Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 40 504
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
  • София
На мен ми казаха, че щом съм 13+2 това вече е 4 месец, защото е почнала 14-та.

# 181
GerKa99, Мутация V Лайнден и MTHFR. Ходих само на съдов хирург, защото имам много голям тромб в лявата ръка ( не е от сега и там ще си остане). Никакви изследвания не са ми правени, изписа ми  фраксипарин за 10 дни и каза,че е недопустимо цяла бременност да съм на такъв тежък препарат!!?
Nadala, не само стрелкания, ами всякакъв тип болки...онзи ден като кихнах имах чувството,че нещо се скъса в мен....лошото е, че заради бременностите матката ми е ,,халтава"( цитирам лекаря) и си ме боли чат- пат и без да има причина...Sad

# 182
Имате ли представа по колко парацетамола на ден може? От вчера вдигнах 38,5,днес стигна над 39. Пия през около 6 часа, но пак седя в момента с 38,5 ,понеже пих към 13:00, а сега е едва 17:30...

# 183
Имате ли представа по колко парацетамола на ден може? От вчера вдигнах 38,5,днес стигна над 39. Пия през около 6 часа, но пак седя в момента с 38,5 ,понеже пих към 13:00, а сега е едва 17:30...
Имам спомен , че до 4 таблетки на ден може.

# 184
  • София

Личната и АГ-то ми казаха до 4х500мг. Стискам палци скоро да оздравееш и аз бях до преди два дни така. Confused

# 185
Gamora, стискам палци да се оправяш бързо! Обади се на личния или на АГ, според мен може да ти позволят и друго температуро-понижаващо.

Gerta, да, Лайден е от по-сериозните мутации, особено ако си хомозигот, така че е хубаво, че ще се консултираш с хематолог.

Да се отчета, днес бях на ФМ при др. Павлова. Всичко е наред, момченце е, само кръвотока към матката пак не е хубав и си продължавам с Аспирин-а, дано да има ефект. 🙏 Пия го вече няколко седмици..
Докторката е страхотна, всичко обясняваше, даде ми съвети за проследяване по ЗК и накъде да се ориентирам за раждане. Влезнахме с 15 - мин закъснение, самият преглед беше към 40 мин. Гледа ме и през корема, и вагинално.

Друго, с което да се похваля - записах си час за консултация със Зебрите. Чувам много хубави неща за раждане с тях и реших отрано да проуча нещата.

# 186

Можеш да си вземеш и душ, той също леко охлажда. После се обличаш добре, лягаш и се завиваш хубаво. Надявам се да се изпотиш и да смъкнеш трайно темп.

GerKa99, честита синя новина!!! 🎁💗☺️

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 18:45 от Mama2288

# 187
GerKa99, страхотни новини!
Gamora, ужас е с тия температури, особено с ограничения прием на лекарства... Мога да ти кажа как аз свалям децата. Държиш си ръцете под студена вода и след това ги задържаш не слепоочито от двете страни, докато се стоплят. Пак ги изстудяваш и ги слагаш под подмишниците, а след това на слабините ( по принцип ръцете се слагат под пъпа, но не е удачно сега). Също може с разбит белтък на пяна да си намажеш ходилата.... Дано нещо помогне! Бързо оздравяване

# 188
Gerka99, мерси за отзива от Павлова. Аз утре съм на преглед при нея. Да видим дали ще каже пола на нашето бебоче.
Да се свършва с тия вируси вече,  аз имам чувството че пак ме почва хрема.

# 189
Честито, GerKa!
Бързо възстановяване на болните!

Аз днес забелязвам нещо особено - изпитвам почти непоносимост към всичко сладко. Правих един шоколадов мус, опитах си го, докато се приготвяше - и от няколко лъжички се чувствам сякаш съм си изяла сладкото за седмица напред! За вечеря сготвихме нещо мързеливичко - консерви боб с доматен сос на Хайнц (знам, че не е оптимално, но има и такива дни... Simple Smile ). Яли сме ги и преди, но никога до този момент не съм ги усещала така сладки, имам чувството, че цялата консерва е само захар (което може и да не е твърде далеч от истината, но не ми е правило впечатление преди). При изследванията преди няколко седмици захарта ми беше добре, никога не съм имала проблеми и преди това. Явно тялото ми си казва какво не иска. Случвало ли ви се е? Цялостно, имате ли опит с гестационен диабет, какво може да се очаква?

# 190
Аз от самото начало на бременноста имам “проблем” със сладкото Grinning
Дори писах дали някое от момичетата има същия “проблем” .
Не мисля ,че е обвързано с диабет, дори лекаря ми се пошегува със старата приказка, че като си бременна с момче (както стана при мен) ти се яде само солено. Не се притеснявай Hug

# 191
Герка, честито за хубавите новини и че вече знаете пола!

Гамора, и на мен ми казаха 4 таблетки парацетамол на ден. Освен описаните от момичетата други методи, на мен в други случаи ми е помагало така със студени мокри ръце на врата, под мишниците и зад коленете. Бързо оздравяване!

Кики Доки, аз подобно бях по Нова Година. Не чак като теб, но обичам много сладко и повечето неща още на първата лъжичка ми се струваха ужасно сладки.

Симбо, интересна е тази приказка. С предното (момченце) умирах за домати и сирене, но не си спомням да съм отказвала сладко или да ми е било неприятно. Сега не знаем още какво е, но освен по празниците не ми е било неприятно, а даже си ми се иска сладко. Ще чакам да видя дали този път ще потвърждавам приказката.

Момичета, пазете се от гадните болести, аз още не мога да оздравея, а доктора даже вчера изглежда очаква че и другата седмица ще си ме държи. Иначе поне не е толкова тежко вече, усеща се някакво подобрение.

# 192
  • София
И аз минах феталната морфология, човечето се развива добре, върви със седмиците си и си има всичко. Лекарката ми обясни, че в първите 12 седмици се формират органите и после вече само ги наблюдават как растат. Даде предположение за пол, няма да казвам още, защото ми каза, че е на 60%. Ще изчакам до следващия преглед, вече ще трябва да е по-ясно.
Иначе почти всичко ми се яде вече и почнах и леко да качвам… но каквото такова, килограмите се свалят след раждането, само малко воля трябва.

# 193

Моят Аг ми каза не повече от 3 по 500 мг на ден. Стискам палци да си добре. Аз съм вече над 7ми ден с този вирус. Имах болничен до днес включително, но ще го удължа утре до петък включително. Нямам вече температура, но хремата още не минава, нощем трудно дишам, носът ми се запушва. Отвратителен вирус.... Оправяй се! Hands Pray

# 194
  • София
Кики Доки, точно днес ядох една активия с ягоди и ми се стори толкова сладка сякаш са изсипали един буркан захар в нея. При мен обаче всичко е на приливи и отливи, един ден ми се яде нещо,  на следващия ден не мога да го погледна и даже ми се гади. Четох точно днес за гестационния диабет, симптомите са типични за висока кръвна захар: прекомерна жажда, често уриниране, замаяност, умора, прекалено много околоплодни води и прекалено голям плод. Пишеше и че се развива около 22-24г.с., когато са ми казали, че ще ми пуснат изследвания, затова се надявам да е рано за такива състояния и да не стигаме до там де.

Общи условия

Активация на акаунт