Термин Август 2024 ♥ - тема 3

• 40 266
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз първата бременност ходех буквално като кон ,тренирах. Нямала съм такива проблеми.

Сега ме пита доц.Андреева милата седмица дали вдигам детето. А аз не съм . Нямам представа при мен от какво се е получило. Усещам леки болки понякога като при МЦ. Това реално са леките контракции на матката .
Четох ,че може от много неща да се получи отлепването . От температура,от вдигане на тежести,от оргазъм ,от всичко ,което може да предизвика контракции.

Мисля ,че да . Хематомът колкото е ,толкова е отлепването. Поне така разбрах аз .Може да бъркам .

# 496
  • Гр. София
Благодаря ви за подкрепата, момичета! 🥹
След визитацията ме взеха за преглед. Момчето ни е добре, мърда си, сърчице си чух. Изглежда си норнално. Хематомът сега го измериха 6 и малко см, но казаха, че това си е субективно. Намира се на задната страна и ми казаха, че или ще се организира или ще изтече, защото имал път, показаха ми го как свършва надолу, което било добре. Шийката е добре, затворена, няма скъсяване.
Двете най-важни неща, които казаха, че ги интересуват - живо бебе и ненарастващ хематом. При мен е така. И също обясниха, че ще го караме ден за ден с прегледи, нищо не се знае. И като попитах не се знае дали ще "оживее ли?", ми отговориха, че да, не се наемали да кажат нищо, защото имали и от двата случая - единия ден всичко добре, другия вече..
Даже не искам да си помислям. Надявам се въпреки всичко да имам положителен изход.

Наде, привет 🙂
Аз само исках да добавя, че най-доброто, което можеш да направиш сега за бебчето и за себе си, освен разбира се лекарските препоръки, е да мислиш позитивно и да вярваш, че нещата ще се развият в твоя полза. 🍀

# 497
Malinkii, аз си ходя при Тюфекчиева за контролните гинекологични прегледи. Страхотна е,наистина, благодарение на нея една приятелка,която от няколко места я бяха наплашили,че няма да има деца,след проведено от нея лечение и оперативна намеса си има 2 прекрасни дечица,едно след друго при това. Но тя следи и по-тежки състояния, я
а моите бременности са спокойни. Тя ми препоръча и Сергей Славов, а той също е невероятен(и двете ми раждания са при него,скоро и третото,надявам се). Скоро имаше даже репортаж за него и не виждам смисъл от допълнителна намеса.

# 498
  • София
Gamora,да . Надявам е да успее сестрата да ме вмъкне .
Майка ми има няколко операции при нея и от години само при нея ходя на профилактика и наистина и имам много голямо доверие. Бях преди три седмици даже.
Малко като лудите и аз сега  обикалям от лекар на лекар ,но 😔😀
Ми се видя много странно ,че не ми дадоха да слагам хормонално нищо ,при положение ,че като чета (което е грешка вероятно) на всички им изписват .

# 499
Ти можеш да останеш да чакаш, според мен ще те вземе 100%, особено при нея бременните са наистина с предимство.

# 500
Malinkii, благодаря за споделеното, по принцип съм с ниско кръвно и може би не пия достатъчно вода.

# 501
Благодаря ви за подкрепата, момичета! 🥹
След визитацията ме взеха за преглед. Момчето ни е добре, мърда си, сърчице си чух. Изглежда си норнално. Хематомът сега го измериха 6 и малко см, но казаха, че това си е субективно. Намира се на задната страна и ми казаха, че или ще се организира или ще изтече, защото имал път, показаха ми го как свършва надолу, което било добре. Шийката е добре, затворена, няма скъсяване.
Двете най-важни неща, които казаха, че ги интересуват - живо бебе и ненарастващ хематом. При мен е така. И също обясниха, че ще го караме ден за ден с прегледи, нищо не се знае. И като попитах не се знае дали ще "оживее ли?", ми отговориха, че да, не се наемали да кажат нищо, защото имали и от двата случая - единия ден всичко добре, другия вече..
Даже не искам да си помислям. Надявам се въпреки всичко да имам положителен изход.
Това са добри новини, или поне аз ги виждам като такива. Смело напред- почивка, позитивни мисли, почивка и после още позитивизъм! Всичко ще се оправи

# 502
Наде,вярвам че всичко ще бъде наред. Имам приятелка с подобен случай при първата бременност и роди здраво 4 кг бебенце 🫶🏼 стискам палци и се моля за всички нас.
Момичета аз съм при д-р Велев. За пръв път бях при него миналата седмица и остави много добро впечатление в мен. Вие имате ли някакви наблюдения за него?

# 503
Наде, твоята бременност много ми прилича на моята втората, само че при мен беше доста по-сериозно положението. И си го родих 19 дни преди термин, жив и здрав, така ще е и при теб ....аз тъкмо се бях успокоила, че ми свършва кървенето, минах ранна ФМ, при която всичко беше ок и като текна една кръв. Ама беше толкова много, че завеждащият отделението тогава каза: това не може да е само кръв, това са и води! Като бял ден го помня, всичко ми се обърна. Малко по малко хематомът си се резорбира, плацентата се вдигаше, бебето си растеше. В 20 г.с вече бях ок и до края имах съвсем спокойно бременност. Като се вдигне плацентата се оправят нещата. Повечето плаценти в 13 г.с са ниско разположени, но не остават така. Всичко ще е наред, аз съм убедена
Мама, вкъщи сме със стълби, които ми взимат здравето. Не ми стига въздуха, задъхана съм. Бях го проверявала като симптом, нормално било

# 504
Наде, ние продължаваме да стискаме палци и да се надяваме с теб, а ти вярвай, че всичко ще се нареди.

Мама, на мен също ми звучи като нещо с кръвното, моето също е ниско по принцип, дано скоро ти олекне.

Амелин и ние сме със стълби и вече не знам от колко време се задъхвам, особено ако взема детето да го кача по-бързо като иска до тоалетна. Но и предния път имах такива задъхвания по стълбите и сега не ме изненадват.

# 505
  • София
Наде, стискам палци и вярвам, че всичко ще бъде наред!

И на мен на ранната фетална ми казаха предна ниска плацента, но вероятно с нарастването на матката щяла да се вдигне. Другата седмица пак съм на ФМ при д-р Павлова, да видим какво ще каже този път. Странно, че не е видяла хематом и отлепване. Confused Мен малко ме изненада това, че се гледаше основно бебето. Да, знам че феталната морфология е за това, но плацентата много вяло я спомена и ме учуди.

И аз съм с ниско кръвно и сърцебиенето от време на време, но четох, че е нормално и си го търпя.

# 506
Здравейте и от мен момичета,

Наде, стискам палци всичко да е наред!

При мен също се случи нещо подобно вчера. На ФМ, която правих в 11 г.с репродуктивния ме предупреди  че трябва да се пазя, защото плацентата ми е ниска. Все пак в 13 г.с. (този петък) имах преглед при вече новия ме следящ лекар, който каза, че няма нужда чак толкова да се пазя и че всичко изглежда нормално за тази седмица от бремеността. Веднага след прегледа тръгнахме на път, за да съобщим вече на роднините за бебчето. В събота се разхождахме повече, а в неделя бяхме на маса почти през целия ден - точно преди да тръгнем за София прокървих. След 3-часов път направо отидохме в спешния център във Вита, не видяха нищо притеснително и за щастие до вечерта кървенето спря. Сега има леко кафеникаво зацапване. Аз го отдавам и на това, че от четвъртък спрях утрогестана напълно, сега ми изписаха пак да го приемам. Оказва се че и продължителното стоене в седнала позиция не е препоръчително, а ние стояхме повече на маса с роднини, после и в колата седнала, а и по принцип работя на компютър. Днес само лежа и се надявам напълно да се успокят нещата.
Пазете си и дано от тук нататък само хубави новини да има в групата! Heart

# 507
Наде- съжалявам, че минаваш през това. Стискам палци повече да не се случва и да си гушкаш бебето Август. Колкото можеш остани позитивна. В хубава болница си, под постоянно наблюдение. Щом хематома намалява това е хубаво. Ти беше ли пила магнезий преди това?

При мен последните дни постоянно има някакви болчици и направо настръхвам. Всяко ходене до тоалетна ми всява ужас. Надявам се скоро да се наслаждаваме на бремеността без перипетии

Кукличка и при мен на ФМ само казаха ниска предна, а на документа даже пише висока. И на прегледа сега си видях роднините, когато каза, че направо си  е частична превия. Какви бели можеха да станат... не се пазех много. Хубаво, че този път АГ реши да ми обърне внимание и на мен, че до сега се чувствах като инкубатор. Аз съм при Павлова на 26ти. Пак започвам обратното броене Grinning
Само да те попитам, ти ли поиска да те гледат на 3D-4D или си е тяхна практика?

# 508
Ох, знам,че е супер рано,но я летните майки да дадат съвет за изпиаването. Четох,че искат дълги ръкави и крачоли,а аз моите ги веех по боди и памперс в количката. И понеже сестрата на мъжа ми ще си идва от Щатите се чудя дали да не си харесам нещо от там, но се чудя с къс или дълъг ръкав... Grinning Бих взела къс,но не ми се разправя,ако искат дълъг за 30 минути.

# 509
  • София
Nadala, мен през целият преглед ме гледа нормално на ехограф и накрая ми пусна 4D и направи снимка, за да ''си я гледам каква е сладка''. Grinning Не съм я молила, явно тя реши да ме зарадва.

И аз не се пазя много. Спрях фитнеса, защото ми причиняваше едни режещи болки, които ме плашеха като усещане, но все още правя по 12-15хил крачки на ден, уж да не се обездвижвам. Аз съм при д-р Павлова на 23-ти и нямам търпение вече, защото на женската консултация само я измериха, нямам снимка и не са ме оглеждали особено. Взеха ми цитонамазка, микробиология, пуснаха ми изследвания и по живо, по здраво. Даже не ми каза колко см е. Confused

Общи условия

Активация на акаунт