ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 346
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
Аз да ви питам, къде се прави тест за тромбофилия? Живея в малък град и не намирам информация.

# 226
Записвам се и аз много плахо в темата, до момента само ви следях. Blush

Бременна съм 3 месеца след биохимична бременност, а тази също започна с притеснения, заради бавно нарастващо ЧХГ и тн. Сега съм в 6+1 спрямо овулация и преди 2 дни се видя само сакче с жълтъчно мехурче. Със сигурност ще съм на нокти до края на първи триместър, ако всичко върви наред. Ще ми е второ дете, имам госпожица, която става скоро на 5 години. С нея изобщо не съм го мислила толкова и не съм се притеснявала, сега се чувствам все едно ми е за първи път, а и съм забравила някои неща. Бях на 22 като станах мама и нито съм изследвала ЧХГ, нито съм разбирала толкова, колкото сега. Иска ми се пак да съм така невежа. Grinning

Аз имам въпрос към тези от вас, които приемат прогестерон вагинално. Засилиха ли ви се симптомите? Аз за първи път започнах да го прилагам преди 2 дни и често ми се гади, имам киселини и ми се подува корема. Преди да започна да го взимам бяха започнали леки неразположения, но сега ми се струва по-зле и се чудя дали има общо.

Пожелавам на всички лека и успешна бременност. Heart

# 227
Момму, добре дошла! 🤗😊 И аз съм 6 +1/2. Мислех, че вървя по напред от теб. Моят последен цикъл беше на 17.01, а ову беше на 29.01. Аз съм на 3х2 утрогестан и си имам доста прилошаване и къркорещи черва почти от началото. Не знам дали той е виновен.

Аз да ви питам, къде се прави тест за тромбофилия? Живея в малък град и не намирам информация.

Това е кръвно изследване. Трябва ти лаборатория. Хубаво е някой да те насочи кои точно фактори да пуснеш. Може да има и пакети - основен и разширен.

Аз съм си инсталирал приложението Feia, но не го използвам много.

За следенето още не съм го измислила, защото съм си при репродуктивния за сега. Обмислям раждането да е с акушерите от Ла вита. Те също правят някакво проследяване, но май не правят ехографски прегледи. Та сигурно ще трябва да обикалям няколко места.

# 228
Хайде, mommy, чаках те! Hug добре дошла! И на мен ми ставаше зле от Утрогестан (перорално), смених на Проджебел и съм ок. Може да видиш ако искаш и ти.

# 229
Ванила, надявам се все така да вървим заедно. Hug
Мисля, че си малко по-напред. На мен последен МЦ ми беше на 13.01, а овулацията на 31.01. Аз вече се обърках с всички сметки, искам да забързам времето и да не ги мисля толкова седмиците.

Аз приемам утрогестан вагинално и четох, че рядко дава странични ефекти по този начин. Но се притеснявам все пак да не ми дава фалшиви симптоми и да не разбера, ако нещо се обърка. Досега си казвах, че ако започна да кървя тогава ще се притеснявам, ама сега с прогестерона и това не ме успокоява. Grinning

# 230
Ами аз на предното инсе си прокървих, а бях на 2х2 утрогестан. Така че не мисля, че допълнителния прием може да спре напълно процесите, а само да ги забави.

Иначе тези симптоми са си типични за бременност, когато така или иначе се повишава прогестерона. А колкото повече прогестерон - толкова по-умно ще е детето. 😁 Та търпи си. Wink

# 231
*Sisi**, не се притеснявай от раждането, доказано е, че второто винаги е по-бързо и по-лесно.

shishar4e, абсолютно съм съгласна с всичко, което разказа от книгата на Олга Дукат - "Раждане с любов". Не съм я чела, но се препокрива с моите вярвания. Аз се бях настроила за естествено раждане, но се наложи и епидурална и окситоцин. Имах ужасно болезнени контракции, разкритието ми прогресираше супер бавно и бях 16 часа бях в родилната зала. Добре, че таткото присъстваше на раждането, даде ми много голяма подкрепа, да не говорим, че активно участваше в израждането на бебето. Веднага след като ме преместиха в стаята се изкъпах, можех да ходя, да се грижа за бебето (преместиха го заедно с мен от родилата зала и беше при мен постоянно, такава е практиката в чужбина).Кърменето ми беше като по учебник. Аз лично нямах страх да родя естествено, но разбирам и момичетата, които се притесняват. Може би е рано да си говорим за раждането, нека минат още няколко месеца и темата ще е по-актуална Relaxed

Добре дошла в групата Mommy22, следях развитието на твоя казус в другата група и от сърце ти пожелавам и вярвам, че всичко ще е наред Heart

# 232
В лаборатория. Аз пусках пакет вродени тромбофилии. Около 100лв е изследването. Провери в грабо.бг за оферти, може да имаш късмет.

Въпрос към всички с утрогестан:
По каква причина го приемате?
Зацапване, нисък прогестерон, или превантивно?
Сякаш имам бяла течност от него всеки път по ежедневната превръзка.😃
Стича се сякаш при вагинално приложение...Аз го използвам вечер като лягам. Прогестерона ми е 13.5 ng/ml. Чхг вече е над 6000...Четох в много статии на различни доктори от чужбина и пишат, че жизненоспособната бременност е такава с минимален прогестерон..Имало много други фактори, които били важни.

# 233
Здравейте, включвам се и аз след първи преглед. В седма седмица съм, всичко е наред, бебето е 11 мм. Има сърдечна дейност 146 удара. Успокоих се малко, бях доста притеснена дали всичко върви както трябва.

Засега не са ми пускали изследвания. Записаха ме за след 3 седмици.

# 234
Аз правих в Кандиларов. В Геника също правят. Може в Офертомед да погледнеш дали има ваучери.

Иначе, аз днес бях на първи преглед, видя се сакче в матката Blush , пише, че е 6.5 см. (ако аз се ориентирам правилно, разбира се Joy ) . Чакам да чуем и сърце, другата седмица, дано!
Да ви питам, според вас рано ли е да си взема направление от личния за ЖК? В момента ме следи на часно репродуктивния, който е извършил ин витро процедурата. Но той следи само до 12 г.с. и не ми се ще да съм неподготвена. В 5+ 3 г.с. се водя в момента.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 11:59 от The Black Dog

# 235
Мили мами, аз за съжаление напускам групата. Много силно ви желая лека и безпроблемна бременност до финал и най-хубавите бебчета! ❤

# 236
Иначе, аз днес бях на първи преглед, видя се сакче в матката Blush , пише, че е 6.5 см. (ако аз се ориентирам правилно, разбира се Joy ) . Чакам да чуем и сърце, другата седмица, дано!
Да ви питам, според вас рано ли е да си взема направление от личния за ЖК? В момента ме следи на часно репродуктивния, който е извършил ин витро процедурата. Но той следи само до 12 г.с. и не ми се ще да съм неподготвена. В 5+ 3 г.с. се водя в момента.
[/quote]

Здравей.
Видях, че си минала преглед. Не мога да разбера, защо моето ембрионче е 2 мм, а твоето е 6мм, да не би заради лекарствата, които пия да му подтиска разстежа Sweat Ти пиеш ли някакви лекаства, освен хормоните. Една друга мама ми писа, че и нейното е близо 6 мм. Много ми е подтиснато

Скрит текст:
Щях да ти пиша на лични, но си забранила получаването на съобщения

Едит. Поуспокоих се малко, може и да е нормално. Ако искате погледнете този линк, тук има една табличка

https://community.babycenter.com/post/a47867728/crl_at_exactly_6 … _6_w_1_day_turtle

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 13:54 от Фрида

# 237

Здравей.
Видях, че си минала преглед. Не мога да разбера, защо моето ембрионче е 2 мм, а твоето е 6мм, да не би заради лекарствата, които пия да му подтиска разстежа Sweat Ти пиеш ли някакви лекаства, освен хормоните. Една друга мама ми писа, че и нейното е близо 6 мм. Много ми е подтиснато

Скрит текст:
Щях да ти пиша на лични, но си забранила получаването на съобщения

Едит. Поуспокоих се малко, може и да е нормално. Ако искате погледнете този линк, тук има една табличка

https://community.babycenter.com/post/a47867728/crl_at_exactly_6 … _6_w_1_day_turtle
[/quote]

Докторът ще каже, ако има проблем.
А понякога се случва наваксване...дори с някой да си в една гест.седмица, не означава, че всичко ще се развива по еднакъв начин.
Не се притеснявай! Мисли позитивно!

# 238
Здравейте и от мен, следя ви от няколко дни но чаках да мине прегледа ми вчера и така да се включа. Видяхме сакче и се успокоих вода се в 5г.с, сега остава да чакам до 11.03 тогава съм и за пулс при репродуктивния, понеже сме след инвитро с замръзен трансфер. Като цяло още ме е страх да се зарадвам понеже имам миналата година имах аборт в 10г.с заради спиране на развитие на ембриона което се оказа от тризомия в хромозома16. Но това са само лоши спомени и се надявам да не се повтаря и да не случва на никой. Попринцип ми излиза термин 30.10, така че ще се радвам да съм част от вас.

# 239
Littlerocknrollqueenn, много съжалявам за случилото се. Стискам палци за бързо възстановяване и когато си готова психически и физически, бързо да се получат нещата и да гушкаш здраво бебче. Heart Знам през какво преминаваш, аз имах задържан аборт ноември 2023 и след два месеца забременях, ако това ще ти даде някаква утеха.

Общи условия

Активация на акаунт