Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 84

• 37 451
  • 765
  •   1
Отговори
# 225
Тия тука в България са откачили откъм цени.Не че не платих 7 хил. за плот и още 15 за кухня,ама тва ми беше.Приключих  с бг майсторите.Почти всичко си правим сами,а последните неща си ги поръчвам в Турция..Хората ми направиха плот с мивка от технически камък с подлепка,извита форма,играчка с две думи за 350 лв.Даже не помислих да искам оферта от нашенците.

# 226
Ехааа, я кажи къде, може да правят и плотове за маси.

# 227
Принцепно всичко правят хората.Ние ходим в Одрин.Каменари колкото щеш.Един след друг са.Отиваш ,питаш един,после питаш втори,трети,пазариш се,циганиш се ,с ръце с крака разбирате се и твайта работа става.

# 228
Стига да ти е удобно да ходиш до Одрин. И да приемеш риска с гаранциите, ако нещо се повреди.

# 229
А има ли изобщо в София такова място? Ние за всеки шкаф ходим до Пловдив от доста време насам.
Може да питате Коко Естер и Лонира. При воторите тази услуга по спомен беше с оскъпяване около 30% върху цената на разкроя.

Това което прочетох че правят Съливер в Пловдив май е точно това което ние търсим. Ние имаме чертеж на вида мебел (примерно гардероб). Размерите ги имаме, материалите също, брой чекмеджета, рафтове и т.н. Но все пак за всяка една плоскост някой специалист трябва да каже дали трябва да се пусне с няколко мм по-дълга или по-къса и може би да предвидят някои елементи. Отвори за контакти можем да си пробием където трябва, но например минификс и панти ще е добре фирмата произвеждаща мебелите да го направи въпреки, че се продават и инструменти, с които това става сравнително лесно.
Как поръчвате нещо от Пловдив без да ви вземат размери у вас или рискувате и и каквото стане. Ние имаме нужните инструменти, сглобявали сме мебели и преди, но в повечето случаи схемите са зададени по стъпки 1, 2, 3...
Честно казано имайки предвид някои фирми какви цени дават за обикновен гардероб си мисля, че дори 2 да поръчам на плоскости, пак няма да стигна тяхната цена. Да не говорим за сроковете за монтаж - поръчваш сега и ти ги монтират след 4-5-6 месеца.
Разбира се бихме поръчали нещо единично, да видим дали ще се справим и ако видим, че не става ще се обърнем към професионалисти.

# 230
Стъклата за маси са закалени и се драскат много лесно.Говоря за маси само от стъкло.

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 10:47 от ДХ3

# 231
Всичко се драска, даже технически камък и гранитогрес. Въпрос на пазене/непазене и вероятност. След няколко години стъклото ще е силно надраскано, а гранитогресът едва едва тук или там. Виж, ако имате късмет с фул боди гранитогрес може и да не се надраска при нормална употреба. Ама на практика няма такъв.

# 232
Аз да се оплача, че вчера по невнимание забих една аркопалава чиния в ръба на гранитния ми плот. От плота като че ли обелих една люспа, а на проклетата чиния нищо и няма Cry не си личи, ако не посоча изрично мястото, ама така да ме е яд!

# 233
Аз да се оплача, че вчера по невнимание забих една аркопалава чиния в ръба на гранитния ми плот. От плота като че ли обелих една люспа, а на проклетата чиния нищо и няма Cry не си личи, ако не посоча изрично мястото, ама така да ме е яд!
Като я вади от СМ ли?
На мен ми се случва да улуча ръба на плота, откакто нямам добра координация на ръката, но засега няма поражения. Нямам чинии от аркопал и предполагам, че някога все ще счупя чинията, а не плота. Евентуално може да викнеш каменар от доставчика ти да заглади и обработи мястото.

# 234
  • Пловдив
Последните няколко месеца ,няколко пъти удрям чиния в ръба ,при това силно ,докато я вадя от съдомиялна .И винаги скъпи италиански чинии  Cold Sweat .Добре ,че всеки път няма поражения за чиниите .С компакт плот съм  - ужасно здраво нещо ,няма драскотина ,няма петно (бял мат) ,а не съм от тези които пазят .И подправки разсипвам (къри ,червен пипер ) и тенджера и тиган слагам ,директно от котлона ...Един път да не се ядосвам защо не съм избрала нещо друго .Препоръчвам за плот за маса ,   стига  да се намери харесван цвят .

# 235
Аз търся някакъв светъл цвят. Но не ми се иска да е чисто бяла. Най-много си харесвам фашата, накрая ще ги прежаля и ще си я поръчам нея.

https://artgres.sofiadesigndistrict.com/terrazzo-tiles

# 236
  • Пловдив
В Instagram съм мяркала една блогърка с маса с плот от бетон и терацо финиш  .Доста добре изглеждаше ,даже скоро беше пуснала детайли за изработката .Ще потърся ,ако я намеря ще ти я пратя на Л.С.
Впредвид цените ,които си споделила ,незнам каква космическа сума ще е и въпросния бетонен плот.

# 237
Aз точно от нея се вдъхнових, с една овална маса, нали? Писах ѝ, при конкрета артс я е правила и точно те ми обявиха странни цени, при две идентични запитвания.

# 238
  • Пловдив
Да , за същата става дума .Замислих се ,че маса от мозайка може да направи всеки ,който прави външни мивки ,например .

# 239
Пуснете и тук да видим масата, моля ви.

Общи условия

Активация на акаунт