При намокряне се разпрашават до минимални частици, които се отмиват без задръжка. На промоция 15 кг. са под 20 лв., а се ползват дълго време (не съм засичала, защото ги прехвърлям в съд с капак и го допълвам). На вилата, където канализационната тръба е под малък наклон, не хвърляме нищо в канала - дори т.хартия. Та наистина според канализацията.

Ветеринарният  ни лекар беше препоръчал бебешката храна да се остави до 1.5 годишна възраст (въпреки кастрация), защото котето дотогава съзрява и расте и има нужда от по-силна храна

# 402
  • София
Днес обикалях по зоо магазините в издирване на костенурка.
В единият нямаха, имало в Гоце Делчев. Изчаках да им пишат. Отговор: чака ви в Гоце Делчев. Нямало как да я доставят.
Но пък снимах един кайман. Стои с нов над водата, не мърда. Жив бил. Не съм питала за цената.

Минах и през Петмол. Костенурки няма, но пък купих играчки и суха храна. Много ми хареса магазина.

Поръчах костенурка онлайн. Дано дойде.

# 403
Това ми напомни как едно време домоуправителката (преди да се скараме) ми обясняваше, че ако си има паспорт, ваксина и пр. и крокодил съм можела да си гледам вкъщи и никой нищо не можел да ми каже. Joy (Това по повод котките, които хранех пред блока и коменарите на бабите животномразки.)

Колко струва един крокодил? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 404
За да го подариш на домоуправителката, снабден с паспорт?

Общи условия

Активация на акаунт