Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 40 682
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
  • гр. София
Гамора, и аз съм така - от сладко лесно мога да се лиша, но картофи, а и тестено обожавам.
Но както казах вече, минала съм през това с първата бременност и да ти кажа, свиква се в един момент.
Е, от време на време съм си позволявала и сладко и тестено, но гледах да е рядко и за “награда” само. Grinning

# 226
Дами , на децата им пусках гърлен секрет , заради случай на скарлатина в градината.Девойката има изолиран стрептокок , но е безсимптомна.Според педиатъра е само носител.Мен ме посъветваха също да си пусна гърлен секрет , което ще направя и в понеделник.
Но някой сблъсквал ли се е с такъв казус.
Тъкмо си изпих аугментина.Ако имам стрептокок опасно ли е за бебето?
Мога ли пак в толкова кратък срок да пия антибиотик ако се наложи?

# 227
Me, Myself & I, в групичката на баткото май нямахме дублиране, но там всъщност бяхме доста по-активни във фб и се поизместихме там, а ми се струва, че в тази група сме доста повече. Иначе аз примерно съм с толкова разпространено име, че навсякъде винаги съм имала адашки. В едното училище само в моя клас бяхме 3 Виктории. А баткото мисля, че добре го уцелихме, хем до сега не съм срещнала един Максим тук, хем немците нямат никакъв проблем да го произнесат правилно.

Гамора, като човек, който живее на картофи, разбирам колко ти е трудно. Миналата година правих един маратон за отслабване, бяха ми забранени бързите въглехидрати, а единия ден бяхме и без захар във всички форми. Ей такова зло същество не съм била. Не мога да кажа дали при теб важи, но уж пълнозърнестите версии не са бързи въглехидрати, в такъв случай пълнозърнести спагети, хляб, пица и т.н. биха били ок.

Да ви питам и друго, правите ли и до кога смятате да правите маникюр и педикюр? Четох някъде, че за раждането не трябвало да има, предния път нямах и нищо не са ми споменавали, а сега от декември започнах пак да ходя на маникюр и даже днес имам час и за педикюр. Откакто сме тук все ми се струваха страшно много пари за глезотия и сега не ми се иска да се отказвам пак тъкмо когато най-накрая си ги позволих (реално не са ни проблем за бюджета, просто аз трудно давам пари за себе си).

# 228
Вики и аз съм така, но маникюристката ми записва директно час за следващия месец и няма как да се измъкна Grinning иначе аз покрай ражданията не правех, но може, примерно с безцветен лак, както знаеш е важно да се вижда цвета на ноктите,понеже те първи посиняват,ако има някакъв проблем.

# 229
  • София
На мен АГ-то още на първия преглед ми каза да избягвам бързи въглехидрати, а от бавните само по шепичка (една филийка хляб, малко картофи, 2-3 лъжици овесени ядки, един несладък плод). Преди бременността нямах никакъв проблем с хранителни режими и всичко мога да спазвам. Добре, обаче сега не мога да ям месо, яйца все още и ми става зле от мазни неща, дори от ядки и не знам как ще се оправям и без въглехидрати, но ще се наложи. Sad

Все още си ходя на гел лак и аз се чудя кога да спра.

# 230
Привет и от мен, пожелавам здрави бебета на всички! И здрави майки, малчугани също!

Мe, Myself & I, и аз съм около +/- 3 кг, определено си имам забележимо коремче за който гледа.

За имената, ние си имаме Божидара от поне година, а Давид явно не поиска да дойде. Не знам как ще мислим второ женско. Първото смислово си е задължаващо. Никой не ни кара да кръщаваме на родителите, но е факт, че никой още няма кръстено на никой. Аз много искам да се получи, но засега сме в задънена улица с второто. Мъжът ми има брат и сестра, никой няма още деца от тях, евентуално брат му може да има някой ден, при сестра му няма да се получи.

За храната - основно карам на кисело мляко, хляб и жълти сирена, както и малко сладки неща, защото по принцип си хапвам. Чакам да се появят вече сезонните зеленчуци и плодове, зимата в това отношение е малко оскъдна. Ям пресен компот от абълки и дюля без добавена захар, чат пат сурови бадеми. От около 2 седмиси сигурно от пастата за зъби се давя, без да има какво да повърна, защото нито съм яла, нито премала течности по това време. Обръщам стомаха, профилактично 'раздвижвам' коремните мускули и така ми започва деня 😄

Бременните ми дрехи са ми безвъзвратно малки, дори преди да ги пробвам. Изглеждам бутафорно в тях. А навремето ми бяха огромни. Най-тъпо ще ми бъде ако ми се наложи да си купувам яке или палто за бременните ми размери. Ами... все пак което си е факт... идеалните ми кг са около 56. Гардеробът ми още е пълен с дрехи за 52 кг. 😁

# 231
За последно ходих на маникюр преди няколко месеца, смених толкова маникюристки и всичките ме разочароват с нещо, накрая реших да си дам почивка от лака. Но си спомням, че жената на брат ми си махна гел лака непосредствено преди датата за секцио.

Не се ограничавам за момента от нищо, никой от двамата проследяващи не ми е давал съвети за хранене. Но предвид навлизането във втория триместър, може би ще опитам да бъде една идея по-здравословно, започнах и да се обездвижвам, което не е добре. С нетърпение очаквам пролетта, да бъде по-приветливо навън.

Чудя се кога е подходящия момент да си взема дрехи за бременни. Все още не виждам очевидна бабунка, но на пипане ниско в таза се усеща леко издуто и напрегнато, последните вечери го усещам и като легна по корем. Blush

# 232
И аз вече забелязвам коремче, малко, но виждам. Не ми стягат много дрехите, засега си ги нося, но обмислям скоро да си взема поне едни дънки за бременни, ей така да ми е по-удобно на коремчето.

С пастата за зъби нямам проблем, но вода на гладно при мен не може. Гади ми се така.

За храненето хич не съм за пример, но реших вече да се постегна малко и сега съм си поставила норматив - задължително да ям и плод, и зеленчук, и ядки, и млечни всеки ден. Освен това много усилено се опитвам да пия достатъчно вода и поне да си правя крачките, а ще видим сега като почна пак да работя дали ще смогвам и някоя лека тренировчица да вкарам през деня. Иначе и на мен засега докторите не са ми казали нищо в това отношение, с предното даже аз сама редовно питах, защото съм злояда, казаха ми, че докато всичко върви нормално мога да си ям каквото искам.

# 233
Аз вчера бях на преглед, личната ми объркала направлението и не можаха да ми пуснат изследванията от МЗ.Бебето отговаря на седмицата - 12. Пусна ми микробиология и цитонамазка, но при взимането доста се разкървих и сега ми каза да пия 3 дни но шпа 3 х1 и 5 дни витЦ 2х 500мг/Каза, че не е проблем това че съм свалила около 5кг от началото на месеца.Плацентата също била добре без отлепяния. За фолиевата к-на т.к съм почнала преди около 5 дни да я пия, каза че може да продължа до края на бременността.

# 234
Днес се записах на ЖК, лекарят видя бебето и ми пуснаха всички необходими изследвания плюс препоръчаните от частния лекар. Кръвното ми беше 90/50 , то си е по принцип ниско и като не съм закусвала и пила кафе още.  Претеглих се, че от година някъде не сменили батериите на нашия кантар и за сега не съм качила нищо. С предната бременност качих няколко кг в началото и лекаря ми се скара да се съобразявам с храната , аз без да се съобразявам в края бях +8кг. Сега като че ли повече ми се яде, но предимно салати и кисело мляко(което по принцип не ям). Като съм си вкъщи съм направила меню , пазаруваме и мога да сготвя. До скоро бяхме по 3-4 пъти на поръчана храна, защото аз с е прибирах в 20 ч от работа.

# 235
И аз да се отчета , днес бях на преглед 10+2 , бебето си е добре , оформеното с крачета , ръчички и е доста активно.Правеше кълбета вътре , едвам му хвана докторката поза , за да го измери - цели 3,5 см 😂❤

# 236
Здравейте! Хубаво е да се споделят добрите новини, нека има още повече Heart

Аз днес съм безкрайно доволна от резултатите от изследванията ми (или поне тези, които мога да разчета сама Joy)
Така се бях филмирала с моята кръвна захар 5,14 отпреди 3 седмици (а преди 5,24), особено като ви чета. Върнах се назад в архива на небременното ми състояние и видях, че при мен варира от 4,40 до 5,20 по принцип. Откакто съм бременна, не ям почти никакво сладко, но вчера се постарах да направя 12 часа глад преди изследванията, за да видя обективното състояние. Еми 4,42 е!!! Много се успокоих, че с това мое голямо бебе вече мислих, че клоня към гестационен диабет. И все пак ще внимавам с храната.

Иначе аз си отслабвам, забременях 58-9 кг (това са ми кг, като се отпусна), от гадене и епизодично повръщане стигнах до 55 кг, като ме записаха на ЖК. Текущо съм 53,5-54 кг - визуално съм отслабнала. Обаче пък вече виждам, че пъпът ми е влязъл навътре и имам мъъъъничко коремче Heart Eyes

При нас има грипна епидемия и чакам да се поразмине малко и да запиша час при АГ за следващ ултразвук. Чакам и коментар от доц. Конова за другата ми терапия, но мисля, че и там изследванията са ОК за състояние на бременност. На някоя от вас с тромбофилия наложи ли се да променят терапията в хода на бременността? Отделно, доц. Конова ми е писала да спра да пия фолиевата киселина след 16 г.с., което мен ме озадачава. Но помня, че те тя беше против свръхнатрупването му.

Вие как пиете фолиевата киселина? Аз съм на Неофолик мета 400 по 2 таблетки от положителен тест.

# 237
Здравейте! Хубаво е да се споделят добрите новини, нека има още повече Heart

Аз днес съм безкрайно доволна от резултатите от изследванията ми (или поне тези, които мога да разчета сама Joy)
Така се бях филмирала с моята кръвна захар 5,14 отпреди 3 седмици (а преди 5,24), особено като ви чета. Върнах се назад в архива на небременното ми състояние и видях, че при мен варира от 4,40 до 5,20 по принцип. Откакто съм бременна, не ям почти никакво сладко, но вчера се постарах да направя 12 часа глад преди изследванията, за да видя обективното състояние. Еми 4,42 е!!! Много се успокоих, че с това мое голямо бебе вече мислих, че клоня към гестационен диабет. И все пак ще внимавам с храната.

Иначе аз си отслабвам, забременях 58-9 кг (това са ми кг, като се отпусна), от гадене и епизодично повръщане стигнах до 55 кг, като ме записаха на ЖК. Текущо съм 53,5-54 кг - визуално съм отслабнала. Обаче пък вече виждам, че пъпът ми е влязъл навътре и имам мъъъъничко коремче Heart Eyes

При нас има грипна епидемия и чакам да се поразмине малко и да запиша час при АГ за следващ ултразвук. Чакам и коментар от доц. Конова за другата ми терапия, но мисля, че и там изследванията са ОК за състояние на бременност. На някоя от вас с тромбофилия наложи ли се да променят терапията в хода на бременността? Отделно, доц. Конова ми е писала да спра да пия фолиевата киселина след 16 г.с., което мен ме озадачава. Но помня, че те тя беше против свръхнатрупването му.

Вие как пиете фолиевата киселина? Аз съм на Неофолик мета 400 по 2 таблетки от положителен тест.
Аз пия Неофолик мета 400 х 1 на ден, но от 7 дни, т.к  тогава разбрах, че съм бременна. Вчера бях на преглед питах до кога да я пия, д-ра каза, че по принцип следва до 13 г. с., но след  като съм започнала скоро, не пречи да пия до края.Питах за витамини, каза по моя преценка, като ми препоръча ПреМама Дуо

# 238
Момичета, честити ви хубави новини!

Поли, аз пия фолиева в комбинирани витамини за бременни на Фемибион, до края на 12та седмица бяха с 800 микрограма фолиева на ден, от 13та насам съм на следващите до краяна бременността, те са на 400. Така си ми пише на витамините, така пих предния път, докторът сега не ми е казал друго и пак така пия. Предния път пих и след раждането известно време номер 3 докато кърмих, но не през цялото време, казаха ми, че няма нужда и само доизпих каквото имах тогава купено. Докторът този път ми обърна внимание, че не го интересува на каква марка ще пия (от тези ми даде пробна опаковка), но му е важно до края на 12та седмица да приемам тези 800мкг, без значение дали ще са в мултивитамин или чисти, това било важното.

# 239
Честито на всички за добрите новини. Само това да се чува от тук нататък. Sparkling Heart

kuklichka_ това ще е лонната кост, при момчетата е по-остър ъгъла, спрямо момичетата.
GerKa99 аз бях записала за 13+4, но нали се наложи по-рано да отида и се случи в 11+5. Иначе сега в понеделник се падаше да ми е часа. 
Tsvety0 до колкото знам, наистина плацентата много добре предпазва бебето. Стискам палци всичко да е наред.Hug
Frisu - ако не е била сигурна, да. В коя седмица си? На майка ми за мен до последно не са знаели какво съм.
NI_CI  -  не се стряскай. НТ не винаги е показател, а щом има костици значи не би трябвало да е Даун.

Вики, когато прочетох "да си направя крачките" и ми се сви сърцето. Аз съм от леглото на дивана и от дивана на стола на работа и си ги сменям Grinning крачките са ми до кухнята и WC Grinning
За храна няма да говоря, от два дни за закуска ям  филия намазана с шоколад и банан и после си мисля, че правя нещо като ям мандарини. Grinning
Мъжа ми ме глези хубаво, но сега ще се поспра, че не ми трябва и ГД Grinning
В началото захарта беше добре, но от тогава колко сладко изядох. Те преди бремеността се съмняваха за инсулинова резистентност (въпреки моите 48кг Grinning)

Днес звъннах до Афродита. В началото казаха, че 20 дни се чака за GeneSafe (утре е 20ти ден). Сега пък било 25 дни, та можело и по-другата седмица да звъннат. Не ме устройва това защото другата седмица ми се налага да кажа на шефовете за бремеността, защото ще излизам в болничен след няколко месеца. Много ми се объркаха плановете тези дни.

И  аз съм на Неофолик, но по 1 на ден от началото.
Спрях дуфастона.
Но, тези дни се чувствам като смазанааааа. Не знам отпуснала ли съм се, дали е защото детето расте вече повече, но аз спя до 12 часа на обяд. Готова съм пак да си легна. Иначе мисля, че имам малко коремче, не съм качила от началото на бремеността.

Общи условия

Активация на акаунт