Любители на котки - Тема 192

• 33 286
  • 770
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Не помня точно в кой месец кастрирахме Кити, но със сигурност беше преди първото разгонване.
Не мога да й намеря паспорта.

# 511
Нашата на 5 м. си промени поведението и бързичко, преди да се разгони - час при вет.

# 512
  • София
И на мен ми беше странно, доктора е много добър, познава ме го. Близо ни е и това беше важно, но с тази кастрация ме разбри. Сега не знам какво да предприема. Тя е някъде на 4-5 месеца.

# 513
Буда и Марси на 6 месеца, точно преди две години-февруари месец. Около 150 лева на коте ми излезе кастрацията-София.

# 514
А кога кастрирахте вашето женско коте? Доктора каза чак като стане на 11 месеца. На мен ми се струва късно, трябвало да се разгони поне веднъж, два пъти.
На нас ни искаха да не е под 2 кг. Отидох да записвам час през декември беше на 6 месеца 2,200кг, но ни отложиха за началото на януари, че стационара му беше пълен с болни животинки. Кастрирахме я 1 ден преди да стане на 7м.,като кг.  беше вече 2,560 ,но имаше и някои признаци на разгонване. Много ме беше страх за бубичка признавам, но споделяйки тук в темата и от споделения опит на другите момичета го преживяхме. Grinning

# 515
  • София
Изи я кастрираха на 1,8 г.

# 516
Кари я кастрирах на 5 месеца и половина, след първо разгонване.

# 517
Не бива да чакаш разгонване,за да кастрираш  женска котка.Има случаи,дори в темата,когато разгонванията следват близо едно след друго и не смогваш да улучиш дупката между тях.Сакура е кастирана почти на 2 год,но тя е раждала веднъж.Когато разбрах,че ще я взимам,пак се беше разгонила.Знам,че се мъчат така,а не бива.

# 518
  • Бу-у-урга-а-ас
И аз да напомня за поликистозните яйчници на Мила и непрекъснатото разгонване. Беше станала кожа и кости.
Кастрирахме я на 6 години и половина. Имала е две раждания. Беше 3, 7 кг. Сега е 5,6 и в прекрасна форма и кондиция.

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 21:35 от Лого5ка

# 519
Женските котета много често се разгонват веднага, след като отбият малките си. Така една женска може да роди 3 пъти годишно. Много по-щадящо е да се кастрира, преди да се разгони.

# 520
  • София
Не бива да чакаш разгонване,за да кастрираш  женска котка.Има случаи,дори в темата,когато разгонванията следват близо едно след друго и не смогваш да улучиш дупката между тях.Сакура е кастирана почти на 2 год,но тя е раждала веднъж.Когато разбрах,че ще я взимам,пак се беше разгонила.Знам,че се мъчат така,а не бива.
Точно така беше при Изи,разгонване повече от 8,9 месеца преди кастриране,като паузата беше 2,3 дни 😫 и за това се забавихме с кастрирането и. Буквално за половин година от 3,7кг. стана 2,5 кг. Сега е близо 6 кг.😁

# 521
  • Варна
Май и аз ще трябва да питам за кастриране вече.
На 8 м и половина е сега, но от известно време малко се промени. Преди не му се чуваше гласа, сега късно вечер, че и нощем, мяучи, обикаля. Не е маркирал... даже търсих в ютуб да чуя какви звуци издава мъжка разгонена котка та да сравня, ама нещо не намерих. Simple Smile

# 522
  • София
hali4ka, всяко едно разгонване без последвала бременност увеличава риска да се разболее от рак. Затова избързай преди да се разгони за първи път. 6 месеца е една много добра възраст, стига да е над 2 кг.

Докторът да не се е объркал с кастрация на мъжка котка? За котараците казват, че е добре да се развият напълно. Но са малко хората, които могат да изтърпят маркирането им. Wink

# 523
Аз като водих Манди. Доктора ми каза, че е хубаво мъжките да са направили годинка, а за женските каза 9 месеца, че да имало какво да им махне. След това пак ходих за нещо и друга лекарка ми каза, че може и малки на 5-6 месеца да се кастрират. Сигурно нещо за малкия съм питала, че е станало въпрос пак за кастрации.
Аз се чудя него какво да го правя, но сигурно ще го изчакам да стане на 1 година. И ще го заведа живот и здраве към края на годината. Много ме е жал, че им го причинявам това.

# 524

Здравейте. Моля Ви кажете ми как мога да се справя с това коте. Тук е по - малка. Вече доста порасна, само идва да яде. Тая Дора не дава на никой да я пипа взема ли я почва да мяука и да рита. Много е крива.
Като малка претърпя инцидент и незнам дали се уплаши и до днес и остана този страх от високо.

Общи условия

Активация на акаунт