ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 115

• 50 371
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
Добре де, докарва ли го на вкус поне малко като картоф този печен алабаш?
Да, на 95% по мое мнение.
Натка, лично на мен ряпата Дайкон печена не ми се доближава като вкус до алабаша. Той си става баш като печени картофки, с подправките, с които си го правя.
Стоуни, ми тва е майна Trollface 2 кинта бройката. Аз неведнъж съм казвала че съм Чок баровка - зеленчукът ми струва повече от месото, което ям. Безобразни цени... Скоро го имаше на промо по левче броя, та си взех 6 глави тогава.

# 526
Е те и другите репички не мисля че са като картоф, нито пък големите репи, все са различни. Просто предложих още един вариант. На мен и алабашът изпечен не ми е чак толкова близък до картоф, ако е там въпросът. Нито глава алабаш, нито глава целина ми го заместват. Вкусни са, спор няма, но не се лъжа че е като картоф. Аз и не търся да замествам де, просто го пропускам - също както постъпвам и с хляба Grinning
Но аз не държа да имам някаква гарнитура и отделно от нея салата, при мен обикновено салатата е гарнитурата, така че си ми е добре само с нея. Мога да метна малко сготвен зеленчук, а мога и да не метна, все става.

# 527
Откакто минах на ВМНВ хранене, преоткрих много зеленчуци. Дори не преоткрих, ами бих казала открих. Преди ядях само картофи, всяка божа вечер 1 кило пържени картофи с пържола + 2 филии хляб. Броколи например като видех и си казвах - егати троскота. Алабаш изобщо не знаех кво е. Сега, от сегашната ми гледна точка, бих казала, че много съжалявам, че съм ги пренебрегвала. Картофите например са хубави, когато се консумират прясно приготвени. Всички знаем, че стават гадни, когато изстинат. Мусака например приготвена предната вечер никога не съм можела да ям. Ама приготвена ей сега - цялата тава омитах. Откакто правя мусака със зеленчуци - този проблем го няма. Те не стават на туткал като картофите, остават си с абсолютно същия вкус като току-що приготвени. Абе липсват ми някои неща, няма кво да се самозалъгвам, ама и както казах много други вкуснотии открих.

# 528
И на мен ще ми се налага да се свиквам с мисълта, че някои неща повече няма да вкуся. Ще ми липсват, но няма да им търся заместници.

# 529
Балкай, а защо? Аз например за себе си установих, че ако имам някакви алтернативи на любими вредни неща, не съм толкова склонна да изпусна коня у реката. Ако например ям палачинки, нормални, ще си кажа “е, щом така и така съм нарушила, що пък да не изям и една пица, един шоколад и тн”. А ако направя кето вариант, както правя, дори и един път месечно, после си продължавам по план. Не казвам, че моето е правилно, просто давам гледна точка Simple Smile

# 530
Всеки си намира кое работи за него, така че да не се чувства супер ощетен и нещастен.
На мен не ми пречи да си позволя от време на време нещо извън режима си, който съм го приела че не е временна диета да я изкарам и да свърши. Но аз съм перде - рядко го правя, но взела ли съм решение веднъж, се наяждам без да ме е яд и после продължавам с режима. Веднъж на седмици, че и на повече от месец примерно - какво ще промени в общата картинка това едно хранене от общо десетки?  За мен нищо. Но има много хора които не могат с малко или пък наистина си казват "абе аз така и така кривнах"... за тях вероятно е наистина всичко или нищо. Или заместители.
За себе си съм приела че просто много по-често от преди ще избирам храни, които работят за мен пред такива които работят против мен. "Никога повече" звучи много страшно, а пък и рядко е вярно като се каже баш така Grinning Това мога да си го повярвам само за неща, към които съм алергична и съответно са опасни за мен.
Имах период от месеци през който по независещи от мен обстоятелства нямаше как да се храня по режима си. Е, пак по-добре ядях от останалите около мен но не беше и както трябва. Ами, приех го като нещо временно дето ще мине и то и си продължих напред, не съм се ядосвала. Наблегнах на фастовете тогава, а и не се спирах на едно място, та бързо се нормализирах.
Тия неща обаче ги пиша с уговорката че аз не гоня някакви последни килограми до каквото там човек си е наумил за перфектно тегло, че все пак сме в тема за отслабване, независимо кой по какви причини е на режим.

1-2 кила даже и няма да разбера дали са на мен или не са, камо ли да им се тръшкам. Гледам голямата картинка, цялата. Напоследък движението ми е малко а нервите много и си виждам резултата - там където най-малко ми харесва, по екватора. Съответно затягам положението, слагам повече ходене пеша, по-чести фастове евентуално и малко повече внимание към храната.

# 531
Хранителна непоносимост - фруктоза. Оказа се по-сложно, отколкото си представях.

# 532
Балкай, трябва да забравиш за плодовете. За жалост. Но пък здравето преди всичко.
Идва мна рапорт аз.
Вечерята беше свински мариновани гърди + тиквички на фраер. Първо сложих да се пекат гърдичките и като ги извадих, в пуснатата от тях мазнина сложих тиквичките. Стана мозИк.
Днес калориите са ми към 1800, обаче като си спазвам режима стриктно и кантарът ме радва. Тудей - 50,5. Половин кило ме дели от крайната цел. Веднага се сетих как ми стана лошо, когато показа преди седмица 53,4. Щях да го уволнявам. Тренинга днес е 300 клека и упражнения на степер за цяло тяло у дома.

# 533
Тъй, тъй, споменавай клекове по-често, че на мен бързо ми омръзват и удобно почвам да ги "забравям" Grinning

А това с фруктозата наистина много гадно звучи, то не е хич само в плодовете... Почти всичко което се яде ще трябва да е домашно приготвено май?

# 534
в зората на моето ВМ имаше много алабаш, докарва го на картоф Simple Smile
отдавна не търся заместители, репите и зелето са извън категорията 'подходящи за проблем с щитовидната'

Балкай, лесно се отказва фруктозата, режеш изведнъж, малини и ягоди може Simple Smile

тичам на пътеката във фитнеса, от кучета няма как навън, сега се връщам към тичането, карам на програма 2 мин ходене 6.5км/час, тичане 3 мин 9.5 км/час - 30 мин общо
тегава работа, припаааадам, ама знам колко добре се чувствах преди

мазното ребро на шарпи ще влезе в мокрия ми сън Mr. Green

# 535
Хахахах, Херци, хиля се с глас на последното изречение. Trollface И аз тА обичам Purple Heart
Нати, ще ти припомням за клековете, щом така бързичко ги забравяш. Wink

# 536
Не е лесно хич. Голяма част от зеленчуците също влизат в тази категория, ако бяха само плодовете, веднага решавах проблема.

# 537
300 клека! Шарпи ти ме разби! Аз едвам ги докарвам до 60 но не наведнъж а през целия ден 😃с 120 почивки 😂😂
Алабаш или ряпа каквото аз открих тука пробвах печен, пържен гррр. Обаче в мусакатй добре се получи.
Ох много апетитно чиния показа Шарпи 😁

# 538
Дара, аз от 2 години ежедневно правя клекове. Започнах по 50 и беше доста зор в началото, но с времето се свиква. Обичайно правя дневно по 200, но днес бях в акция и направих повече. Но и ти внимавай в твоето положение сега, полекичка без да си даваш зор Purple Heart

# 539
  • София
И аз преди тренирах с интервално бягане на пътечката и много бързо отслабвах.
Но сега заради годините вестибулярния ми апарат е дал фира и преминах на по- слабо интензивни тренировки.
На пътечката ходя с бързо темпо на висок наклон.

Шарпи, и мен ме остави безмълвна, аз от 30 клека имам мускулна треска.
Нормално, толкова много време без спорт.

Стоуни, дори не му е хрумвало, че репичките могат да се пекат.
Скоро ще пробвам на Фрайера, че съм в постоянно търсене на нови вкусове.

Общи условия

Активация на акаунт