АС и други романтични К-драми - тема 7

• 19 832
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
А кой е сега обявения за съвършен красавец? Сложи снимка да го видим.

# 406
За Канг Донг Уон навремето бяха казали, че имал идеални пропорции на лицето си. Не е нещо официално или да се прави всяка година. Просто лицето му имало някаква симетрия, която тамошните пластични хирурзи смятат за перфектна. Сега превъзнасят Ча.

Давам предложения за сериали, които съм гледала и съм харесала, но не е задължително и на вас да ви допаднат. Поне ги имате като заглавия, за които да потърсите информация, пък вие си решавате какво да гледате според настроението и предпочитанията си.

Посъбрала съм и аз сериали за гледане, но са повече китайски, тайвански и японски. Корейските ги държа под контрол, защото доста от по-старите съм изгледала, а новите ги отмятам текущо.

Азиатците сега варят ориза най-често в оризоварки. Слагаш каквото и колкото пише и включваш програмата. Преди години в някой сериал видях една баба да дава съвет за перфектния ориз без мерки и теглилки. Измива се под течаща вода, както Роца е обяснила. После го слагаш в съда и наливаш толкова вода, че като си сложиш дланта върх ориза да ти покрие кокалчетата. В интерес на истината това отговаря на 1,5-2 чаши вода за чаша ориз.
Аз го правя в тази пропорция, но като заври изключвам котлона и го оставаям захлупен, докато поеме цялата течност.

# 407
Съотношение 1:1.5; 1:2 звучи някак нереално на фона на 1:4, но щом така го правите значи става и ще пробвам.

2 в 1, досега няма сериал, филм които съм гледала по твоя препоръка и да не са ми харесали. Но харесах 2-3, които ти не препоръчваше. На лични съм си направила архив с всички препоръчани от вас сериали. От време на време трия изгледаните. Бавничко вървя по списъка, защото гледам целите филмографии на любимците, но и от списъка отмятам. Сега съм запецнала на сапунката, която гледам с гугъл преводача и върви бавно, но след това ще продължа по план.

Вчера и днес Айю е имала концерт в Сеул
https://youtu.be/ziZKIY0KkLc?si=ELlyHKXJYF6WrwmF
https://youtu.be/_CIRwv0P180?si=NrVvcKiT2F-wEc9Y
и танца на Джун по тази песен
https://youtu.be/UqStoNKgRVI?si=Rkm5n8eBpvJS0UGF
В Джунги свят този клип е публикуван под надпис: Устремен съм да отида да видя Хе Су. Не знам... Напоследък има доста неща, които изглеждат като намек за продължение на АС. И Айю след турнето май е свободна. И Джун почти година няма договор за нов сериал.
И откъде изкара Айю тази дълга коса, като през януари беше с къса? Тоалетите й са някак странни, ама какво разбирам аз от мода. Явно тези концерти са част от световно турне, но започва или свършва турнето?

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 22:15 от Рори72

# 408
  • Русе
Лично на мен хореографията на Джун ми харесва повече. Simple Smile Благодаря, Рори!
И аз завърших преди минути "Да плениш краля". Май  това ми е 3-ти сериал, който чакам с нетърпение и гледам с удоволствие, но не ми харесва точно финала. Това са "Вяра", "Д-р Джон" и този. Обосновавам се:
1."Кралят" (като най-пресен) - да, хепи-финал, ама...Как така Кралят остава с нея за цял живот? Или слага на трона  наследника, или инсцинира смъртта си и изчезва с нея някъде си, или я прави кралица ( ама не ми се вярва). Не разбрах от руския език за нищо такова, а само едно увиснало във въздуха обещание. За мен това е претупан финал.
2."Д-р Джон" - един такъв специалист, който за минимум време дава точна диагноза, накрая го направиха служител в старческо заведение за болни с летален край. Бях потресена от тази идея!
3."Вяра" - двамата ГГ толкова се измъчиха , за да бъдат заедно, минаха през какво ли не, излезе, че са си липсвали 3 години, а накрая се гледаха от 3-4 м.  и се усмихваха...без да се втурнат един към друг, да се погалят, прегърнат, а защо не и целунат ...както става в реалния живот.
Май почнах да хленча като Многострадална Геновева, извинявам се!

# 409
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Рори, преди броени дни излезе шестия ѝ мини албум. Пусках ви тук поне три от песните в него. С албума АйЮ тръгва на световно турне, което вчера започна с първия от четирите концерта предвидени в KSPO Dome в Сеул. По-късно ще има няколко концерта в Азия и ще завърши турнето в Съединените щати, на 2 август с концерт в Kia Forum в Лос Анджелис.
Да споделя, че Кучешкият на мен ми е интересен като сюжет. За изгледаните 9 епизода не ми е доскучало нито веднъж и нито веднъж не съм оценила нещо за пълнеж, заслужаващ превъртане с мишката.

# 410
  • Варненска клюкарка
Ясно, значи някой авторитетен изрича някое име и ако този с името има потенциал да се възползва, или по-скоро ако мениджърите му не проспят шанса, може да му се отрази доста добре. Последните 2 имена добре се възползват, дори ги събраха в обща реклама на Джордано, която миналата година беше доста  харесвана от зрителите.

Аз трупам заглавия в списъка, но напоследък имам време колкото да се разпиша тук. След случилото се с мен през септември гледам след работа много да не се застоявам на едно място, че там по цял ден не мърдам от компа, а в движение, докато правя нещо друго не е вариант да се следят субтитри. Може би трябва да подхвана озвучките. Проф, кучешкия има ли го с озвучка?

За ориза виждам че най често го готвят с малко вода, но имат и вариант с ориз почти на лепило, писах как Джуно топеше такъв в яхнията. Гледах и пържен - от вечерта превариха ориза с повече вода, може и нишесте да бяха добавили, изсипаха го в една голяма не дълбока тава. На сутринта изстинал и стегнат го нарязаха на парчета подобно на баница, топнаха ги в някаква смес,  изпържиха ги и ги продаваха в салфетка като закуски.

Аз от време на време чета темата за азиатска кухня, бях писала в някоя от предните ни теми.

# 411
Изненада... И Минчо пее
https://youtu.be/SUCJbw7Gf5w?si=pZ3jWxSwfRUcv4WC
https://youtu.be/lCxbLGWSdLI?si=uIHI_QQCcpsmo0Ld

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 00:38 от Рори72

# 412
От ОСТ-а на Кучешкия най-много ми хареса тази песен.

Ето го целият ОСТ - https://www.youtube.com/watch?v=BepJt7sKnFM
Сериалът вероятно е пълен с клишета, които сигурно са омръзнали на корейските зрители. Но пък аз имам късмета да не съм ги гледала Laughing. Ето едно предимство да си гледал по-малко сериали Wink. Така за мен Кучешкият е една много красива и много добре разказана приказка. А аз обичам приказки. Heart

Белл, с озвучка го има тук, но само до 10 епизод - https://ru.doramalived.tv/4340-otlichnyj-den-chtoby-stat-sobakoj.html
А тук ги има всичките 14 - https://doramiru.com/3075-otlichnyy-den-chtoby-stat-sobakoy-dorama-vse-serii.html , ама често прехвърля към рекламни прозорци.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 10:45 от profi_1

# 413
  • Варненска клюкарка

Белл, с озвучка го има тук, но само до 10 епизод - https://ru.doramalived.tv/4340-otlichnyj-den-chtoby-stat-sobakoj.html
А тук ги има всичките 14 - https://doramiru.com/3075-otlichnyy-den-chtoby-stat-sobakoy-dorama-vse-serii.html , ама често прехвърля към рекламни прозорци.

И аз обичам приказки, особено   корейските Heart Проф много добре казано. Ние сме още пресни в материята, клишетата за тях, за нас не са, падам си и по розовите облаци, еднорозите и въобще все намирам какво да харесам. Ча само да стои и да мига, пак ще съм доволна🤪 Много е красив на стоп кадъра💜

Проф, сигурна ли си че си писала за турне? Аз чета наред всичко, отворих и видеата които сложи с песни от новия и албум, но чак сега от  Рори научих, че АйЮ се вдига на турне, а от теб по-горе че е есветовно. Преди около 2 седмици, когато пак казвах на Рори защо няма да има продължение на АС и че предвид новия и албум, АйЮ вероятно се готви за концерт най-късно догодина (мислех че започва снимки на сериал, но Рори ме поправи че вече го е заснела) ти не каза че всеки момент започва турне. В Европа ще пее ли,  или е за САЩ и Азия? Много интензивна програма - за по-малко от година 2 сериала, филм албум, видеоклипове, турне и кой знае още какво.

Страхотен танцьор е ДжГ, само да имаше и повече глас, щеше да е чуден айдъл.
Рори, ти не знаеше ли че Минчо пее?

# 414
Не знаех за Минчо. Аз него на клипове не го гледам, че преди да го видя в роля ми беше много антипатичен в ютубските видеа. Харесах го като актьор и му изгледах филмографията, но клипове с него не гледам. Но вчера докато си слушах ту Джун, ту ДБСК, ту видеата от концерта на Айю цъкнах по погрешка и видео с негово пеене и се изненадах. Като за фен срещи става, но не бих търсила негови изпълнения целенасочено.

# 415
Белл, пусках песни от албума на АйЮ, не съм писала за турнето ѝ, докато Рори не попита.
Впрочем, вижда ти се активна, но всъщност феновете й в момента преливат от щастие, защото от излизането на предишния ѝ албум, Lilac, са минали цели три години. Като за к-поп, където ври и кипи, и се вадят албуми едва ли не всяка година, това е доста дълъг период.
Новото турне на АйЮ е наречено H.E.R., което пък без точките на английски значи "нея"/"неин". Пускам графика на цялото турне за да не преразказвам. 21 юни Лондон (OVO Arena Wembley) и 23 юни Берлин (Uber Arena) са датите за двете най-близки до нас дестинации. На сайта на OVO Arena Wembley няма обявено такова събитие, вероятно продажбата на билети не е в техните ръце. Турнето завършва с концерти в 6 града в Щатите. Всички останали дати са за концерти в далечната част на Азия - Япония, Тайван, Сингапур, Индонезия, Китай, Филипините, Малайзия, Тайланд.
Скрит текст:

ЛДжГ просто вече е стар за айдъл, не пеенето е проблем. И нямаше да е проблем, че вече не е млад, и Psy не е, ако можеше сам да пише хитове. Или поне да има кой да му предложи такива. Защото и най-талантливият айдъл няма да струва и пет вона, ако не предлага на публиката атрактивни парчета.

И още нещо, Белл. Не че те навивам, но почни Кучешкия, няма да съжаляваш. Не е само заради Ча. Сериалът по някакъв начин предизвиква онова усещане, което предизвикваше и АС. Но тук нямаме тъжен край и основното действие се развива в съвремието. В миналото е предисторията на случващото се, но това се разкрива по-пълно чак след 10 епизод и най-вече в 12 и 13. Сега с кеф отивам да изгледам последния 14 епизод. Знам, че ще има хепиенд и вече доволно потривам ръчички.
Приключих го. Ама не бива да пиша постове, докато гледам хубавия Ча, че се разсейвам и пиша глупости. Joy

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 22:51 от profi_1

# 416
profi_1  Ако искаш да отидеш на концерта и  OVO Arena  не продава билети директно, трябва да ги купиш чрез сайтовете за билети . Ето ти един    IU OVO Arena, London, UK  Ако се абонираш за него ще ти съобщи кога ще бъдат пуснати билетите за концерта в продажба.

# 417
Мерси, Дани, ама няма да ходя до Лондон. Просто отбелязах, като факт, че точно това събитие не го виждам сред предложенията на сайта. Във всеки случай информацията ти е полезна, ако има някой по-наблизо и е готов да ходи на концерта.
Впечатленията ми са, че к-поп изпълнителите за продажбата на билетите си сключват договори с разпространителски агенции.

# 418
С тийна подкарахме Мозъчните разследвания и доста се посмяхме с 1а серия. Открои се младият главен - гениален неврохирург, но очевидно и малко психо. За сега изглежда, че той ще е интересното в сериала, а заедно с другия главен ще превърнат уж криминалната история в комедия. Не ангажиращ мисли и емоции, забавен е на момента, докато се гледа и после спокойно забравяш за него до следващата серия. Обаче още един певец се справя много добре с актьорството т. е. актьорът в ролята на психо учена ми допадна. Има една дпсадна героиня, която се държи като смотана тинейджърка, но шеф на отдел Мозъчни разследвания и вероятно е предвидена от грозното патенце да се превърне в красив лебед що се отнася до държанието й. Сериалът има потенциал. Да видим как са го развили.

Много е уморително да прехвърлям екраните за да превеждам и за почивка реших да изгледам Моят демон. Страхотна първа серия. Грабна ме още с първите думи на главната, които почти дословно повтарят последните думи в Кучето и вълка, като думите залез, куче и вълк са заменени с мъгла, демон и ангел. От там нататък нямаше скучен кадър. Грабна ме с всичко, дори и главния, който макар и красив е някак странен в лице, но когато са в общ кадър с КимЮ лицата и на двамата сияят и се допълват с красотата си. Страхотна двойка. Огън са само като се гледат, а доколкото си спомням от коментарите ви тепърва започват искрите между тях. По някое време ще потърся да видя какво сте писали, но сега бързам да видя 2а серия. Чувствам че ще отиде при любимите и сериали.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 16:12 от Рори72

# 419
Ча малко да ви попее и да ви покаже кучето си.

Общи условия

Активация на акаунт