ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 115

• 50 377
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Ния, най-тъмно е преди зазоряване ❤
Шарпи, откъде взимаш алабаш 🙄
Иля, хайде заедно фастове 😻
zyzka, а Ерменкова какво казва? Нали имате коучинг с нея? Имаше една много хубава статия по темата, днес по обяд, като легне детето, ще я потърся.

Аз мислех да поразчистя каквото имаме в камерата лато мръвки, и да правя яйчен фаст. Ама е така си го мислех, без конкретна дата. И ето в брошурата на Лидл за другата седмица има кора яйца от другия петък на промо ❤ решено е.

# 511
От Лидл го взимам, пиленце. Заедно с кората яйца, турни в кошничката 2 глави алабашче. 🤤

# 512
След малко отивам натам 😜 яйцата са другия петък. До тогава почваме мръвете от камерата. Че се очертава местене 😒

# 513
  • София
stonefaced, на линия съм, само кажи схема. Smirk

Готова съм с тренировката, децата закусват преди градина и училище, а аз с дъмбелите в другата стая.
Оставaм си без компания за фитнес, ясно е, че ще ходя сама.
Преди бях всеки ден в залата, но само за кардио- пътечка и не поглеждах останалите уреди, сега ще си взема инструктор, за да ме насочи с правилните упражнения.

Ели, преди време и аз бягах по същото време, сутрин в 6.30ч. на края на лятото в парка до нас.
Обличах се с клин, потник и съвсем тънка ветровка, която на 2 мин. свалях и завързвах на кръста, защото ти става зверски горещо.
В началото и аз се притеснявах като тичах и цялата почервенявах, защото нямах тренинг, а около мен всички си тичат спокойно дишащи.
Обаче много бързо свикнах и след бягането се чувствах страшно щастлива, направо летейки, супер енергия имах през целия ден.
Останалите бегачи започнаха да ме поздравяват още от първите дни и това ми даваше усещането, че и аз съм от тяхната общост на супер маратонци.

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 08:19 от Иля

# 514
Еха. Да да и тук са много солидарни и надъхващи Simple Smile
Само трябва да се облека и да излеза както се казва.
Първата ми цел е 2км 😅 и за 15-17 мин.
Ще се отчета Simple Smile

# 515
Ели, забравих да пиша. Преди време, като тичах (😂), ползвах разни приложения тип 5km. Там на слушалки задават темп, кога бягаш, кога ходиш. Така се понаучих.
Иля, иска ми се 20:4 или 22:2. Реалистично 20:4. Но аз вечерям късно, към 20:30 чак

# 516
Сори че така се откланям от темата, но може ли да ми препоръчата някоя ап за тичане като за простосмъртни начинаещи.

# 517
  • here, there, everywhere
Сори че така се откланям от темата, но може ли да ми препоръчата някоя ап за тичане като за простосмъртни начинаещи.
Eli, опитай с Nike. Отзивите са много добри. За всички нива, от начинаещи до подготовка за маратон.

# 518
  • София
stonefaced , аз тази седмица съм на ОМАД, 23/1, от следващата мисля да пробвам схемата на Херц- 22/2, за да мога да напасна 2 хранения.
Аз вечерям най- късно в 16ч, с часовете ще се разминем, но важното е периода на фаст.

Ели, обличай се и действай, чакаме да споделиш.

На мен все още ми е тежко от вчера и днес май ще съм на рибно меню в някаква лека комбинация.
Полудявам с това готвене, защото в къщи сме 4 човека и всеки хапва различно, супер уморително е това.
Накрая след всичкото висене в кухнята нямам желание да отделям много време и за себе си.
Имам си варианти, които приготвям за няколко дена в кутийки и ги съчетам със салати или комбинирам заедно.
Сварям кафяв ориз или леща белуга, боб, нахут, картофи, пека сьомга, задушавам зеленчуци и винаги в количество за повече от един път.

Давам и пример за днешното семейно меню:
Голямата ми дъщеричка- пълнени чушки
Малката ми дъщеричка- кебапче с пържени картофи
ММ- спагети с домашен доматен сос
И аз- риба

Побърващо е.

# 519
Иля, значи понеделнишки почвам 22:2. А за готвенето те разбирам донякъде. Аз ям месо и салата. Мъжът иска и въглехидрат - правя ориз, пилаф, картофи, нещо. Бебето го “уча” на нашата храна. Днес е на тиквички с ориз и пиле, баница, крем супа, плодове. Въглехидрата на мъжа не е тиквички с ориз, че не обича тиквички 😂
Шарпи, ма как така 1 глава алабаш 2 лв?! Умрях от смях, като видях😂 ми че то някакво свинско имаше за 8 лв кг, аз 4 лв за алабаш да дам. Абсурд 😄 та не взех. Но! Се сетих, че мкналата година правих печени репички, които са досущ като картофа на фурна. А и една връзка репички докарва една глава алабаш. Впрочем зимата много ядох ряпа по този начин. Взимах бяла, червена, каквато има. Сега много се надявам да изям поне половината тиквички на пазара. Има безброй начини за приготвяне, а са с малко въглени, та са супер.
Ей ги репичките
https://www.wholesomeyum.com/sauteed-radishes-recipe/

# 520
И ряпа Дайкон става пак така, за който харесва такъв зеленчук опечен. Аз ги предпочитам свежи, обичам ги и не ми се "развалят" с готвене. Пробвала съм, естествено, щото пък иначе съм любопитна, но за мен не си заслужава и си ги хрупам сурови. Иначе, особено ако имаш еърфраер, са в категория "бързо-лесно-вкусно" че са бързи и се готвят сами.
Жълта ряпа също става добре на такава гарнитура, ами у нас не е много популярна и цената обикновено не е красива и тя. А в друга държава съм я купувала за центове за паунд... при стандарт много по-висок от нашия.

# 521
  • Германия
Ох, чета и се чудя какво е алабаш 🤣 добре че чичко Гугъл ми подсказа 😝 не ми е от любимите зеленчуци

# 522
Като сърцевината/кочана на зелка е. То си е същото на практика де, просто друг вид зелка дето расте повече на кочан, отколкото на листа Grinning

# 523
Добре де, докарва ли го на вкус поне малко като картоф този печен алабаш?

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 14:55 от Марена

# 524
  • София
Алабаш ми е като комбинация от репички, зеле и ряпа, леко пикантен вкус.

Общи условия

Активация на акаунт