Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 40 716
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
NiCl, нухална не е толкова голяма, а и все пак има носна костица, но и аз бих направила, за спокойствие. Не разбрах защо ти е казала, че пренаталните не са точни. Специално за Даун нали ги дават с 99 процента точност?
Чорапогащници, нося М, а като съм бременна Л. Не съм си взимала никога специални, но аз нося тънки. Ако са по-плътни, сигурно ще стягат на корема, ако не са за бременни

# 256
GerKa99, купих си страхотни чорапогащници за бременни от H&M , че ми трябваха за един по-официален повод - мега удобни са! Simple Smile

Иначе да се отчета и аз след ФМ и БХС - всичко им е наред на бебоците, рискът за аномалии е нисък, 80% ще са момиченца засега, ще видим по-нататък дали ще си сменят пола 😄

Момичета, дайте линк за този Шейн, не съм ги чувала. 🌷
Аз ще трябва да напазарувам вече защото всички панталони ми стягат 😳 Само новите ми рокли тип безформен пуловер са ми удобни, ама май ще ми трябват нови чорапогащници. Всъщност има ли чорапогащници за бременни? 😀

# 257
  • Гр. София
Привет, момичета,
Честито на всички с хубави новини! А на тези с противоречиви резултати - вярвайте, че всичко ще се нареди по най-добрия начин!

Днес минах на ФМ и БХС и всичко е отлично. Всики показатели и измервания са в норма, рисковете ми са много ниски🙂 Успокоих се. Видя се и полът - на 90% е момче 💙

Снощи имах страшно премеждие - прокървих обилно през нощта, чак с големи парчета лигавица, тичахме до дежурен лекар в 2:30 ч., прегледа ме - всичко е наред с бебето. Не се знае каква е причината за кървенето. Важното е, че макар и обилно, беше еднократно и спря бързо. Изписаха ми Дуфастон и Но-шпа.

Но вече съм спокойна, щом бебо е добре и резултатите от ФМ са добри 😊

Четох, че обсъждате дрехи от Shein, не съм пазарувала от там, но мисля да разгледам. Иначе си взех от Waikiki един панталон и едни дънки за бременни и ми е много по-комфортно в тях, отколкото в другите ми панталони. Сега се чудя откъде да си купя бельо за бременни... Идеи?

# 258
Добро съботно утро, момичета!

И аз така се бях стресирала от едно прокървяване навръх Нова година и търсих дежурна АГ като си мислех, че много ще ми се ядосат, че им създавам работа, но слава Богу всичко беше наред с плода Simple Smile

Относно бельото за бременни мисля да поръчам от Astratex. Имам един бански от тях и съм доволна. Бях си взимала и много удобни боксерки от Пепко и там ще погледна. Вече повечето от наличното бельо не ми е удобно и ме стяга.

Някоя от вас ходи ли на спорт? Аз прекратих фитнеса и тичането като разбрахме за бебока, но си мисля за йога за бременни или нещо по-щадящо, че доста съм се обездвижила.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 10:02 от Vasito_V

# 259
Vasito, точно и аз по темата за спорта се бях замислила. Преди ин витрото почти всяка сутрин с мъжа ми тичахме по 5 км, след това естествено спрях рязко всички тренировки, но и аз като теб напоследък се чувствам супер обездвижена.  Не съм се залежала съвсем, всеки ден излизам и гледам да правя по 5-6000 крачки, но усещам, че имам нужда от някаква допълнителна активност Simple Smile В моя град няма особен избор на подходящи занимания за бременни, но ми излезе случайно един пост във ФБ за стартираща група за йога за бременни и май тия дни ще ида да проверя на място как е Simple Smile
То май само йогата и разходките остават като вариант,  понеже тичането, скачането и вдигането на тежести не са ок... Карането на колело също не става заради риска от падане, плуването го препоръчват, ама пък препаратите и бактериите в басейните са опасни,  та няма как.
Споделете, ако сте открили нещо интересно за раздвижване, да си обменяме опит 😘

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 10:34 от Ivchoni

# 260
  • София
Днес си пуснах изследвания, които имах назначени от АГ и в урината имам сквамозни епителни клетки 3+ и отделно кетони 1+.

Сега естествено се паникьосах... Тъпото е, че АГ не ми е дала номер, но успях да запиша в Марковс, за да се консултирам, защото не мога да чакам 2 седмици.

Някой да е запознат дали е нещо сериозно?

# 261
Момичета,
поръчах си 1 клин 2 рокли от Shein, за общо 40 лв. Всичко е толкова евтино, съмнително ми е Satisfied Честно казано ми е малко странен сайтът, прилича на Алиекспрес. Притесняват ме размерите, аз нося S, 164 см 50 кг преди да забременея, но имам чувството, че дрехите в този сайт са уголемени. В Германия например S ми беше огромно, отговаря на тукашно М, а аз там си купувах XS или 34.
За колко време пристигат до България? Предполагам ги пращат по пощата,  с тази безплатна доставка едва ли е с куриер.

Благодаря за съветите за чорапогащници, ще си взема по-голям размер обикновен или от HM.

Знаете ли физически магазини в София, където има хубави и евтини дрехи за бременни? Може и втора ръка.

Аз ходя на народни танци и на йога за бременни от време на време. Спрях да ходя на крос фит, но танците ако се чувствам добре няма да ги спирам. Малко кардио не пречи. В това число джогингът е напълно ОК стига да нямате противпоказания.

# 262
NadezhdaML, мога да дам инфо само за кетони в урината, тъй като съм имала и в бременно и в небременно състояние. Показват обезводняване - като е особено типично за бременност, придружена с повръщане. При мен в първите изследвания имаше кетони, АГ не се трогна, пих съзнателно повече вода и на следващите всичко беше наред. За другата находка не мога нищо да кажа - нямам опит Confused

# 263
  • София
Успях да говоря с вуйна, тя е лаборант. Каза, че няма нищо тревожно и за такъв резултат не си заслужава да ходя на лекар чак. Аз си имам час след 2 седмици и ще си го спазя.
Иначе точно четох, че причината може да е обезводняване, както и недостатъчно хранене.
А за сквамозните клетки - нормална находка и всеки човек ги има. Естествено зависи какво количество са, но вече се успокоих.

Благодаря! ❤️

# 264
Здравейте момичета, в понеделник съм на фетална, а днес правих БХС, излезе ми нисък плацентарен растежен фактор, доколкото четох това не означва ниска плацента, която се мери на ехограф, а риск от преекламсия. Някой наясно ли е Simple Smile)

# 265
Момичета,
поръчах си 1 клин 2 рокли от Shein, за общо 40 лв. Всичко е толкова евтино, съмнително ми е Satisfied Честно казано ми е малко странен сайтът, прилича на Алиекспрес. Притесняват ме размерите, аз нося S, 164 см 50 кг преди да забременея, но имам чувството, че дрехите в този сайт са уголемени. В Германия например S ми беше огромно, отговаря на тукашно М, а аз там си купувах XS или 34.
За колко време пристигат до България? Предполагам ги пращат по пощата,  с тази безплатна доставка едва ли е с куриер.

Благодаря за съветите за чорапогащници, ще си взема по-голям размер обикновен или от HM.

Знаете ли физически магазини в София, където има хубави и евтини дрехи за бременни? Може и втора ръка.

Аз ходя на народни танци и на йога за бременни от време на време. Спрях да ходя на крос фит, но танците ако се чувствам добре няма да ги спирам. Малко кардио не пречи. В това число джогингът е напълно ОК стига да нямате противпоказания.
Нещата от Shein пристигат за 7-14 дни. При мен винаги са пристигали до 10 дни, а иначе ги доставя куриер на Спиди.

# 266
  • София
Днес си взех дънки (40лв) и един панталон (17лв) от lcwaikiki. Наистина е хубаво да се мери на място, защото някои от моделите не ми бяха удобни по краката, а други на границата между дънките и платката на корема ми ръбеха.

# 267
Здравейте и поздравления за хубавите новини на всички! Shein наистина си прилича на Алито ( а аз оттам не поръчвам..), но веднъж поръчах и останах много доволна. Относно размерите- при мен си дойдоха точни, но е важно да четеш коментарите - там в повечето случаи има и снимка на това,което е пристигнало, пише отговаря ли размерът, цветът и т.н. При мен пристигнаха за около 15 работни дни, но беше декември, а по празници е нормално забавянето. Гледах и много хубаво бельо там- бикини, сутиени, поддържащо бельо ( имах нужда предния път, защото коремът ми наистина беше огромен, а кръстът ми още след първата бременност реши да подава оставка).

# 268
Здравейте момичета, в понеделник съм на фетална, а днес правих БХС, излезе ми нисък плацентарен растежен фактор, доколкото четох това не означва ниска плацента, която се мери на ехограф, а риск от преекламсия. Някой наясно ли е Simple Smile)

Аз съм с риск от преекламсия, също.
Пия 150мг аспирин, вечер.
Можеш да погледнеш в интернет, има супер много информация на тази тема Simple Smile

# 269
Какъв резултат се счита за риск от прееклампсия, на моето изследване пише  32 1:2354
37 1:179
>=37 1:35

Общи условия

Активация на акаунт