Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 40 691
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
Поли, знам че тези 12ч си ги направила еднократно, но в случай, че не са били през нощта, все пак да кажа: не се препоръчва глад и отслабване по време на бременност. Организмът влиза в режим пречистване, отделят се токсини. Може да се отделят и ценни за огранизма минерали. Трябва да се приема някаква целесъобразна храна. За контролиране на кръвната захар, най-удачно е да се използват списъци/таблици с гликемичния индекс. И понеже не всеки прави качествената разлика между храните с нисък гликемичен индекс, хвърлете едно око и на гликемичния товар (glycaemic load). Пример: плодовете имат нисък гликемичен индекс, но приема на голямо количество плод се равнява на прием на чиста захар.

П. П. Да се допълня. Аз нали чета по диагонал през деня. Сега виждам, че най-вероятно си направила 12ч с нощния сън, а слабееш от повръщане. Горното да се има предвид по принцип,  не като критика 🙂

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 14:56 от Mama2288

# 241
Здравейте! Обичам да виждам само хубави новини 😉😉😉 Аз също съм на неофолик мета по 1 на ден и ще го пия до 12 г.с. Качила съм 5 кг от началото 🥺😫😒, слава Богу не виждам къде- всички дрехи ми стават, корем нямам никакъв, дори и най- прилепналите ми дрехи са ми ок. Лошото е, че с всяка бременност качвам по 1 намер на обувките, този път май по-бързо се случват нещата, на десния крак вече всичко ми стиска.... Sad Добре се разширявам,но после тялото ми забравя откъде е тръгнало 😭 Дрехи за бременни и сутиени мисля да си поръчам от Shein. Поръчвала съм само веднъж от там,но останах доволна. Има и симпатични нощници за бременни и кърмещи. Предвид,че нямам намерение да съм буре дълго време,мисля ,че поръчката от там е подходяща опция.

# 242
  • София
Аз си поръчах от Шейн разни дрехи за бременни, много съм доволна, предимно за вкъщи, а и цените са супер. Трябва да видя и нощниците, сигурно за готинки и те.

За съжаление за излизане имам само един единствен клин, който вече не ми е удобен на корема. Нищо около корема не ми става, има си го, а си стоя все с тия -3. Имах надежда, че съм качила, ама не. И понеже ми разрешиха да се движа, смятам утре да идем до H&M за някой панталон, дънки, изобщо нещо, което да ме изкефи, ама и да е удобно.

# 243
  • гр. София
Аз с предната бременност почти не съм купувала дрехи за бременни, само 2 клина и 1 чорапогащник, които си носех с моите си дрехи - или с рокли или с пуловерчета или блузки цяла зима и пролет, а като се затопли направо широки летни рокли на гол крак.

Сега мисля пак така да процедирам и да не купувам никакви други дрехи за бременни, че няма да мога да ги нося след като родя.
За сметка на това се изкушавам да си купувам нормални дрехи, нищо че не знам дали и кога ще мога да ги нося. Grinning
Също така вече се замислям за рокля за изписването (не ми се смейте, знам, че е рано) Grinning

# 244
Здравейте дами,
И аз не съм писала като че ли от цяла вечност, но януари ми беше доста натоварено. Най-сетне наваксах и изчетох всичко в групата Simple Smile
Честито на всички, които са минали ФМ и прена и са разбрали пола на бебето си. Много ви се радвам!
Аз вчера бях на преглед, вече съм 11+ 3, струва ми се доста голямо бебето 49мм. Като знам какви мъже имаме в родата по 1.90,  няма да се учудя ако наистина е голямо Laughing
Надявам се да е момченце, но каквото и да е ще му се зарадвам.
На ФМ съм на 9ти и броя дните, вече нямам търпение и се надявам да разбера пола тогава.
Колебая се още къде да отида за прена тест, ако има някой от Варна, който вече е ходил, моля да сподели Hands Pray

Иначе вчера на прегледа, не спря да се движи бебчо, все едно плуваше или танцуваше и непрекъснато махаше с ръчички, лекарката каза, че е като диригент, нали във Виена е правено Smile
Толкова се зарадвах като го видях, че забравих да си питам въпросите, които бях намислила Simple Smile

Aaaa, и за имената последно да вметна и аз (че цял роман написах) ние с мъжа ми още преди да забременея се разбрахме, че той избира женското име, аз мъжкото. Естествено като ги избрахме си ги казахме за да сме съгласни и двамата за имената Simple Smile Няма да е кръстено на никого, за да няма сърдити, а и искахме интернационални имена, ако живеят в чужбина децата някой ден.

# 245
Като прочетох това за храните, които трябва да се избягват заради захарта, направо се зачудих какво ще ям. Явно трябва малко по малко да си оправя режима
Мина ми РФМ, всичко изглежда наред. Чакаме момиченце, не посмя да каже на сто процента, но каза на 80 процента, както си и очаквах Simple Smile ще видя другата седмица, като се появя при моята докторка за първи път, какво тя ще каже по въпроса
Приемам по 0.4 или 0.8 метилирана фолиева, защото имам мутация. В клиниката, в която правих инвитрото предписват 5 мг неметилирана, което е конска доза. При мен така или иначе не стоеше на дневен ред да взимам неметилирана, но пък и в тази доза не бих посмяла. Въпреки че имат резултати хората, може да им работи методиката
Купувам си за бременността рокли за небременни, които могат да се носят и с големи кореми

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 17:46 от Amelin

# 246
Надала, хич да не ти се свива сърцето от мен. Тъкмо бях станала активна преди да забременея, правех по 20-30к на ден докато работя и отделно от времев на време някоя лека тренировчица. Сега до онзи ден си бях от леглото на дивана, даже не знам как съм готвила няколко пъти последната седмица. Ама си обещах, че с началото на новия месец се стягам и ще гоня поне 10к крачки на ден. Предната бременност в края заради хемороиди много се залежах и отчасти смятам, че затова ми беше по-тежко, така че сега се надявам ако от сега вляза пак в някакъв режим на активност да успея да задържа до края.

За дрехите и аз онзи ден погледнах в Шейн. Най-вероятно и аз от там ще поръчвам. Предния път към края си бях взела 2 клина за бременни, и майка ми ми прати един доста дебел, че беше зимно време, а все не можех да си намеря нещо дебело и топло. Иначе за лятото и аз ще разчитам на подходящи рокли, ама дали и кога ще се стопли достатъчно при нас, толкова на север...

Сега отивам да намажа и аз една Филип с шоколад, че като прочетох за нея и сега имам нужда от една такава.

# 247
И аз отдавна не съм се включвала. Днес бях на ФМ и всичко е наред. Още едно момиченце в групата Simple Smile. Госпожицата си правеше парти там вътре. Едвам успяха да я измерят. Измериха ми кръвното веднага след като отидох в клиниката и разбира се беше високо. Никога не съм имала високо кръвно, сега ме побъркаха с въпроси в тази връзка. Още малко и ще заключат високо кръвно. Обездвижила съм се напоследък и може това също да е фактор за кръвното, но откакто съм бременна се изморявам бързо, задъхвам се, лягам си в 21ч, защото иначе ми става лошо. От утре започвам кратки разходки и да си меря кръвното по 2 пъти на ден.

Радвам се на хубавите новини споделени от всички!!!

# 248
  • Пловдив
Пия Неофолик по 1 на ден от финала на 8г.с., като си изпия опаковката няма да купувам друга
Взела съм си едни дънки от Уайкики и два клина от една втора употреба. Всички останали дрехи са ми нормални, във времето просто купувам по-големи размери. Лятото карам на рокли, поли, панталони /къси, дълги/ горе на ластик и го поставям под корема.

# 249
БХС-то излезе, рискът за Даун е 1:104. Доста висок, но това е очаквано. След 2 седмици контролно ще се видим. Каза, че не й прилича на бебе с Даун, но ще решим дали да правим амниоцентеза на прегледа.
Аз честно казано повече клоня да направя, за да знам на 100%…въпреки рисковете.

От вчера го мисля това и сигурно е съвсем нормално. Понякога ми минават черни мисли в главата, ама гледам да се разсейвам.

Отпуснах се аз с яденето и ми се залепиха 2кг мазнини на корема. Много им се дразня 😂.
Взех си един клин за бременни от LIDL. Ще разгледам и в Шейн.

# 250
  • София
Честито на всички с хубавите новини! Много е вълнуващо, че вече минаваме ФМ и влизаме във втори триместър! Hug
NI_Cl вярвам, че накрая всичко ще се нареди и тревогите ще са напразни. Simple Smile

Тези дни взимам идеи за ядене от вас, като пишете какво хапвате и си правих домашно суши със скариди и домашна пица. Smile Днес успях да се излъжа да ям яйца, като си направих миш маш.

Точно днес си поръчах един чифт дънки и един клин от soonmama, защото нормалните още ми стават, но определено почват да ми стягат. Този сайт доста ми го рекламира във фейсбук и имат интересни дрехи, надявам се да ми станат и да са качествени. Ще дам отзив другата седмица, когато ги получа.

# 251
БХС-то излезе, рискът за Даун е 1:104. Доста висок, но това е очаквано. След 2 седмици контролно ще се видим. Каза, че не й прилича на бебе с Даун, но ще решим дали да правим амниоцентеза на прегледа.
Аз честно казано повече клоня да направя, за да знам на 100%…въпреки рисковете.

От вчера го мисля това и сигурно е съвсем нормално. Понякога ми минават черни мисли в главата, ама гледам да се разсейвам.

Отпуснах се аз с яденето и ми се залепиха 2кг мазнини на корема. Много им се дразня 😂.
Взех си един клин за бременни от LIDL. Ще разгледам и в Шейн.

Извинявам се за въпроса , но защо се очаква да е толкова висок рискът?

# 252
Маrbellaa, заради НТ 2,9мм и това че едната костица на носа е по-малка.

От Soonmama съм поръчвала една рокля. Добре опакована и с хубава материя. Доволна останах.

# 253
NI_CI, и аз бих направила амниоцентеза, но все пак си е лично решение. Надявам се, че резултатът ще е добър 💖🧸

Irin_A, не знам дали на този етап размерите могат да подсказват ръст... Ако не си инвитро, и терминът не е съвсем кстегоричен. Аз от инвитро имам две момиченца и всяко беше 52 и 50.9 мм н 11+1. Според мен малко по-натам в бременността тези гени ще се проявят. Също така знам от опит, че дори при едри мъже, както пишеш ти, ако майката е примерно 150 см, децата най-често не наследяват този потенциал за ръста. Разбира се, има всякакви варианти. След поколение или две, пак се връща.

# 254
Момичета, дайте линк за този Шейн, не съм ги чувала. 🌷
Аз ще трябва да напазарувам вече защото всички панталони ми стягат 😳 Само новите ми рокли тип безформен пуловер са ми удобни, ама май ще ми трябват нови чорапогащници. Всъщност има ли чорапогащници за бременни? 😀

Общи условия

Активация на акаунт