Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 40 676
  • 731
  •   1
Отговори
# 210
Честито на всички с новини от прегледи и тестове! Да напълним темата с такива.

Цвети, надявам се и вярвам, че всичко ще е наред.

Мама Лиса, като спомена Максим (така се казва моето момченце) ми стана любопитно накрая дали ще имаме повтаряне на имена в групата.

Аз честно да ви кажа, вярвам за пола, ама по-скоро на 95% докато не си излезе бебето.

# 211
И аз минах ФМ днес. Ще си имаме момче, усещанията са ми били правилни.

Но…има гранична стойност на НТ ( 2,9мм) и едната носна костица е по-къса, другата била перфектна. Заради тези неща ще изчакаме БХС, може би ще се направи контролна морфология и според резултатите и амниоцентеза. Категорично каза, че пренатален тест няма да даде достоверен резултат. Успокои ме, че тези резултати нищо не значат и в 70% от случаите децата са напълно здрави. Но ще трябва да се проследи и установи има ли проблем или няма.

# 212
NI_CI, всичко ще бъде наред! Бъди спокойна и мисли позитивно! Иначе за пренатеста, знаете,че се бях навила и аз да правя, днес моята АГ каза, че категорично не може да се вярва на резултата и че ако ще вярвам на пренатеста,то да вярвам и на БХС ( за нея и това са само "шменти-капели"). Каза , че има ли доказан специалист, то всичко се вижда на екран- особено на ФМ, още повече в 18-20 седмица....

# 213
Отново да се отчета 12+2, мина ФМ много добре, всичко е в норми и доста добре видимо, остава само да дочакам резултатите БХС цели 7 дни 🤯 Между другото качила съм 2 кила вече 🤭 А за пола предположи, че е момиче, но каза изобщо да не бъда сигурна, след 3,4 седмици ще бъде най-сигурно, защото беше с кръстосани крачета и ръкомахаше с ръчичка 🥹😁❤

# 214
  • Гр. София
Nl_Cl, гледай напред позитивно и опитай да не се тревожиш много, сигурна съм, че всичко ще се подреди добре накрая.🍀

Момичета, днес ми правиха БХС, но честно казано, почти нищо не разбрах от резултатите. Ако някой може да ме ориентира как са стойностите на PAPP-A и Free bhCG?

Mom to be , защо 7 дни ще чакаш за резултати от БХС? При мен станаха на същия ден... Ама сега като се замисля, не трябваше ли като резултат от БХС да се видят рисковете за синдромите? Или след феталната морфология ги изчисляват?

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 20:24 от Sunny_Smile_88

# 215
  • София
Момичета, мина моята фетална при доктор Павлова. Понеже сме правили пренатален тест, каза, че ще се видим след две седмици отново, защото тогава бебчо ще е по-голям и ще се види по-ясно анатомично, а нужда от БХС за нея няма.
Тези прегледи в 12 г.с. се правели, за да отхвърлят това, което пренаталният ни отхвърли.
Всичко му огледа и измери, носна костичка и още толкова неща, че не мога сега да опиша всичко, а и тя използва термини - всичко е нормално на малкия човек. ❤️
Предна плацента е, предвид всички операции, които имам, ще мога да си родя съвсем нормално. Спасява ме това, че не е имало операция на самата матка.
Кръвотока си ми е супер, няма нужда от аспирин. Мога вече да спра да лежа. Има съвсем нищожно остатъчно отлепване, което е в края, нe е в плацентата, нито до нея, а някакво ръбче. Леки контракции видя. Бях спряла но шпа, но ми каза да си пия и че сега като започна да се движа ще спра.

Иначе малкият първо беше позаспал, но лекарката успя да го разбуди и се размести, та като почна да опъва крачета, много мило ми стана. ❤️ Пипаше се по главата, ушите, скача. Лекарката каза, че вътре е "купон". 😄
Спокойствието е преди всичко. Още по-леко ми стана!

И браво да кажа на всички за хубавите новини! ❤️

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 20:57 от NadezhdaML

# 216
Момичета, мина моята фетална при доктор Павлова. Понеже сме правили пренатален тест, каза, че ще се видим след две седмици отново, защото тогава бебчо ще е по-голям и ще се види по-ясно анатомично, а нужда от БХС за нея няма.
Тези прегледи в 12 г.с. се правели, за да отхвърлят това, което пренаталният ни отхвърли.
Всичко му огледа и измери, носна костичка и още толкова неща, че не мога сега да опиша всичко, а и тя използва термини - всичко е нормално на малкия човек. ❤
Предна плацента е, предвид всички операции, които имам, ще мога да си родя съвсем нормално. Спасява ме това, че не е имало операция на самата матка.
Кръвотока си ми е супер, няма нужда от аспирин. Мога вече да спра да лежа. Има съвсем нищожно остатъчно отлепване, което е в края, нe е в плацентата, нито до нея, а някакво ръбче. Леки контракции видя. Бях спряла но шпа, но ми каза да си пия и че сега като започна да се движа ще спра.

Иначе малкият първо беше позаспал, но лекарката успя да го разбуди и се размести, та като почна да опъва крачета, много мило ми стана. ❤ Пипаше се по главата, ушите, скача. Лекарката каза, че вътре е "купон". 😄
Спокойствието е преди всичко. Още по-леко ми стана!

И браво да кажа на всички за хубавите новини! ❤

Честито за хубавите новини!
Само един въпрос , сега като си лежала си имала контракции , а като вземеш да движиш ще спрат така ли? Не е ли обратното по принцип?
А ти усещаш ли нещо при тези контракции?

# 217
  • София
Забеляза контракциите по време на самия прегледа. Не, точно това ми каза и ги отдаде на моето притеснение. Не подлагам на съмнение казаното.
Иначе аз нищо не усещам, но затова ще си пия но шпато. Каза ми вече да започна да се наслаждавам на бременността и да спра с тревогите. Както и да се върна към нормалното, имаше предвид да се движа.

# 218
По каква схема пиеш нош па?
Аз си питам защото миналата бременност отрано почнах с контракциите и сега си ме е шубе.

# 219
  • София
Сега ще пия 2х2, иначе до миналата седмица бях на 3х2, но каза, че няма нужда толкова.

# 220
  • гр. София
Честито на всички за хубавите новини от прегледите и за научаването на пола! 💙🩷

Не бях влизала няколко дни, че хич не бяхме добре здравословно. Първо мен ме удари този гаден грип А (правих тест), после малчо и сега и мъжа ми. Няколко дни бях като парцал, температурата ме скапваше просто. Имах предписан парацетамол, но действаше за 2-3 часа и после мъчително чакане до следващата доза. Хрема и кашлица почти нямах, но правих инхалации и съвсем оправих положението.

Та вече съм по-добре и даже днес бях на преглед. Растат си и двете бебенца, и то еднакво, с по 2-3 дни даже изпреварват гс.
И аз съм “пораснала” - цели 3 кг нагоре. Да, знам, че кг се свалят, но все пак предпочитам сега да внимавам и да нямам много за сваляне после, отколкото сега да му отпусна края, а после да се чудя как да влизам във форма, и то докато гледам 3 деца. 😀

Иначе вчера пуснах изследвания, които доки днес погледна. Както си и знаех, скара ми се за глюкозата - 5,2 и му обещах да мина на НВ режим. И с първата бременност пак беше така, явно така си ми върви. Grinning

За пол не пожела да се ангажира на 100%, но и на него му приличат на девойки. Ще трябва да изчакам още 3 седмици до следващия преглед за 100% потвърждение.

Но май май сме готови с 2-те женски имена.
Вики, и на мен ми е интересно дали ще има дублиране на имена в темичката.
Името на баткото например е суупер разпространено, направо топ 1 за последните години и редовно срещаме бебета и деца с това име. Но пък сега за момичетата сме намислили доста по-рядко срещани имена, но да видим дали наистина е така или ще си имат адашки от темата.

# 221
И аз бях на преглед днес - всичко е наред с малчо, шаваше си,беше си сложил ръчичката пред лицето. И на мен ми се скараха за глюкозата - 5,1 и казаха да намаля въглехидратите. Забравих да попитам - само за сладкото ли става въпрос или и тесто(спагети, хляб и подобни?)

# 222
Относно въглехидратите, трябва да се ограничат бързите такива. Това са ориз, хляб, картофи, сладкиши, много сладките плодове също(например банани). И то човек се чуди какво да яде, истината е че има какво, но е въпрос на свикване и воля.
Не е като да не може изобщо да се ядат тези неща, но трябва да е рядко и в малки количества.
Аз в момента не успявам да се храня така, а трябва. Мъжът ми се върна с торта вкъщи за десерт след вечеря…е как да откажа. 🤣

# 223
Ясно, точно нещата, които ми се ядат, особено картофи... Винаги са ми били слабост. Сладко мога да пропусна,но ако има картофи съм първа. Добре че си хапнах една пица на обяд преди прегледа - тя не се брои, защото още не знаех,че трябва да я огранича Joy Сега ям кисело мляко и си мисля за маскарпоне с шоколад. Това маскарпоне от Коледа седи в хладилника, но като ми казаха,че трябва да огранича сладкото -;веднага се сетих,къде се е скрило и сега само го мисля да не настине Grinning

# 224
Gamora, на една бисквитена торта би заспало. 😂 Някой като ми каже нещо всичко ми се дояжда!

Общи условия

Активация на акаунт