Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 40 274
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, а на ФМ мерят ли ви шийката?
При мен плацентата е задна (води се нормална) ,но на втория ми преглед (смених доктора, само за да се следя и родя живот и здраве при един и същ) също измериха шийката. И двамата освен бебето гледаха и мен доста обстойно.

П.С. Новият ми избор е д-р Ибрям ,още от преди се бях насочила към него. Blue Heart

# 511
Кукличка - много мило, че се е сетила. Hug Аз ще се помоля, че нямам от прегледа хубава снимка. На едната даже вратлето сякаш му е изпънато като дъвка. Леко казано са страховити Grinning
Пазя си от ФМ една и си я гледам всяка вечер и сутрин.

Симбо на ФМ не си спомням дали я измериха.

Ех, забравих да ви кажа какво правих в събота. Тогава беше 100ния му ден и реших да се развихря в кухнята и да отида на шопинг. Много ми беше трудно да не изкупя магазина, но накрая си тръгнах с едно зайче. Очите ми останаха в костюмчетата.
Направо си го представях, като малък джентълмен.
Иначе разгледах количките и се спрях на Тутис Уно 5+. Умувах между Venicci, Easywalker Harvey 5, Tutis-a и Bugaboo (имаха само Donkey). Всички ми се видяха много дървени. А, тутиса направо сама се повдига и сенника е много удобен. А, това което ме впечатли беше в коша за новородено - има опцията да се повдига и така по-дълго можем да го ползваме.

# 512
Като майка на августинче, ще се изкажа по темата с дрехите.
На изписването беше облечена с боди с къс ръкав, блузка и ританки и завита в пелена.
Еми..топло й беше, зачерви бузите. Като се прибрахме вкъщи я оставих само по късото боди и завита с тънка пелена. После цяло лято по къс ръкав и без чорапи(за ужас на бабите).
Сега живот и здраве, ще е само с къс ръкав и панталонки, пелената е задължителна така или иначе,  но ще е максимално тънка. Няма как да ме задължат да е навлечено бебето, в крайна сметка каквито дрехи занеса с такива ще го облекат.

# 513
  • Пловдив
Беля с плацента може да стане от нищото, за секунди както се казва. Може изобщо да няма хематом на даден преглед, симптоми и т.н., не е подходящо времето да споделям такъв тип история. Та не се настройвайте, че някой лекар нещо не е видял.

Синът ми е септемвриййче, 2020 беше топла есен. Държах си го по къси ръце/крака и памучна /тънка като чаршаф/ пелена.

# 514
Аз съм имала юнско бебе, но жегите бяха забележителни. В онези времена даже увито в онези неща, като сложени в калъфка за възглавница 😄 Не знам дали още са на мода. А след моето изписване през юли в същия ден са ме претоплили и съм беряла душа.

# 515
@NadezhdaML ужасно нещо си преживяла, но вярвам, че всичко ще бъде наред, мисли позитивно и си почивай.

@Mama2288 и аз съм с бодежи от известно време, но гледам да не им отдавам внимание, все си мисля, че би следвало да е нормално и аз съм с ниско кръвно.

Аз ходих да спортувам до преди десетина дни, но след ФМ съм малко притеснена, тъй като ми казаха, че плацентата все още е много ниско.

# 516
  • София
Десислава, като чета всичко е възможно. В най-добрия случай ще го изкарам на легло и сигурно при всяко прокървяване в болница.

При мен положението всякаш се подобрява. Почти няма никакво кървене, като изключа, че преди малко имаше две капки като съсирена кръв, като пишкам също има едно такова, май се чистя. Буквално две, мноого гъсто. (Пак се извинявам за това описание) Нямам болки най-накрая. Мога да се изправя без да ходя като ченгелче. Пък ще видим утре.

И ви благодаря много за вълната от подкрепа. Страхотни сте! 🥰

# 517
Наде, ще ти е нужна много почивка, но какво пък - много мами са си родили здравите дечица така. Бъди сигурна, че ще се гушнете с твоето момченце
Представяй си го. Важното е, че си в добри и отговорни ръце. 🍀

А за описанията - представих си ги, защото съм ги имала същите неща. Ако при теб плацентата е по-ниско засега, просто трябва да се пазиш. Вътре в корема то си се пази също, защото му е писано!

Да добавя питанка от любопитство: тези от вас, които са се записали вече на ЖК по ЗК, започнаха ли ви безплатните прегледи?

Аз мисля, че за първи път минах по направление в 12+4 заедно с ФМ. Според мен безплатно ми беше БХС + другите изследвания като ПКК, микробиология и цитонамазка. ФМ струваше 140лв. за двете бебета. Сега да очаквам ли още 3 или 4  безплатни прегледа с ехография + евентуално още 2 ако се води рискова бременност? Да очаквам ли и една безплатна ФМ?

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 14:52 от Mama2288

# 518
  • София
Мама, много мило си го описала!

Плацентата се води предна ниска, защото десният и ъгъл е надолу. На феталната коментарът беше само, че е предна, без никакви краища където и да е.
А сега според трима лекари единият ъгъл е ниско? Не ми го побира главата, ако трябва да съм честна. Как се промени за седмица? Мистерия е за мен.

Но да си призная, предвид намаляване на кървенето вярвам, че ще се оправят нещата и ще си се гушнем август. Не спирам да си го представям.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 14:45 от NadezhdaML

# 519
  • София
Браво ,Наде . Така да се подобряват нещата ❤️

Аз нищо не направих ,докторката при която се канех да отида няма да роботи днес и сряда в кабинета си.
Сега ще търся да запазя в Щерев за успокоение да видим как са нещата.
Направо всяка седмица съм там.

# 520
Здравейте бъдещи мами!
Минавам само да се похваля от днешния резултат от пренатеста. Ще си имаме живо и здраво момиче. Довечера ще направя малка изненада за таткото. Терминът ми е на 31 август, но бебето върви по- напред. Щастлива съм страшно много, че е здравичко! В четвъртък съм на първа фетална морфология. Желая само хубави новини в групичката! 🩷🩷🩷

# 521
Мама, по ЗК уж ни се полага 1 безплатна фетална морфология, обаче се оказва, че поне в София няма специалисти по фетална морфология, които да работят със ЗК Sweat Smile Аз поне не намерих нито един! Става въпрос за квалифицирани специалисти по ФМ,  не за обикновени АГ, които правят по междудругото и това.

# 522
Здравейте, нова съм във форума, но реших и аз да се включа, тъй като видях темата и се радвам, че има толкова майчета с които да споделяме информация, опит, преживявания. Бременна съм в 11 г.с +2 дни, предстои ми първи БХС, гинеколожката ми ме насочи към Майчин дом за изследването. Вие къде направихте вашия? Всяко мнение ще ми е от полза. Имам още много въпроси и толкова неща да споделя, но за да не спамя и ако карам по важност, ще се радвам на мнения и препоръки!☺️

# 523
Мен също ме насочиха към Майчин дом, реално там давате само кръв в лабораторията. После резултатите се интерпретират от лекуващия лекар. Плюсът на Майчин дом е, че изследването е безплатно.

# 524
Хм, че то ако е София няма, къде?

Ами той моят лекар работи по ЗК, възможно ли е да има избирателност и в покритието?

Общи условия

Активация на акаунт