Тунис/Тема 3/

• 80 398
  • 757
  •   2
Отговори
# 405
Или не съм разбрала какво е половинка бански или съм написала нещо неясно….. както и да е
Мислех, че имате предвид половин бански, т.е. само долна част, ако не е това, значи не съм разбрала. Ходим си с нормални бански от 2 части, ние туристите,  дори с т. нар. “прашки”, нямах предвид задължително цял бански.
Българи имах предвид, че сме нашата група, а в хотела бяхме само ние.

# 406
Аааа хахах о не, не ми е хрумвало да се съблека без горнище баш в Тунис Grinning Grinning хаха да, не сме се разбрали явно.
Щом може дори прашки ясно, не го очаквах дори  Simple Smile))  Стягам вече багажа, купих си едно по-закрито долнище дори, и голямо наметало за слънцето.

# 407
  • Варна и...духом на Босфора
Smile 9,ще се видим, Ncha'llah 🍀
Aз със едното синче висим на Станстед, Лондон,Раян закъснение.
Ваучери ни пуснаха,че гадните франсета😁Pret a manger😁ги ошушках -+ един кроасан екстра и ябълка,викам -до Тунис ще ходя,бордна карта лъжИ😃

Over booking от хотела,както по-горе е писано.
Травел агенция в случая няма вина.

Рядко са с прашки,но има.
Естествено -И нарочно!
😠Прибалтийки,украинки,румънки- умерено с парео.

# 408
Здравейте, изчетох темата, но така и не се ориентирах за различните населени места, къде е по-хубаво като плаж и море - Хамамет или Джерба... или някое друго населено място, ако може да ми дадете информация какви са разликите. Ще бъдем с две деца - на 5 год. и на 6 год. Може ли да ми препоръчате някой хотел, който има повече неща за деца?

# 409
  • В.Търново
T.Valcheva, не те разбрах……
Не сме чужденци, всички сме българи. И не, в Тунис не може да си по половинка бански, поне така е, най- малкото, уважително към религията и разбиранията на местните, отделно не сме от хората, които ползват половинка бански, в която и дестинация да се намират, дори и на басейна в къщи.
Глупости! Дори в Дубай туристките обличат половинки.

редактирам се, сега прочетох, че авторката на комeнтара не е разбрала правилно. Grinning

# 410
Момичета, сушляково яке с качулка ще ми свърши ли работа за автобуса към Сахара? Имам и шалове, които съм приготвила за тюрбан за снимки. А не може ли просто да помолим шофьора да намали климатика? Има ли достатъчно време за снимки в пустинята?

# 411
  • Sofia
Шал ще ти свърши идеална работа. Ние бяхме само с ленени ризи с ръкави.

# 412
Шал ще ти свърши идеална работа. Ние бяхме само с ленени ризи с ръкави.

Четох назад, че хора се разболяват, а аз не мога да издържам въобще на климатици дори лятото, изобщо не съм свикнала и ми потича нос и се схващам.. а знам че повечето хора им е ок и на 20 градуса, затова ми се иска да се облека една идея повече.

В Сахара някой бил ли е по сандали, труден ли е прехода, дали е за маратонки или да има нещо, което да те ухапе?
Нямам място за обувки   😞 яке и маратонки само за Сахара.

# 413
  • Sofia
Няма почти никакъв преход в Сахара пеша, повечето време е с автобуса. Имаше и хора по сандали, никой не е мрънкал.

# 414
  • Пловдив
Аз бях със сандали. Проблемът е, че пясъкът се набива в тях и после за нищо не стават. Иначе е удобно.

# 415
Аз бях със сандали. Проблемът е, че пясъкът се набива в тях и после за нищо не стават. Иначе е удобно.
А благодаря, това е доста важно... ако не искаш да си прецакаш сандалите.

# 416
  • Варна и...духом на Босфора
Преходи нямаме в Сахара😁.
Само това оставаше на 45-50 градуса да ви караме да вървите.

От материка- Време за снимки в Сахара- 15 -20 на Онг Жмель- не повече, защото после някои виждат двойни миражи
- Около 15 Мин. на пясъците преди Татуин,на хълма
- Около 15/20 Мин на Татуин-
Всичко това е със джиповете.

От Джерба - на Шебика има качване към по- високите части на оазиса,на открито и после слизане,след това е горната програма.

Сандали Не препоръчвам!
Леки платнени гуменки,леки затворени обувки,маратонки

Вълчева- шушляково яке- чак не.
Аз също в автобуса съм с шал и Жилет.
Туристи ми се смеят.
Вземи си шал и лека грейка за вътре в автобуса.

# 417
  • София
Доста пустини съм нагазила и не съм открила нищо по-удобно за вървене по пясъка от аква обувки от този тип с мека, плътна материя:

Не такива с мрежички и дупчици:

Аква обувките заемат малко място, пясъкът не се набива в тях и дори и да влезе вътре, после лесно се перат.

# 418
Май наистина съм прекалила, аз се подготвих за Сахара за преход с ленени ризи и панталони, слънцезащита, очила, шапка и шал, но това яке доста ме е страх да го оставя, случвало се е да ми посинеят пръстите слез излизане от морето юли месец като ме духне вятъра. Пък и нали се става в 3 през нощта, още спиш плюс климатик.. не искам да се разболея през остатъка от дните, защото ако отвън е 50, а вътре 17 градуса... ще е брутално. 😅
Мале снимките са по време на джиповете, представям си след това шофиране как ще изглеждам за снимка 😂.

А бос може ли да се върви по пясъка? Щом няма голям преход, ако няма някакви животни, които да жилят отдолу или пясъка да изгаря.
Обичам жеги и мараня, затова отивам лятото, идеално за море 🥰 .

Аква обувки дали има от къде да се вземат примерно в хотела? Или търговците, които минават.

# 419
Здравейте отново, не получих отговор на последния ми пост, затова почвам с конкретни хотели, ако някой има мнение ще бъда благодарна да сподели. Хотелите, на които съм се спряла към момента са:
Occidental Sousse Marhaba Superior
Magic Hotel Manar Premium
MAHDIA BEACH & AQUAPARK
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт