Тунис/Тема 3/

• 80 423
  • 757
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Мога да дам добра идея на всички, на които не им се виси 5 часа на летището в Енфида. Ако сте планирали да отидете до зоопарк Фригуя, той е само на 19км от летището. Така, че в неделя можете да тръгнете от хотела - с такси или влак, зависи от бюджета ви и после да отидете директно на летището. Тъкмо ще си спестите пътя в обратната посока, ако сте по-далчко като в Сус или Монастир. От нашата компания не на всички им се ходеше, така че остатъка от групата ни натовари багажа на автобуса от хотела Simple Smile

Относно overbooking ситуацията - не, не е нормално и никой не трябва да приема подобно нещо за нормално. Трябва да се пускат жалби до откат, за да се научат агенциите да си планират по-добре разходите и бройките. Не ми стана ясно проблемът в Емералд ли е или в самия хотел, но ми се струва лочигно последните пристигнали - тоест, най-късният полет за деня да остане без места. Всичко останало вече е раздадено.

Миналата година и ние пътувахме с Емералд, но тази сменихме към Онекс. Прави ми впечатление, че Онекс са в пъти по-добри и като организация, и като разнообразие на предлагани хотели. Бяхме в Махдия и си изкарахме страхотно с тях - невероятен хотел с огромна зелена територия, басейн и още по-хубава храна. А старият град е едно бижу, което за щастие засега осава встрани от туристическия поток и ни позволи да се раходим спокойно, без да се блъскаме като в другите курорти. Няколко пъти питах за този хотел тук и ми беше отговорено, че не бил толкова хубав и бяха предлагани други опции от портфолиото на Емералд, без никакви подробности какво и защо. За мен това също не е редно и ако ще рекламирате само едни определени хотели, поне бъдете обективни защо го правите.

На всички с предстоящи почивки - пожелавам ви едно прекрасно изкарване и още пе-незабравими спомени!

# 391
Galactic voyger, цената е на нощувка, да. Не вярвам че не схващате, че има разлика в цената/услугите на нощувка само със спане (тази дума трябваше да използвам за да е ясно) и тази на ол инклузива. Отделно пропуснати ползи. Не е ок да платиш ол инклузив, а получиш само спане в стаята, да висиш цял ден по летища, да загубиш цял ден отпуска, вместо да се наслаждаваш на съпътстващите услуги: да обядваш и вечеряш, да се къпеш в морето, басейните, да релаксираш в спа, да гледаш вечерно шоу и т.н. Затова много хора сами си организират почивките, защото не искат да губят от съпътстващите услуги.

# 392
  • Beyond the Frontiers
Муми, и все пак се плаща на нощувка. Не за ползвана услуга.

Doro, мен също не ми е приятно, ама да вметна. Ето в момента си пътувам сама с Wizz Италия, и ме искат 3 часа по-рано на летище. Сега вече мой проблем си е дали ще отида или не. Ама ако не съм на време и изтърва полет заради бавно чекиране, проверки сигурност и т.н., горя и се оправям сама...При организирани групи туроператорът носи отговорност. Предполагам става ясно.

Колкото до другото: Турция е най-лесно дестинация за нас - съседна страна. Кеф ти с кола, кеф ти самолет, автобус...И полетите са пълни, а никак не са малко...Т.е. все пак потребителя предпочита организирано.

Feel_the_rush, overbooking е проблем възникващ от хотела, не туроператорът. Туроператорът си е резервирал и платил всичко, по всички правила.
Хотелите/ авиокомпаниите практикуват овурбукинг. Т.е. приемат и потвърждават повече резервации, отколкото имат налични места. Прави се с идеята, че винаги има анулации. Т.е. с цел подобряване на заетостта. И да в туризма е нормално това. Но не се практикува от българските туроператори.

# 393
Здравейте!
Приключи и нашата почивка в Тунис. Бяхме в хотел Aziza Thalasso-Golf , Хамамет. Пътувахме с Емералд. Официално полета ни беше в 17 ч, после го смениха на 19 ч, реално излетяхме за Тунис в 20:30ч. Хотелски гид - Денис - руски и английски, 1 среща и няколко реплики през вайбър, не мога да дам мнение. Мария - представител на Емералд - посрещане, изпращане и екскурзия - готин човек!
redemi, представител на Емералд - не се видяхме, за съжаление, но….. надявам се някой ден. Благодаря за всичко:heart:
Така…. къъъъсно настаняване, но вечеря ни беше оставена в стаите, както и вода.
Хотела - много голям, хубав с няколко вида ресторанти и барове. Стаите - чисти, не малки, поддържани и с много добро почистване. Пердетата бяха малко мръсни, където се опираха в пода. Храна: за мен лично, много и разнообразна, всеки ден имаше по нещо различно, особено на обяд и вечеря. Събота явно им е нещо като Гала вечер, защото имаше прекрасна програма с танци и др неща, а ресторанта беше с още по- богато меню и украси на ястията. Всяка вечер - музика на живо с изпълнители. Персонала - много готини хора, усмихнати, отзивчиви, още на втория ден ни запомниха предпочитанията и ни сервираха напитките към обяда и вечерята. Таласо център - за 4 процедури, мога да кажа, че масажите бяха професионални, но терапията за лице - не.
Плаж - чист, пясъчен с шезлонги, матраци и чадъри на хотела, охрана денонощно. Не можеше различните хора, предлагащи стоки по плажа, да дойдат да ти се мотаят при шезлонга, само по брега, ако искаш нещо, отиваш при тях.
На басейна - голям и чист- почти винаги имаше някакви гимнастики с аниматорите.
На екскурзии не ходихме, не издържам на тези температури, маже би през октомври. Ходихме до Медината Хамамет и до Ясмин Хамамет. Беше интересно и си напазарувахме.
Към ол инклузива имахме возене с катамаран и каране на кану.
Интернет - на всякъде и то добър, на моменти не ставаше за разговори, но пък за писане - винаги, дори и на плажа. В стаите беше  по- слабо, но ако искахме да говорим спокойно - в коридорите на диванче, под някой от рутерите беше перфектен.
Имаше хора, които казаха, че в 12 ч. са ги отпратили извън хотела. Ние в 12 освободихме стаите, отидохме на обяд и после до 16 и нещо - в лобито, покрай басейна….. навсякъде и с напитки, все още към ол инклузива.
Не се сещам друго, ако някой го интересува нещо, да ме пита.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 14:49 от Smile9

# 394
Здравейте отново, някой скоро да е почивал в PALM AZUR - Джерба, понеже чета лоши отзиви за хлебарки и лоша хигиена, от друга страна има и доволни... За края на септември има няколко в този ценови диапазон и на промо клиповете всички изглеждат супер Simple Smile))

# 395
Smile9, в колко часа ви беше полета за наобратно? Аз лично предпочитам да отида към обяд, но да се върна също по-рано, а не чак вечерта, просто да е след закуска. Grinning
Ето този хотел поне е осигурил храна и най-важното вода, въпреки късното пристигане, а не е нужно да си носиш сандивич или да умреш от глад.
Винаги ли има закъснея при полетите щом е организирано? Sad И то толкова много часове.. мисля, че някои хора предпочитат така дори за Турция заради езиковата бариера, особен по курортите и където няма директен полет, отделно шатъл до хотела и да не си блъскат главата избират организирано.

# 396
Smile9, в колко часа ви беше полета за наобратно? Аз лично предпочитам да отида към обяд, но да се върна също по-рано, а не чак вечерта, просто да е след закуска. Grinning
Ето този хотел поне е осигурил храна и най-важното вода, въпреки късното пристигане, а не е нужно да си носиш сандивич или да умреш от глад.
Винаги ли има закъснея при полетите щом е организирано? Sad И то толкова много часове.. мисля, че някои хора предпочитат така дори за Турция заради езиковата бариера, особен по курортите и където няма директен полет, отделно шатъл до хотела и да не си блъскат главата избират организирано.
T.Valcheva, полета беше за 20:05, но обявиха закъснени от 1,30ч., има полети с по 3-4 часа закъснение, даже транспортната фирма с паркинга в София, казаха, че има закъснения с дни, предполагам всички са чули за проблема в системата на полетите. Но пък на летището в Енфида има пушалня ( голяма радост за мен и мн други хора) след контрола и даже, като обявиха закъснението, от летището раздаваха кенчета безалкохолно и вода, след показване на билета.
Да, определено сме мн доволни от хотела. Ще кача и снимки, но малко да ги сортирам, да не се “ облещим” ние тук по бански:grinning:

# 397
Хаха помислих, че на отиване в толкова ви е бил полета. Предполагам, че всички сте чужденци и не е проблем да се седи по бански половинки на плажа?

Да питам и друго специално за vincci marillia - Може ли обяда да си го вземеш на плажа, там да се храниш или някакви масички на самия плаж? И арабска ли е музиката, която пускат - много се надявам?  И къде се спира за тоалетна в Сахара? Ще нося шушляково яке с качулка за автобуса..

# 398
  • София

Няма как с чартърите да отидете сутринта, но и да се приберете сутринта. Ползва се същия полет в двете посоки. Тоест, полета ще докара хората от България и после ще натовари хората от Тунис и се връща обратно. Така че връщанката е около час след пристигането. Отделно, добавяте 2 часа при полета на връщане в посока България заради часовата разлика.

# 399
Бяхме между 5 и 12 в SIMBA CLUB - Nozha Beach 4*  Хамамет с програма на Абакс. Полети сутрин и точно по разписание. Хотела приятен, чисто, добра храна, прилична анимация. Персонала услужлив. Първа линия и нормален плаж. Сахара - задължително!  Гидовете - без забележки.

# 400
T.Valcheva, не те разбрах……
Не сме чужденци, всички сме българи. И не, в Тунис не може да си по половинка бански, поне така е, най- малкото, уважително към религията и разбиранията на местните, отделно не сме от хората, които ползват половинка бански, в която и дестинация да се намират, дори и на басейна в къщи.

# 401
Ъъъъ, в смисъл, че трябва да сме с цял бански ли? Е това никога не ми е хрумнало, всички ли ходят с цели бански, такива като за плуване?

# 402
  • Beyond the Frontiers
Няма такова изискване към банските.

# 403
Ако искате уважение към религията, направо си сложете, има едни ислямски бански, то е като водолазен костюм и е покрито цялото тяло. Защото за тях дали е половинки или цял не мисля, че е такава разлика, тоест пак е "неуважение". Нека другите кажат, които са били дали "не може в Тунис половинки бански", но надали хората щяха да ходят там на море, ако беше забранено.
И аз имам цял бански, ако не може половинки, (тоест с открит корем), но е без презрамки и изрязан отзад на 🍑 😁.

И как така... всички са българи, целият хотел е пълен само с българи ли? И като сте всички българи, тоест няма местни... в самия хотел защо да не си с нормален бански. Освен ако не искаш да ти мокри на корема, дори на басейна вкъщи...голямо уважение няма що.

# 404
  • Sofia
Не се разбрахте нещо. Мисля че питането беше за бански половинки, с каквито няма никакъв проблем в Тунис, а не за монокини.

Общи условия

Активация на акаунт