ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 115

• 50 418
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
Днес амбициозно се надявам да изкарам на изядената вече салата /настъргано цвекло, морков, ленено семе, яцълков био оцет и зехтин/. В 7.30 тръгнах на бърз ход ~7км и почивам с двигнати крака вече 😁
Всъщност аз не съм гонела отслабване, но отслабнах до 47.4кг /от ~ 53 лятото/ и сега ще се старая да не прескачам 48.5, ако тръгна да залитам. Проблемите ми са летните месеци, лято под 51кг не съм имала

# 316
Несвалящите момичета, а мерки вземате ли си? Щом тренирате усилено, нищо чудно сланината да се е преобразила в мускул, който също тежи, но заема по-малко място. Не се вторачвайте в килограмите, следете цялостната визия. Аз съм била  60кг разплута и 60кг стегната. Разликата е огромна.
 и преди сме го чоплили този въпрос,но няма такова нещо като мазнина превърнала се в мускул.. едното изчезва и другото расте евентуално, но това не е лек и бърз процес и трябват много тренировки,  за да е баш заместил мускула загубената мазнина.
Разбира се, че мастната клетка няма да стане мускулна. Но натрупването на мускул е позитив, защото гори повече калории. И заема по-малко място.

# 317

Аз точно само в събота ям сладко през седмицата не.

Под здравословно имам предвид,без газирано,мазно,сладко,тесто,ориз,картофи-мн рядко.
Вчера менюто,
З 3сл овесени яд с малко кисело мляко(реших да започна да пробвам да закусвам,днес ще добавя и лъжица пеотеин€
О-4 яйца с малко лук и малко сирене изпържени с мн малко зехтин ,1 малко плодово кисвло мляко и 2мандарини
Сл закуска-1ябълка
Вечвря -2кюфтета с малко бял сос
Много вода зелен чак и кафе с малко мляко
Днес мисля ще е същото без вечерята,още не съм я измислила

Не искам с диета да отслабвам,защото после всичко ще върна,иначе е ясно,че с глад ще сваля ,ама кой знае вече.
За мен гладуването звучи страшно, аз поне нямам воля да си причинявам тази мъка, освен ако не изпитвам болка и съм принудена да не ям.

Благодаря, че сподели менюто си! Не казвам, че това е проблемът ти, но ще се хвана за почертаните думи на първо време- ти си приемаш сладко всеки ден, независимо, че не е под обвивката на торта. Аз съм привърженик на НВ хранене и естествено ще погледна през тази призма.

За мен изглежа, че хем се страхуваш да добавиш количество храна, за да не качваш, хем плахо включваш някакви дребни неща, с мисълта, че са "здравословни" и "диетични". Които обаче според мен не са най-точните. В такова меню бих заменила плодовете със зеленчук. Вместо ябълка и мандарини бих изяла нарязани краставица, чушка, авокадо (разглеждам го като мазнина), че дори домат и морков, т.е. в по-соления спектър. Със зехтин - полезна мазнина, от която ще ти дойде енергията за тренировките, на мястото на захарта от плодовете. Мляко - и сутрин, и обед, бих го оставила само в едно хранене. Към яйцата бих добавила друго- напр. голяма купа със зелена салата и маслини, риба, месо, спанак, супа, в този дух. За вечеря не е страшно ако добавиш пак "безопасен" зеленчук- броколи, карфиол, печена/сурова чушка, дълъг зелен фасул.

С гореизброеното не насърчавам към гладуване, а към проста замяна с по-ефективни храни за целта на желаното сваляне.

# 318
Моят редовен обяд- кебапчета, този път с лютеница:

Скрит текст:

# 319

Аз точно само в събота ям сладко през седмицата не.

Под здравословно имам предвид,без газирано,мазно,сладко,тесто,ориз,картофи-мн рядко.
Вчера менюто,
З 3сл овесени яд с малко кисело мляко(реших да започна да пробвам да закусвам,днес ще добавя и лъжица пеотеин€
О-4 яйца с малко лук и малко сирене изпържени с мн малко зехтин ,1 малко плодово кисвло мляко и 2мандарини
Сл закуска-1ябълка
Вечвря -2кюфтета с малко бял сос
Много вода зелен чак и кафе с малко мляко
Днес мисля ще е същото без вечерята,още не съм я измислила

Не искам с диета да отслабвам,защото после всичко ще върна,иначе е ясно,че с глад ще сваля ,ама кой знае вече.
За мен гладуването звучи страшно, аз поне нямам воля да си причинявам тази мъка, освен ако не изпитвам болка и съм принудена да не ям.

Благодаря, че сподели менюто си! Не казвам, че това е проблемът ти, но ще се хвана за почертаните думи на първо време- ти си приемаш сладко всеки ден, независимо, че не е под обвивката на торта. Аз съм привърженик на НВ хранене и естествено ще погледна през тази призма.

За мен изглежа, че хем се страхуваш да добавиш количество храна, за да не качваш, хем плахо включваш някакви дребни неща, с мисълта, че са "здравословни" и "диетични". Които обаче според мен не са най-точните. В такова меню бих заменила плодовете със зеленчук. Вместо ябълка и мандарини бих изяла нарязани краставица, чушка, авокадо (разглеждам го като мазнина), че дори домат и морков, т.е. в по-соления спектър. Със зехтин - полезна мазнина, от която ще ти дойде енергията за тренировките, на мястото на захарта от плодовете. Мляко - и сутрин, и обед, бих го оставила само в едно хранене. Към яйцата бих добавила друго- напр. голяма купа със зелена салата и маслини, риба, месо, спанак, супа, в този дух. За вечеря не е страшно ако добавиш пак "безопасен" зеленчук- броколи, карфиол, печена/сурова чушка, дълъг зелен фасул.

С гореизброеното не насърчавам към гладуване, а към проста замяна с по-ефективни храни за целта на желаното сваляне.
Благодаря ти за съветите,
Започнах от вчера да закусвам с овесени ядки,до сега 6г фаствах,но вече без резултат.
От толкова мн неща се ограничавам,затова оставих плодовете,ако и тя махан не знам колко дълго ще издържа.
Киселото мляко мога да прибвам и него да спра.
В2022 с това само засищаш ли се?
Би ли споделила едно твое дневно меню,знам че ти сваляш ,че не ми се търси назад в темата.

# 320
Там, където хапвам, кебапчетата са големи (всяко по 90 гр.)+ някаква салата, екстра е за мен.
Моите издънки са уикендите предимно.

# 321
strawberry, а като спреш киселото мляко и плодовете ще добавиш ли друго в менюто? Или глад? Просто не ги използвай за основна храна, а за наградна - не всеки ден, за десерт. Така по-лесно ли е ако погледнеш от този ъгъл?

# 322
strawberry, а като спреш киселото мляко и плодовете ще добавиш ли друго в менюто? Или глад? Просто не ги използвай за основна храна, а за наградна - не всеки ден, за десерт. Така по-лесно ли е ако погледнеш от този ъгъл?
Ами аз точно за десерт ги ползвам,затова не искам и тях да спирам
Не искам глад,защото вече започва да ме боли глава ако гладувам,а и съвсем да забавя моя явно вече забавен метаболизъм не искам,а и след глад ако се храня след това що годе нормално всичко се връща,та смисъл няма.
Но трябва да сваля тия гадни кг

# 323
Здравейте,може ли да ме насочите към диета с която да сваля 3,4 килограма?Blush

# 324
  • София
Някои хора отслабват и със захари, но други - не. В това меню виждам три десерта в рамките на обяд и следобедна закуска - плодово мляко, мандарини, ябълка. Не, че и аз не го правих преди, де, но сега си позволявам по една порция плод на ден. Сега 14 дни съм ще съм без плодове, но това е по здравословни причини, иначе не бих се лишила.

Много обичам плодове. Пролет и лято преди редовно правех цял ден само на плодове, но в малки дози на често, за да не вдигам инсулина. Идеално отслабвах, а как изчистват особено черешите. 😁

Да отчета и своето отслабване. Трябваше да падна под 66 кг, до започване на нова процедура, но тя пък взе, че се измести с две седмици по-рано и не успях. 66.5 кг съм днес. Коремът все още ми е 89 см, а днес започвам новите инжекции, направо не ми се мисли колко ще стане. Предният път бях като в седми месец, дано този път мине по-леко. От талията съм свалила видимо.

# 325

strawberry, Просто не ги използвай за основна храна, а за наградна - не всеки ден, за десерт.

Цитат
Ами аз точно за десерт ги ползвам,затова не искам и тях да спирам

Но трябва да сваля тия гадни кг

Замени ги с ягоди, боровинки, къпини, малини (в ограничени количества, разбира се). Иначе аз предпочитам да се нахраня със сериозна порция храна, вместо да губя от калориите и въглехидратите за деня в дребни цъкалки, носещи само кратко удоволствие за мозъка. Приоритети Wink

Половинът ми днес приключи с прегледите, няма ИР, всички лоши показатели са тръгнали надолу, подмладил се е 😄 Има задача от лекаря да свали още 3 кг за финал, до есента (официално свалените за 6 месеца са 7.5). В приповдигнато настроение е и каза, че не му било толкова трудно, то било много лесно така (да бе, да). Да му мисля аз, лошото ченге.

# 326
А как ги свали?

# 327
  • София
Мъжете отслабват много по-лесно. Моя тюъж спря глутена по здравословни причини, но само с това свали 8 кг, защотоцспря да яде глупости навън. У нас пак си му правех кексове, пици и тн, пак си ядеше захар и тесто.

Аз ако се храня така, ще качвам, а не да свалям дори и да е по-малко количеството.

Храната ми 16-20 дни ще е само месо, млечни и много малко зеленчук.

# 328
Да не забравяме, че откъм хормони сме в много различни позиции ние жените и мъжете.

strawberry, и според мен храненето ти не е в твоя полза. Аз също съм на НВВМхранене, и без да те агитирам към него, веднага радара ми засече грешката ти след 4 яйца с масло и сирене да изядеш ябълка или мандарина. Да, ако е веднъж ок, но ежедневно не е ок. Подкрепям съветите, които ти е дала e-gonna. Ако се придържаш към тях, няма как да не свалиш.

Niya-, ядене на плодове "в малки дози, начесто" държи инсулина постоянно висок. Точно обратното на това, което мислиш ти. Свалила си от неядене на други неща, а и вероятно от силен калориен дефицит в плодовите дни.

# 329
  • София
sharpy, изследвала съм се, даже и апарат вкъщи имах. Когато количеството е малко, не го вдигам над норма, тялото ми се справя супер. И с лекари имам консултация и с тях съм установила, че при мен изяждането на голямо количество, изразходвам много и да не го допускам. Под често нямам предвид през час, разбира се.

Следя си тези показатели далеч преди Глюкозната революция да стане известна. Даже ми е чудно как в нея пак съветва да се ядат глупости.

Много добре се чувствах на плодови дни. Ама минало...

Общи условия

Активация на акаунт