Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 40 429
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, с брутална хрема съм Cry
Можете ли да ми препоръчате някакъв спрей?
Аз вече близо 6ти ден съм с грипа, за съжаление ужасно бавно минава... Спрей Sterimar и капки Муконазал ползвам  и облекчават.

# 151
Да ви кажа мисълта, че ще пропусна море този сезон хич ама хич не ми се нрави. Затова планирам да отидем някъде на топличко пролетта, четох, че няма проблем да се пътува със самолет до 28-ма седмица. Първо си помечтах за екзотика - Малдиви, обаче като сметнахме какви разходи ни предстоят за бебето и набързо се отказах 😂 Та сега съм се спряла на компромисен вариант - Египет. Хем доста по-бюджетно, хем по-близо и няма часова разлика. Мъжът ми първо беше скептичен, заради конфликтите наблизо, но няма други дестинации, където март/април да става за плаж, да са сравнително близо до България и да са приемливи ценово.

Иначе началото на юни, ако се чувствам добре, сигурно ще отскочим до Гърция. Но водата в никакъв случай няма да ми е комфортна за къпане. Ходили сме  края на юни и водата ми хладнееше, 21-22 градуса не ми е готина вода за плуване. 😒

Иначе и на двете места смятам да се къпя без да се ограничавам, не ме е страх от водата.

# 152
Момичета, с брутална хрема съм Cry
Можете ли да ми препоръчате някакъв спрей?

Назориг

# 153
Момичета, много интересни дискусии сте заформили, с удоволствие ви изчетох! 👏

По темата за имената - и аз не съм фен на кръщаването на бабите, дядовците и т.н. Мъжът ми също не е. Но още не сме обсъждали имена, струва ни се доста рано.
Иначе на мен ми е много по-лесно с женски имена, но да видим дали в петък на феталната морфология ще разберем пола 🙂

Интересно ми е при вас има ли нещо странно, което да асоциирате с бременността, в смисъл странен симптом? Днес се замислих, че аз по принцип изключително рядко кихам, но от 2-3 седмици насам кихам все по-често (вече е по 7-8-10 пъти на ден) и адски мощно 😂 Чак инстинктивно се хващам за корема, защото при някои кихавици дори ме заболява... При вас има ли подобно нещо?

Sunny_Smile_88 и аз от месеци на спирам да кихам. Мислех, че са климатиците, или някакви препарати или ароматизатори вкъщи ме дразнят не можах да определя. Животни нямаме вкъщи. Но и при мен понякога е толкова силно, че ме придърпва.

Относно имената,  бях ви споделила, че си имам от много отдавна женско име по-случайност с първата буква на майката на мъжа ми. Сина му от предишния брак е взел името на баща му, така че тук хареса това име. Но все още не знаем пола, в момента в който го разберем ще го обсъдим по-подробно, както и други варианти.

На почивка решихме да не ходим лятото, малкия ще отиде с баба си и дядо си. Организирали сме пътувания, но за пролетта и евентуално до някой басейн да идем, като аз нямам намерение да влизам.

И честито на всички с хубавите новинки! 🍀🩷💙

# 154
Момичета, т. к както писах и в първия разбрах пред броени дни за бременноста сега на 1. 02 има час да се запиша за МЗ - като предполагам веднага ще ми назначи изследвания. Има ли срок в който трябва да ги пусна.За ФМ имам час за 7.02 трвбва ли да съм ги направила до тогава или тогава ще ми пуснат пак да правя?

# 155
Flower4, не мисля, че си закъсняла за нищо. На мен още не са ми пускани никакви изследвания, освен на щитовидните хормони, които правя отделно и следя сама при ендокринолог. Предпогагам на прегледа утре ще ти обяснят всичко и ще ти назначат каквото трябва. Аз съм на ФМ на 5.02, но часа ми е двоен и мисля, че тогава ще ми правят БХС. Докторът обясни, че всичко ще се пуска на едно, а няма да ме бодат няколко пъти за различни неща. Успех ти пожелавам и много хубави моменти! 🍀

# 156
Как се случва ходенето на зъболекар по време на бременност? Може ли да ползваме упойки и да ни се правят снимки?

# 157
Flower4, не мисля, че си закъсняла за нищо. На мен още не са ми пускани никакви изследвания, освен на щитовидните хормони, които правя отделно и следя сама при ендокринолог. Предпогагам на прегледа утре ще ти обяснят всичко и ще ти назначат каквото трябва. Аз съм на ФМ на 5.02, но часа ми е двоен и мисля, че тогава ще ми правят БХС. Докторът обясни, че всичко ще се пуска на едно, а няма да ме бодат няколко пъти за различни неща. Успех ти пожелавам и много хубави моменти! 🍀
Аз от 4 месеца пия Глюкофаж XR останаха ми още 10 хапчета но ги спрях, имам час на 15. 02 на ендокринолог, дано да не каже да ги пия пак

# 158
Имам въпросче към момичетата, които се следят или ходят на ФМ в Марковс.
От миналата седмица им звъня и все свободно дава. Искам да си отмена часа за 5ти, а не знам как да се свържа с тях.
Имам регистрация, а в планирани посещение ми е празно. Нещо много съм объркана.

Относно басейните аз мисля да си се поглезя. Пише, че е много полезно да се плува особено в последните месеци. Едва ли този съвет да е само за късметлийте със собствен такъв. Според мен стига да се почиства, не би трябвало да е проблем. Просто трябва да е някъде, където не се събират много хора. Пък и аз съм виждала бременни на плажа. В книгата на Олга пише, да се слага тампон със зехтин. Малко ми е странно това. Ще питам АГ Grinning
Иначе категорично в морето няма да вляза.

Относно имената: Кики Доки, на мен не ми идва патриахално. Някак си така го чувствам, че бих му позволила да го кръсти както иска и компромиса да е видоизменено, че да пасва и в чужбина.

Моето име и на сестра ми са измислени от баба ми. Много добре, че майка я е послушала. Иначе, щях да съм с бабешко име и първата ми работа на 18 щеше да е да ходя до съда. Grinning та до някъде спасяват положението родителите.

Sunny_Smile_88  и аз кихам. Не чак по 10 пъти, но е всеки ден.
Другото е, че цял ден може да не хапна нищо, НО от 10 вечерта до 5 сутринта, няма наяждане. Снощи изядох света. Легнах си и корема ми къркореше, станах в 5 и умираааах.

GerKa99 за Египет не трябваха ли някакви ваксини? Иначе много добре сте го измислили. Ех, как и на мен ми се ходи на Малдивите. Има и бюджетни варианти, ако отседнете на остров, на който има местни и наемете къща от тях. Така подкрепяте бизнеса и излиза двойно по-евтино. Минуса е, че не може да се ходи по бански на всички плажове, но има кораби до други острови. Също така е важна авиокомпанията. Мисля, че с турците беше много достъпно.

# 159
Надала, ако си записвала часа по телефона или на място на рецепция, може би затова не ти излиза в "Планирани посещения" в профила. Аз моя запазих онлайн, през тяхната платформа и го виждам там - има и бутон "Анулирай". Странно е, че не ти връщат обаждане от репепция, на мен винаги са ми връщали. В краен случай пробвай с мейл до "office@markovs.bg".

За Египет няма изисквания за ваксини.
За Малдивите знам, че много хора ходят на острови с местни и излиза по-евтино, но съм чувала, че на островите често е страшна кочина и цигания Smiley А и самолетните билети са ужасно скъпи, общо взето само билетите до там ще ни излезнат колкото цяла почивка в Египет, така че отпада. И още един аргумент, не ми се пътува толкова часове, имала съм няколко пъти такива дълги полети, ами мъчение си е.

# 160
Ами ние на море преди да родя няма да ходим със сигурност. Юни ми е студено, юли ми е рисково 😂.  Бих влизала в морето отколкото в басейн.
Евентуално след това … ама дали, по-скоро надали. Ах, а колко обичам морето и морската храна! Размечтах се!

# 161
  • София
Llinaa, ходенето на зъболекар е най-добре да се случва във втория триместър, но ако е спешно не вярвам да те върнат и по друго време. Ако се налага упойка се използва такава без адреналин (на мен днес не ми слагаха). За снимки не знам как процедират.

Nadala, и аз си запазвам часове само от сайта им и не съм им звъняла досега. Ако не се лъжа беше писала, че ще ходиш на ФМ при д-р Павлова и мога да ти дам нейния номер, ако не успееш да се свържеш с регистратурата. Simple Smile

# 162
  • София
Предстои ми фетална при доктор Павлова. Виждам, че в записания ми час съм 6та подред? Да очаквам ли в такъв случай голямо забавяне?

# 163
  • София
Предстои ми фетална при доктор Павлова. Виждам, че в записания ми час съм 6та подред? Да очаквам ли в такъв случай голямо забавяне?

Аз бях пета и влязох около 10-15мин по-късно. Успех! Simple Smile

# 164
Къде се вижда коя си подред? И аз имам записан час при нея, онлайн през платформата на Марковс.

Общи условия

Активация на акаунт