Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 40 416
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
Скрит текст:
Даун: възрастов 1:850 ; комбиниран 1:17000
Едуардс: възрастов 1:2100 ; комбиниран <1:20000
Патау: възрастов 1:6500 ; комбиниран <1:20000
Риск заразвитие на прееклампсия преди 34г.с. 1:7730
Риск за развитие на прееклампсия  преди 37г.с.  1:750
Риск за развитие на фетална растежна ретардация 1:1825
Kuklichka_, тези резултати са ти супер. Гледа се коригирания/комбиниран риск. За прееклампсия са ти супер също. Примерно аз имам риск вече в последния триместър, преди 37 г.с. 1:723 и след 37 г.с. 1:53. Ще се консултирам и с хематолог и АГ, обаче лекарката по фетална морфология каза, че няма страшно. Но и аз съм на аспирин протект преди забременяване още.
Надявам се да ти е полезно.

По темата с имената - аз нарочно не обсъждам още с никого на този етап - даже и с таткото. Няма смисъл от напрежение толкова рано, по към края нека се изнервяме 😀

А иначе аз не знам дали заради настинката, обаче снощи и днес имам убийствено главоболие. Сега ми дойде на ум да си сложа една студена шийт маска - 2 в 1 тъкмо. Някакви други идеи?

# 136
Polina1310, изпий един парацетамол. Аз бях така със зверско главоболие преди десетина дни, консултирах се с доктора ми и той ми позволи парацетамол. Каза, че може да е от ниско кръвно. За имената съм на твоето мнение - има време Simple Smile

# 137
Здравейте, включвам се с ъпдейт от Марковс, петък следобед ми взеха кръв за БХС и днес вече са готови резултатите.
Не съм чела кои резултати се считат за добри, а докато ми отговори лекарката ще съм притеснена. Кои резултати се гледат: възрастов риск или комбиниран? Струва ми се логично да е комбинираният, но все пак. Също ще помоля, ако има започнат с рискът от прееклампсия, да коментира. Hands Pray
Скрит текст:
Даун: възрастов 1:850 ; комбиниран 1:17000
Едуардс: възрастов 1:2100 ; комбиниран <1:20000
Патау: възрастов 1:6500 ; комбиниран <1:20000
Риск заразвитие на прееклампсия преди 34г.с. 1:7730
Риск за развитие на прееклампсия  преди 37г.с.  1:750
Риск за развитие на фетална растежна ретардация 1:1825

Мисля, че изследванията са ти супер.
А за прееклампсия, на мен ми излезе също риск преди 37г.с , като не мога да кажа с точност резултата, защото не си получих изследванията.Тук в Германия докторката ми звънна, която ми  направи изследванията и ми каза:- Имате риск, трябва да приемате 150мг аспирин всяка вечер. Стреснах се първоначално,но като се замислих, няма от какво да се притеснявам ...Чакам близнаци-чувала съм, а и съм чела, че се раждат по рано, надявам се да избутам поне до 37седмица, но вече Божа работа!  🤩

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 22:58 от Desii Dimitrova 629644

# 138
  • Пловдив
Минах БХС и феталната, всичко е топ по бебето. 12г.с.
Нисък риск за анеуплоидии и прееклапсия.
57кг. съм, като се прибера ще проверя предния път колко съм била по това време.
Живот и здраве края на юни излизам в 45 дневния, значи първата половина на юли ще се ходи на море.

# 139
Здравейте да ви попитам основно почивките . Ние имаме 2 резервирани от миналата година едната е сега от 22.02 до Виена със самолет когато се пада да съм 14 гс , другата е за 08.03 до Солун с кола . Ще се консултирам естествено с АГ , но ми беше интересно и вашите мнения . Simple Smile

# 140
Моето мнение е, че и басейните, и морето са противопоказни - от една страна заради риска от бактерии, а морето и поради резките температурни амплитуди. Не ме разбирайте погрешно, не ангажирам никого с мнението си, още повече, че обожавам и морските, и СПА почивките ❤️ Просто когато бременността е дълго чакана и рискова, аз поне не бих си позволила експерименти.

# 141
Ние ще направим едно море в края на май в Гърция,заради децата. Не искам да си причинявам в 9-ти месец да се мъча да се търкалям след тях, в опит да не зарежа мъжа си да си "почива", като го оставя сам с двамата тодлъра Grinning А и не ми се дундурка толкова време в кола в напреднала бременност. Иначе с предишните сме пътували, просто сега като си представя 6 -7 часа път в мрънкане и вдигам от сега кръвно,а тогава не знам,направо Grinning

# 142
  • София
Благодаря ви за коментарите относно изследванията, успокоихте ме. Лекарката също ми отговори вечерта и се успокоих.

На мнението на Ivchoni съм, решила съм да не влизам в басейн или море по време на бременността си. Мислим с мъжа ми да идем на спа хотел, за да може той са се възползва, понеже и двамата обичаме, но аз ще съм само компания в стаята. Grinning Но също така мисля, че тези неща всеки сам си ги преценява. Simple Smile

Аз пак да си се оплача, тъкмо се успокоих за БХС и че нямам температура днес и какво да стане.. Падна ми пломба от зъба. Направо изтерясах, особено като си помисля, че е правена ноември, точно преди да забременея. За щастие не ме боли и ще изкарам нощта, а утре ще търся зъболекар. Disappointed

# 143
Аз втория път в началото на  втория триместър получих петна по корема от седене на сянка в парка, получих и по лицето. Тези по лицето така и не се махнаха нацяло. Бях на 30г. Знам, че едва ли засяга всички, но аз тогава пострадах и сега ще се пазя от слънцето. На минерален басейн ще заведа децата, но аз няма да влизам. Това е положението.

Поли, парацетамолът е напълно оправдан и дано ти помогне.

Аз се бях засилила към зъболекар, но тя ме върна да отида след 2 седмици в 13 гс, тогава се води безопасно.

# 144
Лелееее, отне ми време да изчета всичко изписано Simple Smile Страхотни сте! Почвам и аз за имената. Първото ми дете е с буквата на баща ми, но защото той самият е на мнение всеки да си знае името ( достатъчно е,че детето му е одрало кожата). Въпросът е,че така направих,че имената на децата ми да са свързани- първото е със значение на победител, след победата ,,мирът,, , а след мира дойде божият дар.... сега въпросът е какво идва след божия дар?!? Равновесие?! Не знам,ще се мисли... Искали са да ме кръстят на баба ми,която е с ужасно име и просто ги е помолила, ако искат да я уважат, то тя да избере името. Така са и направили.
За пътуванията- вече бях в чужбина миналата седмица, точно преди гаденето да ме връхлети с пълна сила. Май месец съм планирала концерт в Сърбия ( вече ще съм буренце), а морето...живея в София, но съм от морето и цяло лято съм там с децата. Супер ми се отразява, още повече,че работата ми е свързана с проучвания в морето,та съвсем...
Но да, лошо ми е, знае ли се! Ужас, толкова кофти бях с дъщеря ми, затова съм сигурна,че и това ще е с розова панделка. Още два дни до прегледа...

# 145
Gerta и ние сме с войнствена тематика, случайно, честно казано, след като ги кръстихме се усетих какво е станало Grinning Големият е Мартин, който идва от Бог Марс( Богът на войната), второто е Виктор - победител. Интересното при него е,че той се роди с ангелска целувка на челото във формата на буквата V, все едно си дойде с името Simple Smile Сега казах на мъжа ми, че трябва да е Боян, въпреки че не е интернационално ми харесва, но той нещо не го одобри, така че сме в нищото,както казах Grinning Както една приятелка каза: по-войнствено от Боян, няма накъде Grinning

# 146
Марбела, ще чакаме новини от прегледа. Всичко ще е наред според мен, симптоми е нормално да се променят.

Мама, ние имаме планирана почивка за края на май месец, а след това края на октомври сме канени на сватба в България и ще се приберем, тъкмо ще съчетаем и да оправим документите на новото бебе. Други почивки за сега няма да планираме, малко ще се постегнем, че аз стигам тавана на майчинството тук и изглежда значително ще ни спадне дохода.

Наляля, аз също говорих с моя доктор още в началото, тъй като и нашата почивка е запазена отдавна. Той каза единствено да проверя авиокомпаниите до кога разрешават, понеже нашата е по-късно, но иначе поне за момента не вижда никакъв проблем. Доколкото знам така или иначе се води че втория триместър е най-подходящ за пътувания, защото има най-малко неразположения, така че от мен само пожелание да си изкарате чудесно.

Да ви вкарам и друга муха в главите за имената. Аз съм родена на Коледа (на 25.12) и повече от въпроса "на кого си кръстена" съм чувала "е защо не си Христина, дошла си си с името". Цял живот ще съм благодарна на майка ми, че си ме е кръстила Виктория просто защото харесва името, а не Христина заради рождения ден. Пък то на Коледа така или иначе събирам два празника, ами и трети ако беше... а и много повече си харесвам моето име.

За почивките с море и басейн още да вмъкна, опасността от бактерии по басейните е ясна, но пък и плуването е много хубаво за бременните (това дори моята АГ предния път ми го каза). Аз чакам да оздравея и ще ходим сигурно поне веднъж на уикенд на басейн тук в нашето градче, а ако намеря курс за плуване за малки деца може и да ходя по-често с баткото след градина примерно.

# 147
Ние избрахме име за дъщеря ни за точно 2дни и то още след 1вата фетална. Не е кръстена на никой, даже буквичката не съвпада и исках да е точно така. Преди това бях в голяма чуденка за женско име и тайно се надявах да е момче, защото не можех да измисля хубаво женско име, а момчешко такова имах. Сега това момчешко име вече не ми харесва 🤣.
Нямам претенции какво да е, но мисля че ще е момче този път, да видим. Чувствам се различно и затова така мисля, но може да няма връзка.

# 148
  • Гр. София
Момичета, много интересни дискусии сте заформили, с удоволствие ви изчетох! 👏

По темата за имената - и аз не съм фен на кръщаването на бабите, дядовците и т.н. Мъжът ми също не е. Но още не сме обсъждали имена, струва ни се доста рано.
Иначе на мен ми е много по-лесно с женски имена, но да видим дали в петък на феталната морфология ще разберем пола 🙂

Интересно ми е при вас има ли нещо странно, което да асоциирате с бременността, в смисъл странен симптом? Днес се замислих, че аз по принцип изключително рядко кихам, но от 2-3 седмици насам кихам все по-често (вече е по 7-8-10 пъти на ден) и адски мощно 😂 Чак инстинктивно се хващам за корема, защото при някои кихавици дори ме заболява... При вас има ли подобно нещо?

# 149
Момичета, с брутална хрема съм Cry
Можете ли да ми препоръчате някакъв спрей?

Общи условия

Активация на акаунт