Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 41

• 45 897
  • 497
  •   1
Отговори
# 435
Минавам да споделя впечатления от Maybelline SuperStay Vitamin C Skin Tint серум. Това не е серум! Това си е плътен, покривен, матов фон дьо тен флуид. Изобщо няма глоу ефект и смятам, че е подходящ за мазна кожа. Моята, по-скоро мазна през лятото, с него има плътно матово покритие. Опитах с четка, опитах и с бюти блендер - твърде много продукт остава върху кожата така, въпреки старанието да го разнеса. Ще опитам и с ръце. За добър вид, трябва да има добра хидратация за основа. С този слънцезащитен, с който го ползвах и двата пъти, не е добре. Ще опитам с базата на Боби Браун. Хубавото му е, че почти не трансферира. И май не оксидира, но съм с тен и цвета, който ползвам сега, е съобразен с това и е с леко оранжев подтон, та не ми е много реална преценката, но все пак ми се струва, че не. Издръжлив е.

# 436
При мен определено не е матов, но го пробвайте с ръце в много малко количество- както бихте нанесла серум, 2-3 капки, върху грижа.

# 437
Да, така ще направя. Благодаря!

# 438
В момента офисно ходя с фдт на Радиант, който нанасям с четка кабуки. Просто двете заедно правят чудеса с пори и всичко.

# 439
Дълго време използвах фдт на Радиант, но реших да дам шанс и на други марки фдт, ами след няколко месеци пак си се върнах на Радиант. На сърце ми е този фдт и това е.

# 440
И аз го харесвам много, но той при мен е още по-матов и от ДУ. За natural fix matte говоря.
Иначе и той е топ от към издръжливост и за вечерен грим.
Смесвам го с фреш уеър и става чудна комбинация с леко сатенено покритие. 😁

# 441
Да, аз също natural fix matte използвам.

# 442
Обещах да пиша за Tirtir. Взех цвят 23N и ми пасва точно. Може би през зимата ще ми идва леко тъмен, но той не е за зима, според мен, а е продукт, удачен за лятото, когато искате гримът да не мърда, въпреки жегите и изпотяването (днес в два магазина ми се стичаха вадички по лицето и не мръдна). Много бързо засъхва и трябва да се взима малко количество, да се разнася бързо, и възможно най-добре. Покритиетo е като на DW. Мога да сравня двата, за мен няма кой знае колко голяма разлика във вида на кожата с който и да е от двата продукта. Първия път нанесох по-осезаем слой и не стои добре. Дори като разтъркаш с пръст се свлича и прилича на шпакловка. Не си представяйте някакво голямо количество, просто малко повече от продукта, но значително по-малко от други фон дьо тен-и и пак беше ужасно много. Почти не трансферира, но не мога да кажа, че съвсем изобщо няма следа, ако попия с бяла хартиена кърпичка. Сега, ако едва я докосна до кожата както показват инфлуенсърките с платени публикации, нищо няма, но при лек натиск, се отбелязват бледи следи по салфетката. Не мърда от лицето докато не го свалите с хубаво измиване, желателно двустепенно.
За мен това е продукт за по-специален грим, в който искате да сте сигурни, не за носене всеки ден. Ако имате DW или някой друг с подобни свойства, Tirtir не ви трябва. Ако нямате и търсите такъв тип, не е лош продукт. Количеството, нужно за цялото лице е миниатюрно.

# 443
Минавам набързо да похваля от 1 тестване GUERLAIN Terracotta Le Teint Healthy Glow Foundation. През лятото в Софийски Мол ми го препоръча консултантка на 50++ год, която твърдеше, че е опитвала всичко на пазара, та тя ми даде 2 тестерчета по 1 мл, цвят 3N. Исках да го опитам на горещо и докато съм с тен, но забравих и вчера го сложих на приятните 22С. Чудесен е на първо четене - много естествен, лек - почти не се усеща, но категорично е средно към високо покритие, защото с половин мл успях да си направя цялото лице. Другата седмица ще имаме един по-топъл ден и държа да го опитам тогава пак!

What it is: A revolutionary liquid-to-powder foundation with up to 24 hours of wear, medium coverage, and a no-transfer formula for a beautiful, healthy-looking glow and luminous matte finish.
Coverage: Medium

DiaMia - благодаря ти за ревюто на TirTir Simple Smile Аз си взех едно мини миналия месец, но си оплесках цвета (много жълт и тъмен за мен), та сега го смесвам с един друг матов корейски къшън на Hera (много светъл и розов). Резултатът е чудесен ако пипам изключително леко и взимам абс. минимум продукт от ТирТир-чето. Толкова брутално пигметиран къшън никога не съм имала, но пък това дава възможност да се правят много и различни визии - от най-леката до сериозно вечерно покритие. Реузлтатът от смесването на двата е много красив на кожата - наистина блърват пори при мен. Но, разбира се, отгоре ги запечатвам с пудра - в случая на Hera и Huda (Худата като по-матова по Т-зоната, Херата - отгоре по цяло лице и под очите)

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 17:22 от Agent Provocateur

# 444
Не сложих пудра. Твърде сух ми идва Tirtir сякаш. Пък и не се харесвам с пудра. Годините вече си казват думата... И въпреки жегата днес, нямаше вид на омазнена кожата, остана си матова и непокътната.

# 445
Мислех си, че на фейк тиртир съм попаднала, как ли не го пробвах, като засъхнала мазилка ми стоеше. Дадох го на майка ми, на нея ѝ заспа.

# 446
A, да, кой да е матов продукт слагам след като съм хидратирала с няколко продукта отдолу. Но си е до кожа... и до количество, и до праймър, етц.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 17:51 от Agent Provocateur

# 447
С какво ли не го пробвах отдолу, как ли не хидратирах, и не и не Sad
За сметка на това cushion-a на Heimish ми пасва идеално.

# 448
Е, нито е задължително, нито е възможно да ни пасват всички продукти. Лошото е, че купуваме и тогава разбираме кое е за нас, и кое не. Така у дома вече има залежи от козметика... Приготвила съм едно кашонче с всякакви боички за дъщерята на приятелка.

# 449
Вече дори не купувам (въпреки, че имам възможност да връщам!) - искам си мостри - ако нямам възможност да опитам продукт поне 3-4-5 пъти преди да си дам парите не купувам!

Общи условия

Активация на акаунт