Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 40 608
  • 731
  •   1
Отговори
# 195
Само да си кажа: всяка седмица между вторник и четвъртък, коремът ми видимо нараства...

# 196
GerKa99 Честитооооо! Sparkling HeartДа разкажеш как е минало със Зебрите. И аз мисля към тях да се ориентирам, но след 30 г.с.

Да ви питам при вас добре ли се вижда пола? На мен на ФМ нищо не ми казаха (11+5) и не видях да стърчи нещо Grinning надявам се сега в 14та да се види на прегледа.

На мен в началото много ми се ядеше солено и кисело  и се въздържах от сладко, но покрай коледата, именни дни и рожденни дни си проядох.
Сега съм на вълни с яденето. Все още налитам на кисело повече.
Не мога да кажа, че усещам да ми е по-сладко. Завиждам ви Grinning
НО да се похваля, проядох бекон.

# 197
GerKa99 Честитооооо! Sparkling HeartДа разкажеш как е минало със Зебрите. И аз мисля към тях да се ориентирам, но след 30 г.с.

Да ви питам при вас добре ли се вижда пола? На мен на ФМ нищо не ми казаха (11+5) и не видях да стърчи нещо Grinning надявам се сега в 14та да се види на прегледа.

На мен в началото много ми се ядеше солено и кисело  и се въздържах от сладко, но покрай коледата, именни дни и рожденни дни си проядох.
Сега съм на вълни с яденето. Все още налитам на кисело повече.
Не мога да кажа, че усещам да ми е по-сладко. Завиждам ви Grinning
НО да се похваля, проядох бекон.

И ние се бяхме настроили да научим пола, но лекарката категорично не се ангажира, та… на следващия преглед 😀.
Аз за сега повече неща “отказвам”, надявам се и нещо да “проям” примерно шкембе чорба 😁.

# 198
Момичета, днес съм на скрининг и фетална при д-р Михова в  Надежда. Стискайте ми палци, ще пиша по късно отново ❤

# 199
  • София
Nadala, при мен се видя някаква кост, която седяла под еди си какъв ъгъл и лекарката каза, че е типична за момиче и ми даде 90% сигурност за пола (12+5).
И на мен все още ми е много трудно с месото, дано проям скоро.

Mom to be, стискам палци всичко да е наред и да се похвалиш с хубави новини.

# 200
При мен др. Павлова веднага видя пола, даже имам една снимка на мъжкото му достойнство и таг “Its a boy!” 😂  Моята фетална беше в 13+0, доколкото съм запомнила тук повечето момичета сте се записали по-рано.

# 201
Nadala, при мен се видя някаква кост, която седяла под еди си какъв ъгъл и лекарката каза, че е типична за момиче и ми даде 90% сигурност за пола (12+5).
И на мен все още ми е много трудно с месото, дано проям скоро.

Mom to be, стискам палци всичко да е наред и да се похвалиш с хубави новини.

При първата бременност не проядох месо до края, никакво. Сега не ми е чак такъв проблем, но като цяло нямам никакъв апетит и от началото на януари съм около - 5кг, т. к доста намалих количествата (но аз си имам доста излишни кг.от първата бременност които така и не можах трайно да сваля от 12 години )

# 202
Здравейте,
И аз да се включа с ъпдейт. Минахме първата фетална в 11+3, всичко изглежда съвсем нормално. Докторът даде предположение за пол със 70% сигурност, съдейки по костицата, за която каза и Kuklichka.  Същия ден излезе и резултатът от Vision теста, който потвърди неговото предположение - ще си имаме момиченце Gift Heart

Като цяло при мен симпомите доста отслабнаха и се чувствам добре, като изключим непоносимостта към месо. Тези дни имах и силно главоболие, с ниско кръвно съм и може би е предизкано от това. Докторът позволи парацетамол, но засега само веднъж вземах, когато болката стана съвсем непоносима.

Решили сме в близките дни да съобщим на родителите ни. Поръчахме едни скреч картички, които като се изтрият пише <Честито, ще ставате баба и дядо> Hug

Започваме да мислим и за имена, като за момента сме се спряли на такова, започващо с първата буква на свекъра. Мисля, че това е компромисен вариант като хем го уважаваме, хем избираме нещо, което на нас ни харесва.

# 203
Здравейте, момичета

Вчера бях на преглед. Бебето върви с размерите на седмицата в която съм. До тук добре. Малко ме притесни изказването на АГ, че плацентата не е с добра хомогеност. Пита дали съм боледувала и аз му казах, че декември съм боледувала. Назначи ми да си пусна изследвания за CMV, EBV и токсоплазмоза.
Вчера прочетох за тях и косите ми настръхнаха. Днес си ги пуснах и до 2 дни трябва да излезнат резултатите.

Другото което ми направи впечатление е, че бебето било добре защото плацентата си е свършила работата и го е защитила...ама как да съм сигурна, че ако е имало инфекция тя не е преминала в бебето?!?!?
Сега ми остава да чакам. Друго няма какво да направя.

# 204
Колко много сте изписали докато не съм влизала.
От днес съм отпускарка, после ще видим до кога и колко ще изчиствам от отпуските си. Не можех да влизам, защото почти никакво време не ми оставаше от работа и домашни задължения.
Ще ви върна малко на имената. Имаме си женско име още от преди бременности ми, но момиченце не идва 😂 Името на сина ни го избра мъжът ми в колата като пътувахме на връщане от прегледа, в който ми казаха пола и още в 3тия месец си имахме име-Марио. Не е кръстен на никой, има първата буква на баща си и някак ми напомня на “мама”.
За бебчо в корема ми сега голямо мислене с това име. Мъжът ми иска да е на баща му, бил се разсърдил миналия път очаквал да е на него, а има вече едно кръщавано дете на него от сестрата на мъжът ми, тогава само първата буквичка. Сега мъжът ми иска цялото име, а не го харесвал, че било често срещано, и на мен много не ми харесва. А и не искам да е кръстено така, защото женското ни име е подобно, искам да си го пазя знам ли, ако решим да имам трето и тогава да го изберем. Та предложих Максим, твърди каза не, а на мен много ми харесва. Предложих и Адриан и за него не се съгласи. Сега уж умиваме едно име с първата буква, но е пак чуденка. Единия път нарича бебето с името на баща си, другият път с моето предложение. 🙃
Та още сме без окончателно име. Това, което ме възпира и защо едното дете не е кръстено на никой, а на второто така сме избрали, може да питат децата.
Чудим се и ние за почивката ни в Гърция. На предната бременност съм излизала до Турция като съм била в болничен без проблем. Сега една приятелка ми каза, ако ви хванат ще ти искат парите от болничния да връщат, но как ще ме хванат? Ако кача снимки от почивката някой ще ме провери вкъщи ли съм, как ще е? Та това се чудя като съм в болничен ще мога ли да отида на море в Гърция. Мислех и да е след раждането към средата на септември например тогава болничния ще го издаде педиатъра и ще е друг по вид мисля.

# 205
Мама Лиса, струва ми се, че забраната да не се пътува в чужбина не важи по време на 45дневния болничен. Все пак едно е да си в болничен, защото си “болен” и това е удостоверено от лекар, съвсем друго е задължителните по закон 45 преди раждане.

Цвети, не се притеснявай излишно, почти всички боледуват по време на бременност, неизбежно е. Бебета са защитени!

Арокалипсе, честито за хубавите новини! 🌷

# 206
Честито на всички за добрите новини! Tsvety0 , всичко ще бъде наред- хубаво мисли, добро получи...
Сега да ъпдейтна и аз: бебоче е в 10,4 г.с, догонило си е седмицата ( миналия месец не отговаряше съвсем,беше по-малко) , че даже и малко изпреварва. Много подвижно е за седмицата, в която е- буквално прави лупинги, маха с ръце и рита с крачета ( и предното беше такова щуро). Въпреки това трудно го виждаме, много назад е захванато - на задната маточна стена, затова още нямам и помен от корем. 100ч го търсихме къде е 😂😂😂

# 207
И аз да споделя във вторник бях на преглед всичко изглежда нормално, АГ каза, че смята че е момче, но не беше много убедена сякаш или по-скоро на мен ми се иска да е объркала😂 така или иначе чакаме резултатите от пренаталния, така че до няколко дни ще стане ясно😃.

# 208
И на мен ми каза момиче и ми се иска да е объркала ама ... каза, че е мн рано и нищо не вижда между краката най вероятно момиче според вас има ли вариант по нататък да ми кажат момче ..

# 209
Първото ми дете беше един месец момиче, но това беше преди много години. Сега ако видеозонът е добър и гледащият си разбира от работата, шансът е малък. Както каза кукличка, не се гледа дали има или няма нещо, за да се определи пола, а има и други белези. С дъщеря ми следящата ме лекарка, която е и фетален морфолог, ми каза пола в 12 г.с и беше на сто процента сигурна
Браво за всички хубави новини, все повече да стават. Аз утре съм на ФМ, но пък днес е от тези дни,в които не спира да ми се гади (след три супер дни) и гледам само да лежа. Дано утре съм по-добре, че ми се очертава и чакане
Да ви кажа последно за имената - дори и да не ви е някое име най-любимо на света, когато кръстите детето си с него, се превръща в такова

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 16:38 от Amelin

Общи условия

Активация на акаунт