Тунис/Тема 3/

• 78 292
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте на всички! Simple Smile Имам огромна молба към пътуващите за Тунис идните месеци. Миналата година в Ясмин Хамамет си харесах един парфюм на тяхна тунизийска фирма, но не си го закупих, беше уникален:(((
Та молбата ми е следната, дали някой ще се съгласи да ми го закупи като ходи, като естествено аз предварително ще преведа парите за парфюма плюс такива и за самата услуга, ще с и заплатя. Самия парфюм не е скъп. Благодаря предварително! Аз почивах тази година в Джерба, но там не го открих. Само за този парфюм си мисля, луда работа:))))

# 301
сниженце, аз заминавам след 2 седмици, но не знам дали да ти обещая, нямам представа къде, какво….. за това и се включих тук, някаква информация, опит, насоки…..
Ако искаш на лични съобщения да пишем

# 302
  • София
Здравейте
Ние си запазихме за септември за Джерба Seabel Rym някой има ли отзиви за този хотел?

# 303
Момичета, излизат ми статии, мисля че за стари атентати, но след тях Тунис затваряли 80 джамии. До колко е безопасно да се посещават от сами туристи? И как го приемат местните? Четох, че в Кайруан май не всички гидове водят в голямата джамия, а вместо това но туристите им продавали килими, което за мен е просто скандално. За мен джамиите, особено в мюсюлманска страна са част от културата и много държа, особено пък тази в Кайруан е в списъка на Юнеско и самият град четвърти по важност за ислямския свят. Но не искам да се бутам между шамарите, май не е като в Турция, където ни посрещат с локум? Добре дошли ли са туристи в джамии в Тунис или не, някой посещавал ли е? Видях, че има в новата Медина в Ясмин, но тя е малка и предполагам това, та не ме привлича.

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 19:46 от T.Valcheva

# 304
В джамията в Кайруан могат да влизат само мюсюлмани.  За изповядващите друга религия е забранено. Нашият екскурзовод ни обясни , че можем да влезем само в двора на джамията не и вътре.  Нас ни заведоха в магазин за килими и ни я показаха от терасата на магазина

# 305
  • Варна и...духом на Босфора
Така.
Като екскурзовод да Ви кажа.

Парфюм- снимайте ми и ако имам възможност ще ви купя.

В джамиите в Тунис Нямаме право да влизаме.
Като тези в Турция,примерно

Като правим Сахара- Не влизаме в джамията в Кейруан,Голямата Окба ибн Нафа,само от панорамната площадка на Магазина поглед към минарето и вътрешният двор.

Когато правим ЕлДжем - Кайруан,влизаме покрити ввъв вътрешния двор и снимаме пред молитвената зала ,Без да влизаме вътре!

Сега съм на летището.
Чакам полета,да посрещна групата
Хора,има мач, Испания - Грузия,защо закъснява тоя полет беее!😀

Утре се очакват-41 В Сус
35- Хамамет

# 306
Тази година в началото на юни 06.06.2024г. пътувахме отново  за Тунис.
Решихме пак да се спрем на бюджетен хотел. Този път избрахме "EL MOURADI CLUB KANTAOUI"4* ,
настаниха ни в стая в хотелската част, въпреки че бяхме платили за бунгало и малко бяхме разочаровани, защото има нещо в така наречените бунгала, което на нас много ни допада .
На отиване полета закъсня с 3 часа, на връщане с 1 час. Пътувахме с България еър .
за хотела:
1, Чистота-5 /по шестобалната/-всеки ден се почистваше но базата си е старичка, но приемлива.
2, Храна -6 много добра и доста разнообразна , морска , континентална всякаква.
3,Анимацията -невероятна/ Вероятно тунизийците залагат много на анимацията, което прави престоя за малчуганите незабравим/.
4, Плажа беше към хотела, поддържаха го чист и спокоен.
5, Сейфа беше на рецепция, което не ни хареса.
6,Персонала любезен и отзивчив./по-отзивчив с дребни бакшиши, което е в реда на нещата/
7.Разочарование беше да разберем, че жирафа го няма вече в зоопарка....въпреки нашето предварително запитване....
В заключение бихме отишли пак.

# 307
Благодаря за изяснението за джамията в Кайруан, има логика, понеже първите три по святост са забранени. Та, като го знам предварително и съм настроена ще я броя за посетена от двора.
Взех от банката 30 долара по един, че нямаха повече за бакшиши. Не знам колко ще трябват, може би към 50 за целия престой.

# 308
Сега съм с ново чудене: Хамамет ли като град, Монастир или близо до Сус - това EL KANTAQUI. Не нога да избера измежду хотелите, поне според града да реша. Къде е най-атрактивни за туристите, център с магазини, подходящо за разходки?

# 309
Сега съм с ново чудене: Хамамет ли като град, Монастир или близо до Сус - това EL KANTAQUI. Не нога да избера измежду хотелите, поне според града да реша. Къде е най-атрактивни за туристите, център с магазини, подходящо за разходки?

Пристрастна.Много.

Хамамет
Ясмин Хамамет.

Днес е Мноооого топло в Картаген и Тунис.
Че и дечица имам екскурзианти

# 310
  • Beyond the Frontiers
Благодаря за изяснението за джамията в Кайруан, има логика, понеже първите три по святост са забранени. Та, като го знам предварително и съм настроена ще я броя за посетена от двора.
Взех от банката 30 долара по един, че нямаха повече за бакшиши. Не знам колко ще трябват, може би към 50 за целия престой.
А какъв е зорът да са долари? Тунис си вървят евро перфектно. Това не е Египет.
Плюс че най-добре е бакшиш в тунизийски динари.

Мисля, че и в Сус, и в Монастир, и в Хамамет Ясмин има какво да се види.
На мен Монастир много ми допадна. Особено централната зона с крепостта, Медината, мемориала на президента....

# 311
А какъв е зорът да са долари? Тунис си вървят евро перфектно. Това не е Египет.
Плюс че най-добре е бакшиш в тунизийски динари.

Мисля, че и в Сус, и в Монастир, и в Хамамет Ясмин има какво да се види.
На мен Монастир много ми допадна. Особено централната зона с крепостта, Медината, мемориала на президента....
Взех да чета назад темите за Тунис и масово пишеше, че оставяли долар за бакшиш. Може да не обменям повече, а на място да взема дребни тунизийски за бакшиши, (и за навън), но се надявам че и доларите ще ги вземат и ползват. Ако са техните пари по колко е прието за бакшиш, примерно ако ми донесат кафе на плажа, или ако оправят стаята сутрин? 3-4 предполагам, долар е по-лесно да го мушнеш в ръката им като някой дилър.😆 Аз обичам да давам бакшиши, особено когато съм доволна, но ми се е случвало да ми връщат, да не искат е т.н..най-вече на таксиметрови, когато са внимателни, защото много ми става лошо. Затова от сега се чудя какво ще правя с тези джипове в пустинята, дано има още хора, на които им става зле, да сме в някой по-спокоеен джип. 🫨

От сега започвам да чета темите за Египет, да се подготвя и да не става като сега. И вече ще гледам 5 звезден хотел със специално ориенталски стил, че 3/4 прочетох, че били по-скоро компромис. Жалко, че не отидохме преди 7.10 чисто за спокойствие, прочетох че има групи и не усещали напрежение.

# 312
  • Beyond the Frontiers
Тунис е Тунис, Египет - Египет. Освен че са в Африка друго много общо няма. Не знам защо масово се приравняват, толкова са различни...
Това че на нас ни е навик да мислим в еврова/доларова равностойност, въобще не означава, че в съответната дестинация дадената валута е най-удобна.
За Египет долар е изгодно, защото техния курс е 1 евро = 1 долар, а при нас не. И пак е относително, защото за да е осезаема разликата, трябва да се плаща нещо крупно.
Бакшиш е желателно да се оставя в удобна валута за местните - т.е. местна валута или конвертируема такава. Дали е долар, евро, британски паунд...няма значение.

Redemi, споделете към коя фирма сте екскурзовод.

# 313
  • Там където съм обичана
Здравейте ,
В момента сме в Тунис от 29.06.
Отседнали сме в хотел -TELEMAQUE BEACH & SPA- Джерба
Ако някой има въпроси относно времето ,облекло ,дрехи за пътуване ,козметика ,плаж и т.н  ,нека пита .
Всичко ,което мога да споделя е относно тази дата и този хотел.
Като за начало мога да кажа ,че вечер е за връхна дреха .
Също така ,носете си кърпи за плажа .По 1 Евро на ден се плаща ,но за 4 човека за 6 дена излиза 24  Евро  не бях сметнала ,че трябва да дадем около 45 лв .По - добре  е да си купите нещо за спомен а не за хавлии.
Комари няма - препарата който купих стои неразпечатан.
На 03.07 ще дам отзиви за екскурзията до Сахара ,защото те първа ни предстои.
Пътуваме чрез Емералд
Полета беше от 12.30 ,излетяхме в 13.15 ч
Отзиви за хотела мисля ,ще са полезни за хора ,които ще отседнат в него.Хотел с хотел не си приличат, то и в България е така.
Естествено като се приберем живот и здраве ,ще направя резюме за конкретния хотел ако някой се двоуми ,да е наясно какво да очаква от този.
Пожелавам на всички весело прекарване в тази екзотична страна !

# 314
Галактик
С Cartage group и Емералд работя.

В Сахара е под 40!😁🌴😁🌴😁

Общи условия

Активация на акаунт