Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 44 294
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
И ние поличихме много хубави снимки, дори ни дадоха 2 ,които са 3Д , но малкия човек реши, че ще си сложи ръчичките пред очите Grinning

# 436
Много сте изписали момичета, не мога да се включа на време с коментар по темата за кръвната захар.
Моята в 13 г.с беше 5,1 за бременна е на Горна граница, гледах си и предишните изследвания била е под 5 до 9 месец. Лекарят веднага каза, че за него това е висок резултат и направих обременяване, оказа ГД, на диета съм и това е. Доста рано се е повишила, но и др хормони са ми разбъркани. Ще се следят нещата, това е. Обърнете си внимание, ако не ви се прави обременяване, макар че няма нищо притеснително в него глюкозата, която се изпива е равна на един изяден шоколад, а аз сладко почти не ям не ми се догади. То поне пуснете гликиран хемоглобин, за да видите как са нещата с КЗ в последните 3 месеца.
Моят лекар ми даде едно лис че с много изследвания, които да направя и от там се видя, масово глюкозата я пускат в 5-6 месец и то ако водите са повечко или жената е качила кг. Аз не съм, даже 1-2 кг съм надолу, а се хранех предимно с въглехидрати, но тя кръвта не лъже. И все пак КЗ се влияе от стрес, храна, липса на движение и тн.

# 437
  • София
Направих си обременяването днес, както и всичко, което ми е пуснала по ЗК лекарката (ПКК, урина, инфекциозните болести, кръвна група). Пуснах си и tsh, ft3, ft4, понеже съм с Хашимото и другата седмица съм на ендокринолог. Когато забременях tsh беше 1,71, ще видим сега как е. Микробиологията и цитонамазката ще излязат до една седмица.

edit: Лаборантката ми каза един трик за обременяването. Ако не обичате много сладко може да си носите парче лимон и да си изстискате няколко капки в глюкозата. Убивало сладкия вкус и ставало по-поносимо.

# 438
При нас проблемът е,че детската стая е 12 кв. м. и ще трябва да съберем три легла и бюра по-нататък. Мъжът ми заради това се чудеше дълго време дали да имаме 3 деца, понеже го притесняваше мястото,но все си мисля, че това е най-малкият проблем. Измислихме го, даже той даде идеята, ще стане тесничко,но пък всеки ще си има легло,бюро и гардеробче,а това, че са от един пол ни улеснява. Ще вършеят в хола Grinning Но ще правим ремонт на детската догодина,преди малкият да направи 1,когато ще го преместим в детската(аз и двамата ги отбих на 11м и ги преместих в детската,доста добре се получиха нещата и се надявам и сега да стане така). Иначе и ние преди 3г се нанесохме в нов апартамент (който вече е за ремонт след малките хуни), но детската нарочно не съм я мислила и е със старите гардероби и само легълца им взехме. Сега се вихрят там както искат, лепят рисуват,не ми е жал за мебелите там и децата са доволни Simple Smile

# 439
  • гр. София
Да се включа и аз по темата за дома.
Спокойно, момичета, ние сме в двустайна кутийка, в която предстои да посрещнем 2-ро и 3-то дете, та мисля, че при нас е най-брутално. Grinning Grinning
Новият ни дом едва взе акт 14, очакваме акт 16 септември (🤞🏼), но докато приключим с ремонт и обзавеждане, ще стане февруари-март догодина. Та както го смятам, поне едно 6-7 месеца ще трябва да живеем 2-ма възрастни и 3 деца на 45 кв.м. Отсега се зареждам с търпение и здрави нерви. Grinning

# 440

Май все повече хора се решават да имат 2ро, че даже и 3то дете. Това е много хубаво наистина.
Както каза някой по-назад, важното е че имаме покрив над главата!
Ние в нашата спалня нямаме място за 2ро детско легло. Не искам да местя дъщеря ни в хола, това все пак е нейният кът.
Това което сега съм измислила е да направим кът за бебето в хола…и ще е така докато не се преместим в новата къща (някой хубав ден).

# 441
Ние ще станем с 3,а като идва големия батко, ще е тотална лудница. Аз си демонтирам, ъгловото икейско бюро, няма да ми трябва поне 2 г и в спалнята ще настаним малките, въпросът е докога. Имаме голям хол, но е отворен към коридора, а и е едно с кухнята. Става само за гости да спят там. Ние в детската сме сложили високо двойно легло над едничното на сина ми, там е резервното спално място и винаги върши работа
Но за постоянно е друго...

Me, Myself & I, дръжте се, ще сте едно много сплотено младо семейство! Дано има кой да ви помага! 💜

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 16:14 от Mama2288

# 442
  • Пловдив
Минах си през АГ, 68г тежи бебето вече /те останалите почти 4кг,са си по моя задник 😂/ беше спокойно на прегледа.
Посмях се с таткото, относно пола и пъпната връв 😂 не знаем какво е, надявам се максимално дълго да остана в неведение.
Утре ще пътуваме до Турция, продължавам и да търся къде да ходим на море.

# 443
Здравейте момичета,

Малко ъпдейт и от мен.
След като АГ установи не добре хомогена плацента ме изпрати на изследвания за Епщайн бар, Цитомегаловирус и Токсоплазмоза. Оказа се, че имам антитела за Епщайн бар, което значи че съм го изкарала някога. От изследванията не може да се разбере дали е първо заразяване или вируса се е реактивирал.
И понеже това не ми даваше мира посетих лекар, който да може да ми каже дали този вирус може да навреди на бебчо. Той, разбира се ме изпрати на количествен тест като ме успокой, че ще е отрицателен, но все пак ако резултата ми е над 2 000 да отида пак при него. И днес резултатът излезна... почти 3 000 000...направо тръпки ме побиха. Веднага отидох при него.

В крайна сметка се оказа, че вероятно бремеността е реактивирала вируса. Каза, че вируса не уврежда плода а даже съм му предала и антитела за първите 3 години от живота му.
И когато вече усетих прилив на спокойствие той се обърна и каза, че братовчеда на Епщайн бар - Цитомегаловирус е много опасен за плода. Аз никога не съм го карала, което много го учудо...този вирус почти 100% от населението се заразява с него. За Епщайн бар, каза че 90% от населението го е изкарал и най-често се заразяваш в ранна детска възраст или тинейджърските си години.

# 444
Здравейте, момичета!

Отдавна не съм писала (от 8г.с), но ви четях с интерес, благодаря ви, че сте толкова активни, от вас научавам толкова много неща и ви чувствам толкова близки, колкото и странно да е това предвид, че не се включвам често 😀

Вече съм 13г.с+0дни. Днес бях на ФМ. Всичко е наред и в норма. Беше си застанало много удобно, даже АГ-то като каза “хайде, обърни се да ти видим гръбчето”, сякаш я чу и директно се обърна😀 И ние, и докторката не повярвахме хаха.
Ще си имаме момченце🥰💙

# 445
Здравейте и от мен!
Днес бяхме на ранна фетална 16-18гс, тя не е задължителна, но аз си държах да го видим, въпреки че ми излезе много нисък риск на бхс. Похвалиха бебето, кръвотока и всичко, а докато бях на преглед ми звъннаха и от пренаталния тест да кажат, че и там всичко е наред! Днес ми е много щастлив ден! Two Hearts Tada
Ние все още не сме казали на никого извън семейството и сега вече май ще действаме.

п.п. Какво става с групичката във ФБ, доста е мълчалива? В тази за Юли ли пишете всички Simple Smile ?

# 446
  • гр. София
Mama2288, много ти благодаря за подкрепата, много мили думи! Heart
Да, за щастие имаме баба и дядо само на 5 мин пеша от вкъщи (сегашното, от новото ще е малко повече), да са ни живи и здрави.

NI_CI, и ние няма да местим баткото, не искам да му развалям комфорта, ще си остане в кошарата в нашата спалня.
А малките бебета и аз мисля да са в хола, не само, че нямаме повече място в спалнята, но и не искам да рискувам да будят баткото.
За 1 бебе щях да взема по-малка кошара тип некст ту ми, но сега с 2 и този вариант отпада, та единственото, което ми хрумна е да си спят в кошовете за новородено от количката. До към 6-ти месец се надявам да се побират в тях Grinning, а пък после вече се надявам да се пренесем на широко.

# 447
Tsvety, аз си направих изследване за цитомегаловирус по съвет на лекаря ми, защото имам малко дете и това увеличава шанса да влезна в контакт (явно циркулира из градините). Излезе ми, че към го изкарала някога, което е по-добрият вариант, но все пак има теоретична възможност за активиране по време на бременност, така че натам пак ще пусна една изследване за мое спокойствие.
Вчера ми взеха кръв за пренаталния тест, който ми препоръчаха на втората ранна ФМ. Още не са ми излязли крайните рискове за нея, но ще ми е много интересно да ги сравня. На първата риска за Даун ми е 1:12 000. Най-странното в случая е, че и двамата са международно сертифицирани специалисти по ФМ. Както и да е, важното е бебето ми да е здраво. Резултатът трябва да излезе в петък или в понеделник. Точно тогава имаме планирана почивка заради РД на малкия ми син...
И понеже мир не ме хващаше това, което каза за тази клапа на сърцето, което всъщност ми завиши рискът за Даун, след като изчетох всичко, което можах, реших да отида на консултация при фетален кардиолог. В понеделник съм при доц. Маринов, стискайте ми палци Flowers Four Leaf Clover
Thenewmember, ти защо прави пренатален тест при добри резултати от БХС. Съдейки по седмицата, си го пуснала след БХС, нали?

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 20:35 от Amelin

# 448
Влизам да се оплача, че вече почти всяка нощ се будя с изтръпнали ръце - особено от страната, на която съм спала. Много е неприятно Sad Преди да забременея ми се случвало понякога, но много рядко.
Случва ли ви се?

# 449
Amelin, ами просто за мое спокойствие. Такъв човек съм, че вечно се притеснявам за нещо  Animal Speak No Evil А и нали бхс си се води само статистика.

Общи условия

Активация на акаунт