Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 84

• 37 412
  • 765
  •   1
Отговори
# 180
  • София
някой правил ли е гардероб на ъглова стена? Дъното на гардероба трябва да е на хипотенузата, а на двата катета да са разположени вратите( рафтове ) на гардероба? Не намирам нищо подобно в нета, а е много странна едната стена в едната спалня?

Ъгловите гардероби обикновено представляват или два долепени паралелепипеда, или някаква петоъгълна призма. Евентуално може и триъгълна призма, но се губи доста от площта на рафтовете вътре.
Нещо такова ли имате наум с това дъно на хипотенузата? Ако е петоъгълна призма като на първата снимка, да, имам такъв. Или имате предвид нещо, което се отваря като ъглова душ-кабина?
Скрит текст:

# 181
някой правил ли е гардероб на ъглова стена? Дъното на гардероба трябва да е на хипотенузата, а на двата катета да са разположени вратите( рафтове ) на гардероба? Не намирам нищо подобно в нета, а е много странна едната стена в едната спалня?

Ъгловите гардероби обикновено представляват или два долепени паралелепипеда, или някаква петоъгълна призма. Евентуално може и триъгълна призма, но се губи доста от площта на рафтовете вътре.
Нещо такова ли имате наум с това дъно на хипотенузата? Ако е петоъгълна призма като на първата снимка, да, имам такъв. Или имате предвид нещо, което се отваря като ъглова душ-кабина?
Скрит текст:

Това, за което пита потребителката е точно обратното на показаното. Вероятно между две стени ъгъла е "отрязан" с трета. Иска да допре дъното на гардероба на скосяващата стена.

# 182

Скрит текст:

Това, за което пита потребителката е точно обратното на показаното. Вероятно между две стени ъгъла е "отрязан" с трета. Иска да допре дъното на гардероба на скосяващата стена.
Демек са направили трапец (ще ме прощавате, но аз съм много скарана с геометрията и като четох ДХЗ направо се засрамих, че не мога да си го представя по описание без картинка)?
Моя приятелка преди години си беше избрала такова ателие (за него е по-допустимо), но искаше да го ползва за жилище. Отказах я, дано не съм сгрешила. Нямаше една права стена и прав ъгъл в това чудо. А как се обзавежда и после ползва, не ми се мисли...

# 183
Аз разсъждавах над геометрията в запитването Mr. Green
Гръб на хипотетузата и вратите върху катет + термина "ъглова стена",
пресметнах:))), че може би се пита за такъв гардероб.

# 184
  • София
Щеше да напише гардероб в скосяване, из нета е пълно с примери за такива. А и в този случай рафтовете са на хипотенузата.
А  е написала на двата катета са вратите  рафтовете... А може и скосяване да е имала предвид или някакви стени с остър ъгъл... 🤷‍♀️

Да вземе една снимчица да сложи или чертежче

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 23:27 от Angel_Dust

# 185
Признавам си че въобще не разбрах как успяхте дори да достигнете до предложения към това запитване 😂

# 186
Аз си мълча, нищо не разбрах.

# 187
  • София
А може би има предвид такъв...
🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

# 188
  • Пловдив
И аз нещо такова си представих

# 189
Имаме проект на мебели за апартамент и обмисляме варианта да си ги поръчаме на плоскости от Роси.бг и да си ги сглобим сами или да намерим някой, който да ги сглоби на по приемлива цена от фирмите за мебели. Някъде имаше информация за студенти от ВИАС, които можели да изработят чертежа за разкрой и рязане, но не мога да намеря темата. Някой може ли да ме насочи към правилната група тук или във Facebook?

# 190
В Роси правят и разкрой.

# 191
Имаме проект на мебели за апартамент и обмисляме варианта да си ги поръчаме на плоскости от Роси.бг и да си ги сглобим сами или да намерим някой, който да ги сглоби на по приемлива цена от фирмите за мебели. Някъде имаше информация за студенти от ВИАС, които можели да изработят чертежа за разкрой и рязане, но не мога да намеря темата. Някой може ли да ме насочи към правилната група тук или във Facebook?
Имайте предвид, ако не сте се занимавали, че е огромна хамалогия. Ще получите едно пале, което те ще трябва да Ви превозят срещу 100 лв + 30 лв за самото пале, товарене, стреч.
Плоскостите като се разтоварят от Вас и качат, после трябва една по една да ги търсите и да комплектовате шкаф по шкаф. Само да го имате предвид, че не е лека и проста работа. Изключително времеемка каквито и чертежи да имате.
Разбира се, може да има и проблем с разкроя и да Ви се наложи да връщате детайли, да ги оправят и т.н.!
Лично по мои наблюдения, Салекс предлагат по-добро качество, но по-скъпо излиза при тях.

Бих Ви посъветвала да поръчате само нещо - кухня или спалня, или секция, да видите какво е и после да поръчвате следващото!
Ако няма кой да Ви обясни и помогне в това начинание, нямате машини за пробиване и правене на отвори при нужда и нямате понятие от такъв вид физическа дейност внимавайте с обема мебел, с който се заемате.

# 192
  • Пловдив
Абсолютно подкрепям, да се поръчват отделно, а не всичко наведнъж.
Ние сме ползвали Съливер и Мебелин07 за разкрой - общо 4 гардероба с 16 чекмеджета под тях, два шкафа за обувки, портманто и рафт над него, отделно библиотека, двуетажно легло, бюро, няколко горни кухненски шкафа, още едно бюро, шкафовете в мокрото помещение...май е това Joy
Всичко е поръчвано поетапно и пак, докато се разпределят плоскостите, коя за какво е, си е игра на нерви.
За по-лесно, ние отделяхме различните елементи на различни купчинки и така поетапно сглобявахме модул по модул.
Като необходими инструменти - винтоверт, талер, прав ъгъл, либела. От друго мисля, че няма нужда Simple Smile

# 193
Зеге със сигурност и бормашина за дупчене на стените за закачване на шкафовете, различни бургии, коронки за дупчене, винтове, скоби или пирони за такера, дибли, планки, обков и т.н. Такерът да е електрически!
Въобще не знаем какъв е проектът, та може и друго да трябва...

# 194
  • Пловдив
В Роси не сме правили разкрой, но те не правят ли необходимите отвори (за панти, рафтоносачи, дръжки и т.н.т Rolling Eyes)
И на двете места, на които сме правили, си правеха всичко и от нас после се изискваше само сглобяването - като Лего за възрастни Simple Smile
Условието и на двете фирми за отворите за минификсовете, беше, проектите да си са техни, в противен случай пробиваха всичко друго, освен отворите за минификс. Искаха и мостра на дръжките за да пробият необходимите дупки.

Общи условия

Активация на акаунт