Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 40 430
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Отвори си в менюто предстоящи посещение и ще ти излезе. От моя репродуктивен знам, че е много добър специалист.

# 166
  • Пловдив
Аз направих БХС и фетална, а още не съм започнала ЖК. Не са ми пускани изследвания.
Ходила съм бременна на зъболекар за пломба, зъболекарката ме предупреди на снимки да не ходя....ама не помня в коя фаза съм била и не съм я разпитвала за подробности.

# 167
Вече и аз имам резултат Blush

[/b][/i][/b]

# 168
Гери, записах през сайта, но явно нещо съм объркала. Писах имейл за всеки случай. После си записах   за 26,02 и ми излезе часа.
Мале, сигурно щях да си почакам, ако бях отишла Grinning
Иначе, да права си за пътя. Бая ще ти дойде и то бременна. Пожелавам ви много хубаво да си прекарате. Sparkling Heart

# 169
Мамчета, който вече имате опит с раждането на близнаци, а и не само.
Исках да попитам, когато бяхте бременни, имахте ли риск от прееклампсия? И, ако да - как премина бременността Ви? В коя седмица родихте? Бебетата Ви колко килограма бяха? Вие как бяхте с кръвното? Напоследък, доста често ми излиза този термин "прееклампсия" , и рисковете, тааа исках да попитам, вече запознати и минали през това....🤗
Благодаря!

# 170
Здравейте да ви попитам основно почивките . Ние имаме 2 резервирани от миналата година едната е сега от 22.02 до Виена със самолет когато се пада да съм 14 гс , другата е за 08.03 до Солун с кола . Ще се консултирам естествено с АГ , но ми беше интересно и вашите мнения . Simple Smile

Братовчедка ми пътува със самолет до Майорка в края на 8 месец, но трябваше да вземе разрешение от АГ за да го представи на авиокомпанията. И като цяло нищо не я е спирало да обикаля през цялата бременност. Аз не съм така смела, но всеки си взима сам решение Simple Smile

# 171
Аз родих близнаците в 35+2 г.с. , след дълго лежане за задържане.Нямах високо кръвно , до колкото помня не са ми изчислявали риск за прееклампсия.
Два пъти ме пращаха на кардиолог , защото за контракции ми дава Коринфар , което всъщност е лекарство за сърце , но помага , да не контрахира матката.Кръвното ни го мериха всеки фен в болницата повече от 120 Горна граница не е било.Не знам дали има и връзка и възрастта , това си беше преди 3-4 години и сега не знам как ще бъде.

# 172
Здравейте, девойки! Както бях писала по-рано в групата, след вашите съвети си записах час за хематолог, заради новооткритата тромбофилия  и MTHFR. Може ли тези от вас,които вече са посетили такъв специалист да кажат какви изследвания са били нужни? Ще ми се да отида подготвена, предвид колко съм закъсняла....

# 173
Може да не правите предварително изследвания, лекарят ще Ви ги назначи и стават в рамките на един ден. На мен ми назначи ПКК, феритин, фибриноген, apTT, д-димер. Уточнявам, че вече бях започнала терапията, препоръчана от доц. Конова и при Вас изследванията може да са други.
Успех Simple Smile

# 174
Здравейте, девойки! Както бях писала по-рано в групата, след вашите съвети си записах час за хематолог, заради новооткритата тромбофилия  и MTHFR. Може ли тези от вас,които вече са посетили такъв специалист да кажат какви изследвания са били нужни? Ще ми се да отида подготвена, предвид колко съм закъсняла....
Здравей, какви са ти мутациите? И при кого си се записала на консултация?
Правят се кръвни изследвания за коагулация. На мен ми бяха назначени следните показатели, но мисля, че има и други:
Д-Димер
Free PS Ag
Фибриноген / Fibrinogen Dade

# 175
Здравейте, ако има някоя ходила на ранна фетална морфология + бхс при Др Мануелян Бургас и си пази резултатите, може ли да ми пише , понеже има нещо което искам да сравня. Благодаря.

# 176
Аз родих близнаците в 35+2 г.с. , след дълго лежане за задържане.Нямах високо кръвно , до колкото помня не са ми изчислявали риск за прееклампсия.
Два пъти ме пращаха на кардиолог , защото за контракции ми дава Коринфар , което всъщност е лекарство за сърце , но помага , да не контрахира матката.Кръвното ни го мериха всеки фен в болницата повече от 120 Горна граница не е било.Не знам дали има и връзка и възрастта , това си беше преди 3-4 години и сега не знам как ще бъде.

Благодаря ти, за отговора.
Попринцип се учудих, когато ми казаха по телефона за този риск, защото съм моят гинеколог от началото на бременността констатираме, че кръвното ми е ниско. (110/80.. 100/80)... , и изведнъж този риск ме хвърли в тъчааа 😀.... Ноо, видях че при близнаци е 10-15% по-висок рискът от прееклампсия...

# 177
Вие имате ли стрелкащи усещания от матката? Не са болезнение, просто все едно минава лек ток.
Аз имах в 5та седмица и след това спряха. Върнаха се пак преди седмица. Сега май  се очаква да има нов скок в растежа.  И да ви попитам за мнение (извинявам се ако се е коментирало) cега в 13та седмица още ли се водим 3ти месец? Срещам противоречаща се информация.

# 178
До колкото знам аз 14та се води вече 4ти месец .

# 179
И аз имам такива стрелкания/пробождания , сякаш в самото влагалище.Не мога да го обясня.Според Аг се разтягат сухожилия.Определено се опитвам да си почивам повечко , че сега като още не усещам бебето постоянно се шашкам.

Общи условия

Активация на акаунт