Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 40 198
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
И аз ходих при Стратиева за 2рата “спешна”  ФМ. Доста професионално подходи, ако имаш възможност за ФМ при нея, не се колебай.

# 556
Здравейте, не съм писала скоро, но следя всичко. Blush Наде, радвам се, че всичко е наред вече, стискам палци така да остане докрай!

На мен ми изпадна оферта за допълнително здравно осигуряване. Болницата не работи пряко със застрахователи, но има опция да ми покрият прегледите, след приложен документ. На теория звучи чудесно и сякаш определено си заслужава, но си падам малко мнителна и се чудя къде е уловката….Някой дали има опит с това?

И едно оплакване от ежедневието - много ми се пиеше комбуча чай, купих си, но…прочетох, че е непастьоризиран и не мога да го пия. Ще гледам мъжа си как го пие, ьа съжаление. Joy

Уловката обикновено е, че за покриване на разходи за бременност и раждане има отлагателен период. Тоест, ако към момента на сключване на застраховката си бременна, няма да ти покрият разходите. Прочети добре договора преди да сключиш застраховката. Успех и дано да се получи!

И аз така си мислех, щеше да е твърде хубаво. Разрових се в условията им, точно така си е - изрично е упоменато, че дори за включване на вече бременна съпруга към съществуващата застраховка на някого (какъвто беше планът), не се покрива нищо.

# 557
Утре ще запиша час при Стратиева, но ме притеснява , че май пращала специализанти да започнат прегледа и тя идвала да поглежда накрая. Ка мога да настоя да ме прегледа тя. То при нея имало винаги опашка от жени. Аз и да кажа, че искам тя да ме прегледа най много да ме пратят да си ходя 😀

# 558
Frisu, моят преглед също протече така. Но тя после си преглежда от - до, подробно. Даже неща, които в Марковс, не му бяха гледани на бебето.

# 559
Frisu и при мен започна стажанта. Много ме ядоса това момче. Думите с ченгел му вадих и накрая ми каза "Е, ако има нещо, което да ме притеснява шях да кажа". Което е крайно не етично според мен. Последното нещо, от което имахме нужда е да ни прескачат сърцата всеки път щом си отвори устата. Иначе, когато тя дойде си ни започна отначало както каза NI_CI. Тя поне обясняваше и ни успокои много.

# 560
Здравейте, мами... Някой да сподели мнение, моля.
Утре съм на зъболекар, падна ми пломбата на един силно разрушен зъб и не знам дали ще се наложи вадене или ще бъде най-добре добре да го затвори отново с пломба (нямам болка)
Може ли да се вади зъб по време на бременност?
Може ли да се слага упокойка освен ледокаин, защото при вадене ме съмнява да помогне? 😀
И предполагам нямам право на снимки заради облъчването?
Моля, ако някой има опит, нека коментира Simple Smile
Благодаря!

# 561
Desii, на мен са ми слагали упойка по време на бременност, бях в 7ми месец. Стоматологът ми каза, че е  подходящ период. Не е било за вадене на зъб, но общото взето си беше за болезнена манипулация двустранно, така че бих казала, че е същото.
По принцип и снимка е възможно да се направи, въпреки че не е препоръчително.

Консултирай се с лекаря за правилното решение в случая. Успех!

Последна редакция: ср, 14 фев 2024, 09:32 от NI_CI

# 562
Добре де, как така ви гледат специализанти без да сте си дали изричното съгласие преди това?! Вие сте си записали час за др. Х, плащате куп пари за мнението на др. Х и изведнъж ви гледат някакви студенти, което е изцяло само в тяхна полза (обучават се), което следва да се случва след вашето позволение! Естествено, в България пациента кучета го яли, затова аз бих си заявила предварително, че не желая да се упражняват върху мен. Ако не се съобразят, бих вдигнала скандал и се махам! Не знам каква е тази докторка, не съм я чувала, но едва ли е много по-добра от другите добри специалисти, където не се прилагат подобни практики.

# 563
GerKa99, аз пък съм на различно мнение относно специализантите! Ами нали и те някой ден ще станат специалисти, как да се научат? Само от четене на учебник лекар не се става. Даже евала на такива доктори, които обучават специализанти, защото приемствеността в тази професия е рядко срещано явление!
Даже смятам, че един такъв преглед е доста по-подробен и внимателен.

# 564
GerKa99, аз пък съм на различно мнение относно специализантите! Ами нали и те някой ден ще станат специалисти, как да се научат? Само от четене на учебник лекар не се става. Даже евала на такива доктори, които обучават специализанти, защото приемствеността в тази професия е рядко срещано явление!
Даже смятам, че един такъв преглед е доста по-подробен и внимателен.

Извинявай, но ти прочете ли ми мнението? Когато отиваш на частен преглед и плащаш 170-200 лв за 30тина минути преглед при топ специалист, имаш право да получиш вниманието и оценката изцяло на въпросния специалист, за който си платил, ако това е желанието ти. Чудесно е да има специализанти, разбира се, че младото поколение лекари трябва някъде да придобие опит, но това следва да става след изрично съгласие от пациента, особено пак подчертавам когато става въпрос за много скъп частен преглед! Виж, ако си отишла на безплатен преглед по НЗОК, то тогава нещата наистина стоят по по-различен начин.

# 565
Дами, здравейте, не съм писала отдавна, но ви следя редовно.
Имам бърз въпрос. Колко от вас пият аспирин като превенция, основно за преекламзия? В Бг ми препоръча Михова, тук в Холандия също акушерката, но GP не иска да ми предпише, не било необходимо Sad И сега съм в чудене да го започвам ли изобщо, пък ще търся как да поръчвам.

# 566
Аз пия Натаспин , не Аспирин .И предишната бременност пиех по 1капсула дневно.Съгласувано е с АГ.

# 567
Di_777, аз пия Аспирин протект 100 мг от началото на бременността и ще го продължа поне до 28 гс.

# 568
На мен не са ми казвали за аспирин и не пия (поне за сега) . Blush

# 569
И аз пия Аспирин Акард 150 мг всяка вечер. Не знам до кога, ще попитам пак, но май до късна седмица. При мен има лош кръвоток и в двете маточни артерии, което автоматично ми повишава много риска от прееклампсия (не съм правила БХС).
Аспирин Акард се купува в България без рецепта, не вярвам в чужбина да е по-различно. Това е обикновен аспирин, но в по-ниска доза (стандартният аспирин е 400 мг).

Общи условия

Активация на акаунт