Тунис/Тема 3/

• 80 450
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Club salammbo e пълен. Самолетът закъсня, нямали места, хотелът бил fully booked.
Какво препоръчвате да направим? Това е пълна лудост.

# 376
  • Варна и...духом на Босфора
Club salammbo e пълен. Самолетът закъсня, нямали места, хотелът бил fully booked.

Overbooking не за пръв път, Саламбо.
Неприятно е на летището,да.
Агенцията Ви настанява в друг
хотел.
Веднага при кацане ще ви кажат в кой.
Може би в Хаямите

# 377
  • В.Търново

Overbooking не за пръв път, Саламбо.
Неприятно е на летището,да.
Агенцията Ви настанява в друг
хотел.
Веднага при кацане ще ви кажат в кой.
Може би в Хаямите
Това е кофти. А, ако другия хотел няма аквапарк, а сме резервирали първия точно, заради аквапарка?!

# 378
  • Beyond the Frontiers
Самолетите закъсняват. Няма какво да направите. Ако е над 3 часа имате право на интелектуална обезщетение от авиокомпанията. Подава се лично от вас към тях.
С кой туроператор пътувате? Аз много треперих точно за такива неща, но нямам пренасочени.
Според статистиката на партньорите на Емералд, Саламбо е хотелът с най-голям процент откази и пренасочвания.

# 379
Явно го продават като примамка
Много добро съотношение качество /цена, лесна зарибявка и лесно се продава и хоп - в случаен хотел после.

# 380
Защото нощувките са 7, а се отпътува на 8-мия ден. Понякога, макар и много рядко, може да има полет в 16.30 ч. на връщане, ако избраният хотел е близко до летището, трансферът е по-кратък, т.е. взимането от хотела. На мен ми се е случвало - от Турция - в 8 ч. правим бърза закуска, в 8.30-9 ч. сме на плажа, багажът е приготвен от вечерта, 2-3 ч. сме на плажа, може и да има време за един бургер и бира, плажните дрехи в ръчния багаж и воала - на време си за трансфера. Е, с деца, е друг въпрос, но за по-млади хора, а и не само, няма проблем. Но, не винаги имаш късмет за по-късен полет.
Ако стане като описаното дните са 7, а ако и връщането е преди закуска дните са 6!
Нощувките са 7, но дните не са 8. При първи ден тръгване без закъснение след 18 часа и пристигане в 10 вечерта там със сандвичи... това не е никакво 8 дни, а загуба ако си пуснал и отпуска.

# 381
  • Beyond the Frontiers
Защото дните не се броят спрямо личното усещане на всеки от нас, или кой какво е успял да ползва ...Стане ли 1 минута след полунощ е нов ден. Пристигнете ли преди 24:00 е също отделен ден.
Плюс, че на хотелите си се плаща пълна нощувка, дори и да се настаните в 23-24-01-03:00 часа.

Явно го продават като примамка
Много добро съотношение качество /цена, лесна зарибявка и лесно се продава и хоп - в случаен хотел после.
И как го решихте това? Аз твърдя, че не съм имала проблеми и то със значителен брой резервации.
Плюс, че няма никаква гаранция, че същото няма да се случи и в хотел, който струва 5 пъти повече.

# 382
Нали вие го казахте - най-много дублажи и откази
И пак се продава като топъл хляб, защо ли

Дните са си дни, не са денонощия и не, не са нито от 0;00, нито са до 23;59
Затова има и нощи, и нощувки в офертите.
Ако се нощува 7 нощи, но се ползват 6 дни, така е редно да се обяви. Но ще се продава по-трудно, отколкото лъжата с 8те дни

# 383
Защото дните не се броят спрямо личното усещане на всеки от нас, или кой какво е успял да ползва ...Стане ли 1 минута след полунощ е нов ден. Пристигнете ли преди 24:00 е също отделен ден.
Плюс, че на хотелите си се плаща пълна нощувка, дори и да се настаните в 23-24-01-03:00 часа.
На хотела не се плаща само нощувка, а и храна и всякакви екстри в олинклузива, които не са малка сума, при така късно настаняване платилия не ги получава и за него си е чиста загуба.

# 384
Моите преговори с ММ за екскурзия в пустинята се увенчаха с успех. Нави се, обаче на място да платим, за да видим кой ден от почивката се пада. И той мрънка, че губел от ол инклузива,  но моя аргумент "веднъж се живее" надделя. То излизане с мен на глава няма по принцип, де.

И аз чакам с нетърпение 02.10 Bel Azur Hammament

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 21:07 от djovana2

# 385
  • Варна и...духом на Босфора
Моите преговори с ММ за екскурзия в пустинята се увенчаха с успех. Нави се, обаче на място да платим, за да видим кой ден от почивката се пада. И той мрънка, че губел от ол инклузива,  но моя аргумент "веднъж се живее" надделя. То излизане с мен на глава няма по принцип, де.

И аз чакам с нетърпение 02.10 Bel Azur Hammament
Джованче
Ако сте с Емералд
Сахара е петък/събота,събота/ неделя, вторник/ сряда.
Тъй като кацате в сряда,един от първите варианти.
Ще се радвам да се видим❤️

# 386
  • Beyond the Frontiers
Ами не, не е коректно. Плаща се нощувка. Не се плаща ден.
Платени са 7 нощувки. Без значение кога пристигате или си тръгвате. Брои се за нощувка всяко настаняване след 14 часа. Дали е в 23, дали е в 03:00, плаща се нощувка.
По закон туроператорът следва да обяви колко дни е пътуването. И това се обявява. Ако тръгвате в 23:59 това е ден 1. И туроператорът е длъжен да го обяви точно така. Ако се връщате в 03:20, това също си е започнат ден. Времетраенето се обявява според календар.
Законът за туризъм задължава в офертата да е написан брой нощувки и брой дни на пътуването. В графа цената включва ясно е указано винаги точен брой нощувки, не дни. Защото се таксуват нощувки, не дни.

Муми, моля да ми посочите хотел, където цената не е за нощувка. (Изключваме едни специални такива разбира се). Моля да ми посочите и хотел с различна цена за нощувка според това, в колко часа се настанявате.

Да, Саламбо е с голям процент overbooking. Дай да не го продаваме тогава, въпреки, че е много, много добър...😀

И не ме разбирайте грешно. Напълно осъзнавам гледната точка на потребителите. Само че при пътуване с чартър няма опция за избор на час на пристигане. Не и в България. Ако сте със собствен транспорт може да си планирате пристигане точно в 14:00 и напускане точно в 12:00. И да ползвате на 100% всичко платено. Това в идеалния вариант.

П.П. плащайки нощувка, вие плащате на хотела за да ви пази мястото за настаняване. Вие плащате нощувка. Какво включва тази нощувка е съвсем друго нещо. Това са съпътстващи услуги. Основната е настаняване.
Дали пристигате в 14-20-03 часа хотелът пази стаята за вас.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 00:05 от Galactic Voyager

# 387
Настаняването в хотелите в 99% от случаите е от 14 ч., а напускането до 12 ч., затова за мен е редно, а и така се плаща на хотелите, настаняването ми да е около 14,15 ч., а да ме вземат от хотела след закуска. Имам спомен една година в Анталия Онекс ни взеха от хотел в Сиде в 3,00 ч. посреднощ, е гадно беше, много.... Не е ли по-удачно да се лети през нощта?

# 388
  • Beyond the Frontiers
Няма как всички полети да пристигат или тръгват в един и същ часови диапазон.
Все пак тези летища не обслужват само полети от България. А всички туристи искат същия идеален вариант.

# 389
Другото неудобство е изсипването 3-4 часа предварително на летището за връщане и обикновено летищата са малки и е ужасно. Аз разбирам, че се презастраховат и така е организираният туризъм, но в крайна сметка останаха единици дестинации, които още оцеляват на организирани групи - Египет, Тунис, и какво още, където няма евтини редовни полети.
Останалото хората опитват сами да си организират. Даже Мароко вече отива в тази посока, а традиционно беше дестинация за организиран туризъм.
Разбира се, това са любителски наблюдения, съдя по себе си и по травълфорумите, представителите на агенциите могат да кажат по-точно. Във всяка посока има групов туризъм, но във все по-малко той е преобладаващ.

Общи условия

Активация на акаунт