УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 25

• 60 848
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Мога да допълня малко за нормалното раждане, при мен беше индуцирано. Приеха ме вечерта преди съответния ден, дадоха ми нощница, която да облека. Попълваха се документи, измериха ми кръвното, взимаха ми кръв, сложиха ми абокат, проверяваха ме за разкритие, тоновете на бебето се записваха. След това ме заведоха в стаята (не бях в самостоятелна) и се опитах да поспя до колкото мога (не много 😅).

На следващия ден в 06:00 сутринта ми дадоха свещичка за изхождане, тъй като не правят клизма. След това ме заведоха в предродилна зала, сложиха ме на едно от леглата и ми пуснаха система с окситоцин. В стаята има телевизор, има и фитнес топки, на които можеш да си подскачаш (на мен лично върху топката ми беше по-лесно да преминавам през контракциите). Нещо, което ме изненада приятно е, че носиха всички новородени бебчета в съседната стая да ги обслужват. Та, няколко пъти си поплаках от вълнение като ги чувах как плачкат. 😍

През около час идваха да ме проверяват за разкритие и на една от проверките ми спукаха мехура, за да се забърза процеса. Акушерката постоянно ме следеше как съм, дали имам нужда от нещо. Когато контракциите станаха по-силни поисках да ми сложат епидурална, акушерката се обади на доктора и след одобрение от него се обадиха на анестезиолог. Самото поставяне на упойката въобще не е болезнено, а когато започна и да действа почувствах страшно облекчение. Не усещах болката по време на контракциите, но усещах стяганията на корема.

При достигане на пълно разкритие се обадиха на доктора и ме преместиха в родилна зала, която е само на няколко крачки разстояние и там вече започна активното раждане. Акушерката ме напътстваше кога и как точно да напъвам и кога да си "почивам".

Бебчето ми го дадоха да го гушна веднага като се роди, след това го взеха да го обслужат и ми го върнаха за още малко гушкане. После го взеха да го покажат на таткото, който чакаше пред отделението. През това време мен ме заведоха в една стая да си почивам и да ме наблюдават за около час, час и половина, а след това ме върнаха ме в моята стая и след около два часа ми донесоха и бебчето. 😊

На следващия ден все още не бях ходила по голяма нужда и понеже малко се притеснявах да напъвам, си поисках разхлабваща свещичка. Доктора ми идваше всяка сутрин да ме види преди да започнат прегледите в кабинета му, въпреки претоварения му график, което беше много мило.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 08:34 от zoya.

# 616
Мога да допълня малко за нормалното раждане, при мен беше индуцирано. Приеха ме вечерта преди съответния ден, дадоха ми нощница, която да облека. Попълваха се документи, измериха ми кръвното, взимаха ми кръв, сложиха ми абокат, проверяваха ме за разкритие, тоновете на бебето се записваха. След това ме заведоха в стаята (не бях в самостоятелна) и се опитах да поспя до колкото мога (не много 😅).

На следващия ден в 06:00 сутринта ми дадоха свещичка за изхождане, тъй като не правят клизма. След това ме заведоха в предродилна зала, сложиха ме на едно от леглата и ми пуснаха система с окситоцин. В стаята има телевизор, има и фитнес топки, на които можеш да си подскачаш (на мен лично върху топката ми беше по-лесно да преминавам през контракциите). Нещо, което ме изненада приятно е, че носиха всички новородени бебчета в съседната стая да ги обслужват. Та, няколко пъти си поплаках от вълнение като ги чувах как плачкат. 😍

През около час идваха да ме проверяват за разкритие и на една от проверките ми спукаха мехура, за да се забърза процеса. Акушерката постоянно ме следеше как съм, дали имам нужда от нещо. Когато контракциите станаха по-силни поисках да ми сложат епидурална, акушерката се обади на доктора и след одобрение от него се обадиха на анестезиолог. Самото поставяне на упойката въобще не е болезнено, а когато започна и да действа почувствах страшно облекчение. Не усещах болката по време на контракциите, но усещах стяганията на корема.

При достигане на пълно разкритие се обадиха на доктора и ме преместиха в родилна зала, която е само на няколко крачки разстояние и там вече започна активното раждане. Акушерката ме напътстваше кога и как точно да напъвам и кога да си "почивам".

Бебчето ми го дадоха да го гушна веднага като се роди, след това го взеха да го обслужат и ми го върнаха за още малко гушкане. После го взеха да го покажат на таткото, който чакаше пред отделението. През това време мен ме заведоха в една стая да си почивам и да ме наблюдават за около час, час и половина, а след това ме върнаха ме в моята стая и след около два часа ми донесоха и бебчето. 😊

На следващия ден все още не бях ходила по голяма нужда и понеже малко се притеснявах да напъвам, си поисках разхлабваща свещичка. Доктора ми идваше всяка сутрин да ме види преди да започнат прегледите в кабинета му, въпреки претоварения му график, което беше много мило.
При кой доктор раждахте?

# 617
При д-р Даниел Ставрев бях.

# 618
zoya, а след като поставиха упойката, усещаше ли добре кога трябва да напъваш? Имаше ли шевове? Иска ми се да родя нормално, но малко се тревожа от упойките. Преди колко време роди и за колко време се възстанови?

# 619
zoya, а след като поставиха упойката, усещаше ли добре кога трябва да напъваш? Имаше ли шевове? Иска ми се да родя нормално, но малко се тревожа от упойките. Преди колко време роди и за колко време се възстанови?

Усещах кога да напъвам, да. Акушерката също много добре ме напътстваше (ак. Динка Негалова, страхотна жена! ❤️). Шевове имах, защото се наложи да ми направят епизиотомия. Не усещах нищо докато ме шиеше доктора. Хубавото е, че конците се саморазграждат и няма нужда после да се свалят. Родих края на април тази година и за седмица се възстанових, като всеки ден се чувствах по-добре от предходния. Пръсках шевовете постоянно с Цикатридина спрей.

Няма от какво да се притесняваш, с упойката наистина минава всичко доста по-леко. Препоръчвам и за вкъщи да си подготвиш обезболяващо, защото първите дни си е неприятно. Стискам палци да мине нормално и бързо възстановяване!

# 620
Благодаря, zoya! ❤️ Всичко най-добро желая и на теб и вече поотфръкналото ти бебче!

# 621
  • Пловдив
Да ви попитам имате ли представа с какви шишета хранят бебчетата ако не кърмят. Бях чела за случаи, в които бебе, хранено в болницата с Нук, след това не иска с шише на Филипс.

# 622
  • до най-прекрасния мъж
Да ви попитам имате ли представа с какви шишета хранят бебчетата ако не кърмят. Бях чела за случаи, в които бебе, хранено в болницата с Нук, след това не иска с шише на Филипс.
Преди три години бяха разнообразни, каквото донесат от подноса. Имало е Нук, Канпол, Авент. Единият ден ни се падна едно, което течеше буквално в устата на бебето и то се давеше. Може сега да са ги уеднаквили.

# 623
Преди седмица ни изписаха, хранят ги с шишетата на Canpol. Вкъщи сме си, аз давам Филипс шишета и няма проблем. И въпреки,че кърмя и в болницата лърмех, пак им дават шишета.

# 624
Преди месец май бяха canpol или разнообразни. Нито с първото ,нито с второто дете сме имали проблем после вкъщи. Но на едното хранене в болницата, бебето започна да се дави като му дадох шишето, когато проверих дупчицата, не беше дупчица, а буквално като срязано. Доста опасно и несериозно от такава болница, та проверявайте ги преди да дадете на бебето.

# 625
🏥АГ СЕЛЕНА 🏥
 Може ли цена на инвитро процедура?
  https://agselena.com/

🧑🏼ЕКИП

https://agselena.com/за-нас/нашият-екип/

💻Онлайн проверка на резултати💻

https://web.agselena.com/Account/Login?ReturnUrl=%2f

Ценоразпис:
https://agselena.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81/%D1%86%D0%B … 0%B5%D0%BD%D0%B0/

✅В настоящия момент много лекари водят женска консултация по ЗК.

✅Необходими са следните документи и изследвания при постъпване за раждане:

* лична карта
* направление за хоспитализация
* картонче с кръвната група /или изследване от лаборатория с подпис и мокър печат/
* копия от други кръвни изследвания, направени по време на бременността
* лична амбулаторна карта - служи за издаването на болничния лист - не е задължителна
* изследване за Хепатит Б - валидност 6 месеца
*изследване за Васерман - валидност 6 месеца
* изследване за Спин - валидност 6 месеца
* изследване на влагалищен секрет - валидност 2 седмици

✅В случай, че нямате актуални изследвания за Хепатит Б, Васерман и Спин, същите ще ви бъдат направени в момента на постъпване и трябва да заплатите по ценоразпис на болницата.

✅Какво е необходимо да носите в болницата, когато постъпвате за раждане:
* чехли, чорапи, гащи, четка и паста за зъби, душгел, шампоан, гребен или четка, ластик за коса /ако косата Ви е дълга/, зарядно за телефон, сешоар, крем за зърна Лансилох или подобен.

✅Какво влиза в цената на раждането:

👩🏼за майката - превръзки /различни размери/, нощници, халат, хавлия, обезболяващи, ръчна помпа за кърма, /която обаче е само една на етажа и има моменти, когато не стига/, храна три пъти на ден, минерална вода, която може да си наливате от диспенъсър в коридора, консултация с психолог, раздвижване от рехалибитатор /при секцио/, показване как се къпе и сменя памперс на новороденото, съвети и помощ за кърмене.

👶🏻  за бебето - адаптирано мляко /ако майката няма кърма или желае/, дрешки за престоя в болницата, одеалце, лигавник, беберон, шапка, памперси, мокри кърпи.

✅По желание и срещу заплащане, може да се направи ортопедичен преглед на новороденото от д-р Янакиев.

✅За актуални цени за раждане /нормално или секцио/, Ви съветвам да се обръщате към Регистратурата на АГ Селена.

💕Успех на всички бъдещи майки! 💕

# 626
Момичета искам да помоля за телефон на д-р Любов Станева

# 627
  • Хасково

# 628

Много благодаря!

# 629
Здравейте,  някой има ли актуална информация за цените на прегледите при д-р Георги Амалиев?

Общи условия

Активация на акаунт