ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 360
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
MTFHR-мутацията означава, че не усвоявате обикновена фолиева киселина и трябва да я приемате в метилирана форма задължително.
Иначе имате още една мутация на PAI и според мен е хубаво да се консултирате с хематолог, който може би ще ви назначи допълнителни изследвания, тъй като има още няколко фактора, които не са изследвани тук.

Здравейте момичета, да ви питам набързо дали някоя от вас е запозната с изследванията за тромбофилия? Пуснах ги на своя глава. Този последния фактор притеснителен ли е?

# 211
Здравейте. Вие, при кого се преглеждате и от, кого сте доволни. Ако може да ми препоръчате някой проследяващ с добро отношение към пациента. За София питам.
Здравейте. Вие, при кого се преглеждате и от, кого сте доволни. Ако може да ми препоръчате някой проследяващ с добро отношение към пациента. За София питам.
Здравей!
Аз се следя при д-р, Илияна Мазнейкова в болница Света София
Най- лъчезарният и позитивен лекар, когото съм срещала.
И  с първото си дете се следих и родих при нея.
Разбира се, строго индивидуално е.

# 212
Littlerocknrollqueenn Твоят термин кога е? На мен АГ ми каза 3 октомври, а на втория преглед 30 септември. Калкулирам го в различни сайтове и ми го изчислява между 1-5 октомври .

Аз го изчислявам 1 октомври. Доктора 3 октомври. Последния ми цикъл беше 26 декември.

И моят цикъл беше на 26 .12
Моята АГ все още не ми е казвала дата на термин
По приложенията аз си го изчислявах 01.10 или 03.10
Ще видим накрая какво ще излезе

И моят беше 26 декември.

# 213
Здравейте мами, досега ви следях плахо, но след прегледа при АГ днес си позволявам да се порадвам искрено. Бях се нашашкала здравата с притеснения за извънматочна, гроздовидна и т.н.и след като вчерашния ми ЧХГ излезе  14977.000   IU/L по бързата процедура си записах час за преглед.
Видя се сак отговарящ на 6+3г.с. и ембрион, който АГ каза, че отговаря на 5+3г.с. Не разбрах от къде идва разминаването. (По мои изчисления 6+3 е от началото на последната менструация на 20.01)
Най-готиното е, че видяхме пулсации (не успяхме да чуем пулс-каза че техниката не е толкова добра)
Пропуснах да питам за датата на термина, по изчисления на онлайн калкулаторите е 24.10 или 26.10. 😊
Другата седмица е оригиналното ми записано посещение при друг АГ, та ще видим как се развива и ще питам тепърва нещата, които ме вълнуват -вегетарианска диета и т.н. и около Хашимотото (от утре започвам терапия с L-thyroxine).

По обсъжданите теми коса и нокти държа натурални. Кафето спрях още след положителния тест. Избягвам горещи душове, сауни и всички опасни места 😀 За момента освен, че си поспивам повече и имам по-изострено обоняние, се чувствам добре и няма гадене. Само първата седмица ми се спеше 24/7.

Пожелавам леко бременене на всички☀

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 18:48 от evelynna

# 214
И при мен има разминаване, аз си го обяснявам с късна овулация.

Страх ли ви е от раждането? Мен много.
Имах много трудно, тежко и болезнено нормално 1во раждане. Сега обмислям секцио, макар още да сме далеч от това.

# 215
Засега мен не ме е страх, изумена съм колко добе работи човешкото тяло и колко почти перфектни системи има. Препоръчаха ми книгата на Олга Дукат - "Раждане с любов" и първите няколко 20-тина страници съвпадат с моето мислене и мнение, че ако жените бяха в по-глям синхрон с телата си и се вслушваха по-добре, ако медицинския екип се отнасяше с повече внимание и индивидуален подход, без да бързат защото им свършва смяната и излизат във ваканция след няколко часа, раждането не би трябвало да е трудно. Природата ни е такава. Доказано е, че страхът при бозайници при настъпили контракции е способен да накара мозъкът да отдели хормони, които подтискат/отлагат разждането (с идеята майката да се придвижи на по-безопасно място, ако е имало опасност от хищник например). Така е и при жените - колкото повече се страхуваме, толкова по-трудно ще е раждането. Разбира се, понякога се получават усложнения и се налага промяна в напътствията и хода на нещата, но става дума за животозастрашаващи ситуации.

Не искам да звуча като гуру, за мен това е първа бременност, но живот и здраве и всичко е наред бих искала да родя естествено, да ме изчакат за реални напъни, а не да ме пришпорват да напъвам, когато нямам напъни, ако няма опасност и причина да се случва по-бързо. Шансът за успешно закърмване е много по-голям след естествено раждане, хормоналните промени в тялото на майката са естествени, а не венозно вкарани. Също така, от значение е кое раждане е за жената - второто винаги казват, че тялото се справя много по-лесно. Да ме поправят мамите с практика, защото споделям само теория. И все пак, това как ще роди една жена не я прави по-малко майка, изборът е нейн.

Sisi, при теб каква беше причината за тежкото ти и болезнено първо раждане?

# 216
Здравейте, да се включа и аз, казаха ми че всичко е наред за сега, бременна съм в 5 гс седмица 3 дни, като термин ми казаха 28.10, но съм леко притеснена защото съм с хашимото и тсх излезна 5 🥲 веднага започнах еутироксин, но много се притеснявам, на 18 март съм пак на преглед и се надявам да чуя и пулс 😊

# 217
Здравейте на всички!
Втора бременност ми е, по календар съм в 5 г.с с два положителни теста с бледи чертички и един кръвен. Имам момченце на 4 години. Все още не съм ходила на лекар, днес си запазих час за 19.03. Силно се надявам дотогава всичко да е наред и на прегледа всичко да е нормално и да чуем пулс. Но е много вероятно преди това да отида на частно поне да видим дали е в матката. Все още никой не знае освен личната, но я помолих да го запази в тайна. Като за начало мисля утре или в петък да си пусна пак едно ЧХГ да видя как върви и дали се удвоява. Вчера беше 150.99.
Лека, безпроблемна и щастливо завършваща бременност на всички!

# 218
Някой смята ли да се следи по здравна каса и отделно на частно, т.е при два доктора?

# 219
Причината беше разположението на бебето, много на високо и обърнато настрани. Също голямо бебе почти 4кг и ужасно болезнени контракции, нетърпими. Но аз бях ЗА естественото раждане и се мъчих до последно.

Вие казахте ли на близките?

Аз ще се следя по ЗК и за раждането на частно при др доктор.
Засега си плащах прегледите.

# 220
Някой смята ли да се следи по здравна каса и отделно на частно, т.е при два доктора?
Ако всичко е нормално при мен смятам да се следя само по здравна каса. При първата ми бременност също не съм ходила на частно. Лекарят ми всеки път ме гледаше на ехограф, пускаше ми всички необходими изследвания, дори и допълнителни, когато имаше съмнения за нещо.

# 221

Аз ще бъда при един доктор, който работи и със ЗК, но ще ходя на прегледи първите три месеца на всеки две седмици. Надявам се всичко да е наред този път при мен.

Днес от прегледа се установи бременността. Сакче с жълтъчно мехурче. След 2 седмици отново съм на преглед, за да видим ембрион и сърдечна дейност.
Утре ще ходя при генетик, за да се консултират с моя АГ относно мутациите ми. Когато направя консултацията ще се реши дали да приемам лекарства за предотвратяване на тромби...
Казах, че приемам добавките на аквасорс и АГ го прие сякаш непрестанно чува това. Очаквах да каже, че са глупости, но.....затова и ми допадна като специалист.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 22:58 от ans9898

# 222
Добро утро, аз за сега съм неприятни симптоми, дано така си остане, но е и доста рано - калкулатор в интернет ми показва 5 г.с + 1 ден. С първата бременност до 5-6 месец много повръщах, направо като си спомня 🤢😬. Вие използвате ли pregnancy tracker приложение, аз използвах миналия път, но не си спомням кое?

# 223
Аз все още търся подходящо приложение, вие кое използвате
Добро утро, аз за сега съм неприятни симптоми, дано така си остане, но е и доста рано - калкулатор в интернет ми показва 5 г.с + 1 ден. С първата бременност до 5-6 месец много повръщах, направо като си спомня 🤢😬. Вие използвате ли pregnancy tracker приложение, аз използвах миналия път, но не си спомням кое?

# 224

Аз използвам premom преди бременноста за проследяване на овулация с тестове и сега за проследяване на г.с.

Общи условия

Активация на акаунт