ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 115

• 50 380
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Иля, разшири омад-а до около два часа, все едно си на 20/4 и ще си изядеш калориите

съвсем съвестно ход на спорт, но съм супер сакътлък, това рамо просто не ме държи
да си кажа пак, че преди 10 месеца скъсах сухожилие там Disappointed Relieved
мрън, мрън, мрън

# 496
  • София
Херц, а ако в интервал от 2 часа правя 2 хранения няма ли да се наруши идеята за ОМАД за 1 хранене на ден?
Или пак ще има резултат на отслабване, но ще имам и повече сили от приет повече протеин?

# 497
не знам, Иля, но аз на едно хранене не мога да си изям необходимите калории, не че няма да изкарам няколко дни така, но в седмична равносметка идва време за реванш (revenge понякога)
то два часа си e брънч Mr. Green
при мен много добре работи едно ядене към 10 и още едно към 12:30

аз отслабвам единствено като не ям вечер, с един 36 часов фаст в неделя или понеделник, зависи от социалния живот

# 498
  • София
Херц, супер идея, ще пробвам.
Трябва да си намаля порциите, за да успея в толкова кратък интервал да вмъкна 2 хранения, но ще ги наместя.
Тенкс. Flowers Hibiscus

# 499
Момичета някоя от вас да бяга? Аз много мразя да бягам.. но идва топло време живея до плажа едно кардио 30мин ще ми дойде добре..
Истината е че не знам как да започна, по колко време, как да загрея, дори как да се облека.
Ще бягам в 6ам. По това време е доста хладно все още... още си го представям и се само навивам... в квартала сутрин е като на маратон, чак ме е срам да съм започваща 😃

# 500
Хелоу с днешна дата!
Снощи яко тренировка, днес се чувствам разглобена, ама не се оплаквам. ТрЕбЕ да се влиза в лятна форма.
За вечеря взех от Лидл ребра и така се наплющяхме с половинът, че едва дишахме Trollface Никога не си поръчвам ребра в заведение, защото като започна да ги глозгам, се омазвам до ушите. Зеленчукът беше броколи и обичайната салатка айсберг/черита/краставички.
Ели, аз тичам пролетта и есента. Обикновено започвам точно когато минем на лятно часовО време, което скоро идва. Тичам след работа, преди да се прибера у дома. В колата имам сак със спортен екип, преобличам се в офиса преди да тръгна и отивам с колата на гребната база /Пловдив/ Живея близо до нея. Та правя една обиколка 5 км. и после се прибирам. В дните, в които бягам, това ми е тренировката за деня. В началото започвам с по-бавно темпо, после усилвам.
Сутрин би било супер за бягане, но просто аз нямам това време. Единственото свободно време за тренировки ми е след работа и преди вечеря. Днес обядът ми е като снощната вечеря. Довечера ще му мисля.

# 501
Здравейте, момичета! Аз съм на Великденски пости Satisfied От близо седмица не съм треирала понеже се разболях. Тези дни ще започна отнова да тренирам.

Eli.........., много обичам да бягам, но за съжаление няма как да стане при мен, защото съм с бебе. Ще си тренирам вкъщи Satisfied Ако не си бягала досега е хубаво да загрееш ставите добре и да започнеш с по-малки интервали докато тялото свикне и постепенно да стигнеш до 30 минути без да спираш. Преди години, когато бях начинаеща в бягането започнах с по 5мин. без да спирам, вървях около 1-2мин. и пак бягах по около 5мин. Всеки ден се стараех да увеличавам времето. По отношение на облеклото мога само да кажа да не се навличаш прекалено много. Имай предвид, че като започнеш да бягаш ще ти стане топло. Започнах да бягам за първи път някъде края на Март или началото на Април. Обличах се с клин, тениска и отгоре слагах суичър.
След като приключиш с бягането е хубаво да повървиш малко, а не да спреш на едно място. Понижавай пулса си постепенно, за да не ти причернее. Носи си водичка за всеки случай.

# 502
Някой има ли опит с FODMAP диетата?

# 503
Здравейте дали може от кето диета да се повиши пикочна киселина

# 504
По принцип и с друга диета да сваляш тегло, пак отначало може да се повиши, не е необичайно. А под кето диета много хора разбират доста различни неща, та там не смея изобщо да кажа нещо. Не го приемай лично, нямам идея точно как се храниш, говоря от наблюдения около мен какви неща ядат и разправят че са на "кето"...

# 505
По принцип и с друга диета да сваляш тегло, пак отначало може да се повиши, не е необичайно. А под кето диета много хора разбират доста различни неща, та там не смея изобщо да кажа нещо. Не го приемай лично, нямам идея точно как се храниш, говоря от наблюдения около мен какви неща ядат и разправят че са на "кето"...
аз съм на режим от Ерменкова

# 506
А сигурно ли е, че точно кето диетата е вдигнала пикочната киселина? От много видове хранене може да се вдигне по принцип. Също - дали е била висока преди това? Имаш ли някакви здравословни проблеми? Питам, защото отговорът не е еднозначен. При придружаващи състояния/заболявания може да има много промени. Според отговора ти, ще ти дадем насоки какво да пиеш евентуално. За сваляне може да пиеш калиев цитрат, магнезиев цитрат. Калиевият знам, че най-бързо я сваля. Повече алкална храна и зеленчуци. Но е хубаво да се провериш за всякакви дефицити.
Редактирам се с добавено фото на вечерята.
Свински врат с пържени картофки Trollface Пържени картофки ли казах? Нееее, лъжа. Печен алабаш е това.
И салатка.
Лелята от кварталното магазинче веднага ми звънна да ми каже, че са получили свежо месце за динозавъра Шарпи.

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 20:46 от sharpy

# 507
Ние имаме гнездо в двора на вилата ни до София и единият дойде от седмица вече, но е сам. Дано му дойде половинката.

stone, благодаря, знам, че е нормално, даже този път е слабо, предният път бях с хиперстимулация, отчитам си се, колкото да се занимавам с нещо, че явно не ни е писано да се получи. Развличам се с вас в темата.

Аз само се разписаха тук и зачезнах. Но си ви чета 💐
Включвам се да дам надежда. Имам 3 деца. Последните 2 са близнаци. 7 години ги чакахме. Тс правихме ин витро процедури. Имам 4 опита. 2 успешен до 10 гс
И 4тият от който са ми момчетата. Много се бях сдухала. Много сълзи се изляха. Но искам да ти кажа не спирай да вярваш. Вярвай. Така само с позитивна мисъл ще се случат нещата. От ❤ ти го пожелавам 💐

# 508
# 509
  • София
Както се опасявах, че приемам малко калории, така вчера преядох навън и ми беше вкусно.
В Икея се оказа, че има технически срив и не работеха касите, съответно и ресторанта.
Хапнахме в Хумусбар в Ринг Мол.
10 малки кюфтенца фалафел с хумус, салатка и 2 малки питки, но като количество беше доста и като резултат едвам дишах, а като калории не ми се мисли.
Добре, че сутринта си направих кратката тренировка с дъмбели+ пътечка и за деня имах 14000 крачки.

Днес мисля да го давам по- скромно с храната, че сутринта се чувствам все едно току-що съм обядвала.

Общи условия

Активация на акаунт