УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 25

• 60 929
  • 743
  •   2
Отговори
# 600
Brumbarcheto77, няколко страници назад има препоръки вече. Ето Ви списък с АГ-тата, за които можете да запазите час през Супердок: https://superdoc.bg/klinika/mts-plama-selena?clinic_id=395&speci … _id=1&sort=latest
Исках мнение

# 601
Brumbarcheto77, няколко страници назад има препоръки вече. Ето Ви списък с АГ-тата, за които можете да запазите час през Супердок: https://superdoc.bg/klinika/mts-plama-selena?clinic_id=395&speci … _id=1&sort=latest
Исках мнение

Само знам че повечето искат изцяло бременността да се следи при тях, а не само веднъж-два пъти да сте се виждали непосредствено преди раждане.
Много доволна останах от д-р Карагьозов работи в частен кабинет, но изражда в Селена. (Няма го в супердок)

# 602
Здравейте, бих искала да ви попитам има ли мами на епикризата на бебчетата на които да не пише ,частично срастнали черепни шевове!? Благодаря ви!  Желая ви здрави и усмихнати дечица!

# 603
Здравейте, колебая се да си водя женската консултация по здравна каса при др Георгиев или др Яна Константинова. За др Георгиев видях само положителни мнения назад в темите, но за др Константинова не намерих. Има ли някой, който може да сподели мнение?

# 604
Здравей! Аз съм на ЖК при Яна Константинова. Доволна съм. Отговаря на въпроси, дори и на Вайбър. Спокойна е, отзивчива. В супердок има отзиви за нея.

# 605
Аз съм при Георгиев страхотен,  внимателен , уникален доктор.

# 606
Здравейте, имам въпрос към раждалите планово секцио, а той е… Колко седмици преди термин се планира дата за секцио?Благодаря на отзовалите се предварително☺

# 607
  • Сливен
Термина ми беше за 01.01.2024г.,на 06.12. 2023г.отидохме на преглед при доктор Матев и той ни каза възможната седмица и кои дати. Направо на място си избрахме датата. Той даже ни попита, ако дадената дата има някаква символика за нас /ако деня е с някакво значение, да изберем нея. Ние естествено не бяхме подготвени/за нас датата нямаше знапение/, дори не знаех колко по-рано ще е секциото, тъй като за Сливен ми казаха едни дати, а там други и избрахме на момента.

# 608
Термина ми беше за 01.01.2024г.,на 06.12. 2023г.отидохме на преглед при доктор Матев и той ни каза възможната седмица и кои дати. Направо на място си избрахме датата. Той даже ни попита, ако дадената дата има някаква символика за нас /ако деня е с някакво значение, да изберем нея. Ние естествено не бяхме подготвени/за нас датата нямаше знапение/, дори не знаех колко по-рано ще е секциото, тъй като за Сливен ми казаха едни дати, а там други и избрахме на момента.
И в крайна сметка кога родихте, че не разбрах? Коя дата си избрахте за да преценя колко преди термин дават дати

# 609
  • Сливен
Избрахме си дата 19.12. Като от 18. 12 до еди - си кои дати /вече не си ги спомням/, имахме избор.. Мисля, че 2 седмици по-рано е при секцио, ако не греша.

# 610
  • до най-прекрасния мъж
Терминът ми беше за 22.12. Докторът предложи 13.12. Аз помолих да е на 14.12. Въпреки че изобщо не исках аз да правя този важен избор кога да се роди детето ми. В крайна сметка се роди на 07.12 чрез секцио по спешност - седалищно предлежание беше, а водите ми изтекоха в първите минути на деня и трябваше да я извадят незабавно. Така че - 7-10 дни горе-долу, но си зависи изцяло от преценката на лекаря спрямо състояние на майка и бебе

# 611
На мен Амалиев ми беше казал, че може 14 дни преди термина. Бях за 26.02 и си избрах 15.02

# 612
Терминът ми беше за 22.12. Докторът предложи 13.12. Аз помолих да е на 14.12. Въпреки че изобщо не исках аз да правя този важен избор кога да се роди детето ми. В крайна сметка се роди на 07.12 чрез секцио по спешност - седалищно предлежание беше, а водите ми изтекоха в първите минути на деня и трябваше да я извадят незабавно. Така че - 7-10 дни горе-долу, но си зависи изцяло от преценката на лекаря спрямо състояние на майка и бебе
Благодаря ви за отговора

# 613
Здравейте! Предстои ми раждане. Искам да родя в Селена. Какви документи трябва да занеса и къде-кой вход? Как протича всичко? От постъпването в кабинета до самото раждане - при нормално раждане и планирано секцио? Може ли да съм в стая с придружител? Свижданията къде се правят?Бебето през цялото време ли е при майката? Дават ли обезболяващи след раждането? По-рано изписват ли? Ще съм благодарна на всякакви подробности!

# 614
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте! Предстои ми раждане. Искам да родя в Селена. Какви документи трябва да занеса и къде-кой вход? Как протича всичко? От постъпването в кабинета до самото раждане - при нормално раждане и планирано секцио? Може ли да съм в стая с придружител? Свижданията къде се правят?Бебето през цялото време ли е при майката? Дават ли обезболяващи след раждането? По-рано изписват ли? Ще съм благодарна на всякакви подробности!
Трябва да се уговорите с лекар, който ще води раждането. Той ще Ви насочи за документите. По принцип се носят на родилна регистратура, вход север (отзад, не откъм булеварда).
За придружител попитайте за ВИП стая, но нямам идея след Ковид как стоят нещата. В нормална стая не е разрешено да влизат външни лица.
Как протича не мога да кажа, бях секцио по спешност. Постъпих, прегледаха ме, пуснаха тонове, изследвания и ме закараха в операционната. В общи линии всичко стана много бързо.
Свижданията стават в кафенето на 4 етаж или пред отделението. Но без бебето. То се оставя в детска стая.
При нормално раждане бебето може да е постоянно при майката, ако няма проблеми при него или родилката. При секцио ги вземат след раждането (виждаш го за секунди), за да си почине майката - има катетър, боли и е невъзможно да си обслужваш детето. Вече на втория ден, след раздвижването и сваляне на катетъра ги оставят при майките и ги вземат за тоалет и прегледи/манипулации сутрин и вечер за по два часа. Ако майката желае, може да оставя бебето и в детска стая при нужда.
Дават обезболяващи при секцио. Първите два дни през системата, после свещичка. Аз нямах нужда от третия ден нататък. Вече според състоянието на майката, лекарят преценява.
Изписват по-рано, да. Родих вторник в ранните часове, в петък ни изписаха, тоест три нощувки при секцио, ако не броим нощта на раждането. При естествено изписват след втората нощувка, ако мама и бебе са добре.

Общи условия

Активация на акаунт