Отговори
# 510
Димана, аз не съм лекар, че да поставям диагнози. Ти ако смяташ, че си в 25%, някой друг тук може да е в 75%. Живеем в 21 век и мисля, че не е срамно човек да каже, че има нужда от помощ.

Това, което виждам аз в сериала е, че събраха двама младежи с проблеми, наследени и насадени от семействата им и те в момента сами се борят, за да ги решат.

Вал, върни се да изгледаш сериите след "онази нощ" и да видим дали Ферит не е търсил Пелин JoyJoyJoy
Reni,съгласна съм,че ни си лекар и не можеш да поставяш диагнози и точно това не ти дава право да разделяш хората на някакви проценти!Не ме интересува какво казват учените,/не малко от тях влизат в тия 75%,Айнщайн например/,а с какво се сблъскваме всеки ден!Най-големия учител е живота и това няма как да го отрече дори и всеки "учен"!Сега си спомних думите на моя учителка:"За мен не е важно коя е "отличничка" и коя не!За мен е важно,когато излезете от тук,какви хора ще станете!"Много мъдра жена,нищо,че не е "учен"!VAL изглежда,че ние с теб,гледаме един и същи филм,за разлика от други!Твоето мнение съвпада на 200% с моето!Поне тези проценти мога да ги обявя съвсем съзнателно и спокойно!

# 511
  • Яко в Матрицата...
mimi 65, свали малко тона, когато се обръщаш към мен. Не е нужно да викаш, а аргументите ти с твоята учителка, запази за себе си. Няма нужда да ми навираш клишетата си. И хайде малко по-леко с изказванията. Учените са специалисти в дадена област, като гледам ти разбираш от всичко, отричаш науката... На такъв човек няма какво много да се каже.

Пишехме за героите, не знам защо така обърнахте нещата... Нейсе, вие си знаете. Всичко е позволено в името на Свети Ферит JoyJoyJoy

# 512
Мими, защо тогава ти квалифицираш хората на гледащи и не гледащи един и същ сериал...или да не останеш назад. Аз не "видях" Рени да казва кой в кой процент влиза.
Те причините станаха ясни още в първи сезон, би следвало, който ги е видял и да е разбрал героите.
Живота, да, голям учител е, но СейФер са видяли живота в техните семейства, те не са живяли или контактували с други семейства, за да направят разликата.
Толкова съм писала за травмите им, няма пак да ги пиша. Това не са постъпки на щастливо пораснали деца.

# 513
Рени, ако може аз да ти отговора на въпроса, какво значи да си нормален. Blush
"Нормален" иде от "норма", както и "правилен" - от "правило", "в ред ли си" - от ред. А нормите, правилата и редът са продукт на хората, на човешкия разум. Така има норми за физическо и психическо здраве, норми за морал, за право, за решаване на конфликти и т.н. По отношение на психическото здраве и отклоненията от нормите валиден е Диагностичният и статистически наръчник на психичните разстройства или ДСН (английски: Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, често абревиирано просто като DSM), изготвян и публикуван от Американската психиатрична асоциация (АПА),
Скрит текст:
е американска система за класификация на психичните разстройства, която се използва международно. Тя осигурява общ език и стандартни критерии за класификация на психичните разстройства. Използва се в САЩ и в различна степен по целия свят, в т.ч. и България, от клиницисти, изследователи, агенции за регулация на психиатричните лекарства, компании за здравно застраховане, фармацевтични компании и др. Има пет преработени издания на DSM от неговото първо публикуване през 1952 г. Актуалната понастоящем редакция е ДСН-ІV-ТР. ДСН-5 е публикуван на 18. май 2013 г. В зависимост от вида на псих. отклонения работещите се делят на: консултативни психолози, психотерапевти и психиатри. Последните лекуват тежки псих. разстройства и освен с психотерапии, лекуват и с лекарства.
По отношение на различните морални и ценностни системи - те не са никак много, още по-малко всеки да си ги създава. Общо взето се възпитават и учат. И за възприятията се отнася същото - има правила за възприятие, както и критерий за достоверност и трайност на възприятието.

# 514
  • Яко в Матрицата...
Кате, благодаря за споделеното, чела съм някои неща.

В днешно време за нормално се счита например и да си хомосексуален, но за мен може и да не е. Идеята тук, в темата, вече е не какво казва науката, а какво ни учи живота... Wink Надявам се ме разбра...

# 515
Пак да кажа, най-потърпевши са Пелин, Суна и Ферит.
Само за доброто сърце на Феро пишете, да, никой не го отрича, но с другото не съм съгласна.
Виждам кои коментари се лансират, тия неистинските, мечтателните.
Когато се пише това, за което става въпрос не е защото мразим Ферит, напротив, той е най за съжаление, защото виждаме средата, в която е израснал.

# 516
  • Яко в Матрицата...

Ай стига с тоя Ферит, малко Мерт JoySunglasses

# 517

Ай стига с тоя Ферит, малко Мерт JoySunglasses

Абе ще стане наш зет като мед. Grinning

# 518
mimi 65, свали малко тона, когато се обръщаш към мен. Не е нужно да викаш, а аргументите ти с твоята учителка, запази за себе си. Няма нужда да ми навираш клишетата си. И хайде малко по-леко с изказванията. Учените са специалисти в дадена област, като гледам ти разбираш от всичко, отричаш науката... На такъв човек няма какво много да се каже.

Пишехме за героите, не знам защо така обърнахте нещата... Нейсе, вие си знаете. Всичко е позволено в името на Свети Ферит JoyJoyJoy
Ето защо не гледаме един и същи филм!Аз не викам дори и в ежедневието си!Не знам това от къде го реши!Относно "клишетата" и процентите на учените, много от същите тези " учени" са съгласни с тези "клишета"!Когато искаш някой да не ти ги "навира",не " навирай" и ти някакви" проценти" от аргументите на "учените"!Имай си своето мнение,уважавам го,както е казал Алеко Константинов,"Разни хора,разни идеали!",но се научи и ти да уважаваш чуждото мнение и да не влизаш в спор с "бутонките" напред!Просто прочети по внимателно постовете си и ще разбереш кой "вика" и кой не търпи чуждото мнение!Между другото,май става "най-добрата защита е нападението!"Поне такова остава впечатлението от гневния ти тон!

# 519
Димана, аз не съм лекар, че да поставям диагнози. Ти ако смяташ, че си в 25%, някой друг тук може да е в 75%. Живеем в 21 век и мисля, че не е срамно човек да каже, че има нужда от помощ.

Това, което виждам аз в сериала е, че събраха двама младежи с проблеми, наследени и насадени от семействата им и те в момента сами се борят, за да ги решат.

Вал, върни се да изгледаш сериите след "онази нощ" и да видим дали Ферит не е търсил Пелин JoyJoyJoy

Eх, Рени, не разбра хуморът ми. Забравила съм да сложа подходящ емотикон. Откъде смяташ, че аз се определям в тези 25% ? Странно разсъждение, леко заяждане усещам, по-точно втвърден тон, но нейсе.

# 520
Не знам как очаквате да гледате филм, в който има здрави семейни връзки и нормални отношения при условие, че е драма по записки на психиатър Thinking

# 521
Знаете ли какво си мислех вчера
За да разбереш Орхан , трябва да си живял такъв живот-привидно лъскав,в дворец,осигурен във всичко,луксозен,лесен.Абе...живот-песен.В действителност самотен,недолюбван,отхвърлен,руган и обиждан от родителят,който е поставен на пиедестал
В същото време дават живота на Кязъм-пребиван,руган и наказван още от най-ранна детска възраст
И двамата имат нещо общо-бащи,които предпочитат братята им да са живи,те да са умрелите
Единият действа подмолно,страхливо,с наведена глава,неподчиняващ се вътрешно на правилата в имението,но изпълнявайки всичко,което му се нареди,унижавайки се до крайна степен
А другият пренася жестокостта на която е научен върху семейството си,и върху всички хора около него.Недорасъл да е личност,недопринесъл за нищо това,но нагъл,сприхав,вулгарен,нахален и безочлив
Та,единият върши нещата,за да се докаже,въпреки,че не му стига нито смелостта,нито хитростта за това,а другият неразбирайки какво причинява на близките си продължава да тиранства ,но вече под друга форма
Спасявайки Орхан/който не заслужава това/спасява се и Кязъм/който не разбира това/

# 522
  • Яко в Матрицата...
Последен пост към теб, mimi 65. Когато в онлайн пространството едно изречение завършва с удивителна, това означава повишаване тон. Сега се върни и си виж постовете. Толкова от мен. Ще те помоля повече да не се обръщаш към мен и да цитираш постовете ми. Предварително благодаря.

Не знам как очаквате да гледате филм, в който има здрави семейни връзки и нормални отношения при условие, че е драма по записки на психиатър Thinking

Понки, а де и аз това питам... Ама виж как се обиждат хората...

Димана, аз няма как да знам, че се шегуваш, ако не го покажеш по някакъв начин Wink Аз също реших, че се обиди...

# 523
Мими, защо тогава ти квалифицираш хората на гледащи и не гледащи един и същ сериал...или да не останеш назад. Аз не "видях" Рени да казва кой в кой процент влиза.
Те причините станаха ясни още в първи сезон, би следвало, който ги е видял и да е разбрал героите.
Живота, да, голям учител е, но СейФер са видяли живота в техните семейства, те не са живяли или контактували с други семейства, за да направят разликата.
Толкова съм писала за травмите им, няма пак да ги пиша. Това не са постъпки на щастливо пораснали деца.
Не аз ги квалифицирам на гледащи и не гледащи един и същ сериал и абсолютно никога не съм ги определяла като такива!Но Reni определи мен като не гледаща един и същи сериал с нея!После ме обвини,че и "крещя"!Дори не ми е идвало на ум да деля някого!Моля те да прочетеш постовете преди процентите на Reni и ще разбереш кой кого определя като гледащи и не гледащи!

# 524
  • Яко в Матрицата...

Хайде да идва лятото SunglassesJoyHeart Eyes

Помолих нещо, mimi65... Прави се, че не съществувам. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт