АС и други романтични К-драми - тема 7

• 19 679
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Розелин, благодаря много!

# 256
  • плевен
Розелин, благодаря много!
Няма за какво,пробвай така както съм ти го описала ,ако не успееш изчакай някой друг да ти обясни по-подробно. Нали сме тук да си помагаме.

# 257
  • Русе
Здравейте, Дами!
Ето моя отчет за изгледаното досега и мнение:
1. Току-що завърших "Омъжи се за съпруга ми" с Минка, разбира се на руски. Simple Smile Май това се оказва най-добрия от всички за тази седмица.
2.Вчера приключих ( с ваша помощ) "Брачният договор на г-жа Пак" - много ми хареса също, с една малка забележка и тя е "финала". Да, Пак се хвърли от скалата, да, следва преминаването й в наше време, ама как така беше в друг и то официален тоалет, а не с този, с който падна? В началото преминаването й беше с един и същ ханбог.
3."Любовната песен на илюзията" започва да ме разочарова - вече съм на 14 епизод и досега гледам шопско натрисане, ама на място. Идея си нямам дали ще го доизгледам...Може би нещо и с руския не ми върви, че е все автоматичен...Може и да не е моята бира!
4.Преди време изгледах "Перфектното брачно отмъщение" на руски, а сега Плейтуб ни пуска по 3 епизода седмично на български, та си опреснявам и допълвам впечатленията. Този сериал май  се оказва също много добър! И играта е страхотна, с физика, химия и цялата фотосинтеза! Simple Smile
5. С "Кралицата на развода" съм на 5 епизод, но ми клъцнаха субтитрите. Сега се мъча с озвучката. Simple Smile
Заложила съм си "Пленителният крал" в Дорама-та, да видя той как ще ми понесе...
Уж щеше да е кратко, пък то какво излезе...Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 22:29 от winona

# 258
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Екстра е. Точка 4 от списъка ти ме заинтригува.

Снощи се мъчих да изгледам 12 епизод на Красавицата, но бях толкова каталясала, че спрях да броя колко пъти заспивах и връщах уж да изгледам проспаното и ... така до 2:30 през нощта. Някъде около този час се усетих, че отдавна съм влязла в любимият на Марги мой режим хубавият Ча да ме гледа мен, вместо аз него Joy.
След малко ще опитам наистина да изгледам епизода, стига ВБокса да не е врътнал кранчето.

# 259
Проф, често ми се случва и на мен - вместо аз тях, сериалите мен гледат 😂
Тц, още не са ни спряли кранчето, но утре вероятно и това ще стане. Аз пък преполових Училище 2013 - малко бавно ми върви, но по принцип обичам ученически истории и продължавам... Пък и тази е доста интересна. Идва ми пресилена агресията сред учениците, иначе другото е някак близко до реалността - от една страна проблемните деца, които все още нямат цел в живота и ходят на училище колкото да завършат, от друга са зубърите, частните уроци, подготовката и тестовете за приемане в университет, лекарствата или ободряващите напитки с които се наливат, за да останат будни и в същото време сериозно могат да навредят на здравето си (по прочетеното съдя, че е близко до тяхната действителност); амбициозни родители, учители от различни поколения, всеки със собствени възгледи и разбирания за справедливост, различни методи на преподаване, но все пак успяват да намерят пресечна точка и заедно вземат адекватни решения. Дотук няма изгледи за зараждаща се любов, по-скоро симпатии между двама млади учители, които си поделят длъжността класен ръководител на най-проблемния  клас. Тя - идеалистка, на моменти наивна, но отстоява принципите си, не губи вярата си в децата и в доброто. Той е реалист, не така отдаден на професията като нея, по-скоро прагматичен и за него първоначално е важно учениците да подобрят успеха си, но впоследствие също отваря сърцето си за тях. Въпреки противоречията с колежката, винаги поглеждат на дадена ситуация от различен ъгъл, опитват се да се докоснат до вътрешния свят на учениците, да разберат стремежите, лутанията, страховете им. Много симпатични са ми и двама от по-възрастните учители, строги, но успяват да разграничават нещата и проявяват разбиране към проблемите на учениците.
Подхванах го най-вече заради КУ Бин и се двоумях дали ще изтрая Суки, втория определено не ми е любимец, но и той не се справя никак зле. Като цяло актьорския състав е на ниво. И ако в Наследниците ме дразнеше това, че са попреминали възрастта за ученици, тук макар някои да изглеждат по-големи от други не мога да кажа същото. Момчетата не знам на мен ли ми се струва или наистина са доста наклепани с фон дьо тен 🤔 Свикнах на гледката, де.

Уин, я кажи за Минкиния сериал - хареса ли ти финала? А между другото този в т.4 от списъка ти по сюжет сякаш прилича на него.

# 260
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
АйЮ е пуснала още една нова песен.

Марги, защо имам усещането, че Училище 2013 много напомня на Любов 101? Права ли съм или се заблуждавам?

# 261
  • Русе
..............
Уин, я кажи за Минкиния сериал - хареса ли ти финала? А между другото този в т.4 от списъка ти по сюжет сякаш прилича на него.
Дали ми е харесал? Да! Simple Smile Хвърлиха блага с голямата лопата Joy сватба, дечица, мир и хармония не само за главната двойка, но и за другите "добри" Simple Smile ! Минка плачеше от щастие! Но не това беше важно, а как завършиха със злите хора, че бяха много и се бяха съюзили. Това беше доста добра хрумка на сценариста, признавам.
т.4 е по-различен като идея и в развитие на сюжетните линии. Сериалът наистина е добър, май нямаше "плява",но сега си го припомням и не искам да те подвеждам.
Марги, "Брачният договор на г-жа Пак" също е добър - ще видиш познати лица. Simple Smile
Ха, не може да бъде- ВБ още работи сутринта?! Hushed

# 262
Това е неизлъчения финал на АС

на руски

и на английски

# 263
  • Варненска клюкарка
Проф, много ми хареса песента на АйЮ, докато пиша това от телефона я слушам, слушах я и докато се обличах.

Марги, те в Наследниците са на една и съща възраст, че и по-млади от онези в Истинска красота примерно, но вторите ми изглеждаха далеч по реалистични ученици. Втория главен от ИК със сигурност беше към 30 а всички девойки бяха по-добри от сънливите си колежки от Наследниците. КУ Бин ми харесва, но май избягвам по стари сериали.
За грима и аз вече свикнах, а Суки като го видя и се сещам как го определи по Коледа Крис, ами така ми изглежда и на мен -  като варосан. И други прекаляват с белосването, ДжГ например в последните години явно много държи на отчетлива граница между тена на шията  и лицето си, както и други има като него де...

Уин, аз очаквам с нетърпение развоя, как очакват да се развие сайта.

# 264
  • Русе
Еее, Рори! Това беше много приятна изненада!!! Даже нямам нужда от 2-ри сезон, това би ми било достатъчно за финал на 1-ви сезон. Има завършеност и полет на фантазията. Simple Smile

# 265
Еее, Рори! Това беше много приятна изненада!!! Даже нямам нужда от 2-ри сезон, това би ми било достатъчно за финал на 1-ви сезон. Има завършеност и полет на фантазията. Simple Smile

Нали?
Явно в онзи момент са били сигурни, че ще направят сезон 2 и са махнали идеалния финал на сезон 1. Миналата година от някое видео си копирах заглавието на АС с корейските йероглифи и през гугъл телефона ми преведе информация, че през 2019г. са били сключени договори с някои от актьорите за втори сезон, но се оттегля една чужда компания от финансирането и тогава сезон 2 се проваля. После следват две много трудни години за целия свят. А преди месец напомниха за АС и неизлъчения финал. Кой знае дали не са намислили нещо. Изминалите години нямат никакво значение. Зависи от желанието, финансирането, да се направи добър сценарий и да се съберат поне част от актьорите. Не е задължително всички герои от сезон 1 да се съберат в 21 век.

# 266
  • пустинен пъпеш
[quote

А преди месец напомниха за АС и неизлъчения финал. Кой знае дали не са намислили нещо. Изминалите години нямат никакво значение. Зависи от желанието, финансирането, да се направи добър сценарий и да се съберат поне част от актьорите. Не е задължително всички герои от сезон 1 да се съберат в 21 век.
[/quote]
Така е направен китайския сезон 2. Само някои от принцовете присъстват,а за съжаление  в сезон 1 актьорите са с характерните за епохата полуобръснати глави, които отиват  не на всеки от тях .

# 267
  • Русе
Рори, Рудуду, съгласна съм и с двете! Всичко много зависи от сценариста , а в артистите изобщо нямам съмнение.

# 268
Опитах да гледам китайското АС, но не можах. Не заради грозните за мен актьори и бръснатите глави на мъжете, а заради мудното и скучновато действие и пълната липса на въздействие върху мен на историята и актьорската игра. Най-дразнеща ми беше главната, която изглеждаше на 30+ години, а трябваше да е девойка под 20г. и не почувствах грам емоция от играта на актрисата. Като не ми се получи 1и сезон дори не се пробвах на втори.
Но много ми хареса руския аудио втори сезон в ютуб на корейския АС.

# 269
  • Русе
Дами, при мен ВБ все още отваря. Как е при вас?

Общи условия

Активация на акаунт