ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 372
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
Чудесни новини Aprilche 24, и на мен все още не са ми пуснали изследвания, АГ ми каза да отида в началото на март с направление за ЖК и тогава като ми прави картон ще пусне и изследвания (по него време ще съм след 9 седмици и половина). Реално в момента чакам да изтече първото ми направление за да мога да взема ново от личния лекар.

Междувременно се чудя при кого да отида за ранна фетална. До колкото разбирам се прави между 12 и 14 седмица. Не съм от София и не ми се пътува 300км в едната посока само за преглед.
Та разглеждам лекари и мнения за Стара Загора, че ми е мноооого по-близо. Сякаш клоня към д-р Иван Иванов - ако някой от тук е в близост и го познава, ще се радвам да чуя мнение. Relaxed

Здравейте, вчера отново бях на преглед при друг лекар. Бях си записала час първо при него за миналата седмица, но го отмениха за тази. Всичко изглежда нормално, даже прегледа беше с 4D. Бебчо е добре, видяхме него и сърчицето, чухме и пулса. 142 удара 🥳🙏 Водя се вече 8ма седмица. Следваща консултация на 11.03. АГ каза да си продължавам с лекарствата ( но шпа при нужда, Пре мама дуо витамини и утрогестан вагинално, изписа ми едно за гаденето на билкова основа - Емо стоп мисля, че се казва). Препоръча да не се зачитам много много по сайтове и форуми, за да не си вкарвам излишни филми, да не вдигам нищо тежко в първия триместър и да се настроя максимално позитивно Simple Smile Засега не са ми пускали никакви изследвания, рано било. Ще се радвам да споделите кой кога какви изследвания е пускал и дали е правилно, че аз все още не съм?

# 196
И моят първи преглед мина. Като изключим, че съм изключително разочарована от отношението на АГ-то (посещавам я а първи път), имам едно ембрионче 6с.3д. в матката, с пулс. Не разбрах колко е, на принтираното листче с ехографската снимка сякаш не пише. Не знам защо приложението ми е изчислявало седмицата грешно досега, но не съм 7с.3д. а една седмица по-рано съм, това потвърди размера на ембриона и след като се изпокарах с АГ-то за дето не успя да ми обясни от къде идва тази една седмица разлика седнах и броих сама и установих, че броейки от овулацията е точно 6с.3д и просто пустото приложение го е брояло като week1 а има опция week0.

Но не само това беше повод да се държи с мен като с някаква ученичка, ами и това, че ѝ задавам според мен нормално да ме тревожат в обстановката на българската медицина въпроси, най-малкото щом ги задавам, значи ме безпокоят!?! Като например каква е разликата между фетална морфология и пренатест (едното е 180лв другото 1000лв, а уж и двете следят за хромозомни изменения); кога се пуска обременяване с глюкоза за откриване на гестационен диабет; кога се прави изследване за тромбофилия и други подобни. Тя не спря да ми отговаря, ако мога да го изразя писмено, по този начин:
"Това. не. е. ваша. работа! Това е работа на вашия. проследяващ. лекар! Стига сте питали излишни въпроси!"
На всичкото отгоре си позволи неуместен коментар за мой пиърсинг, което никой досега не е правил - "На това нещо мястото му дали е там?". Въпросната се намира в гр. София

# 197
Може ли да споделите името на лекаря. И аз съм в търсене на добър и разговорлив лекар в София.
И моят първи преглед мина. Като изключим, че съм изключително разочарована от отношението на АГ-то (посещавам я а първи път), имам едно ембрионче 6с.3д. в матката, с пулс. Не разбрах колко е, на принтираното листче с ехографската снимка сякаш не пише. Не знам защо приложението ми е изчислявало седмицата грешно досега, но не съм 7с.3д. а една седмица по-рано съм, това потвърди размера на ембриона и след като се изпокарах с АГ-то за дето не успя да ми обясни от къде идва тази една седмица разлика седнах и броих сама и установих, че броейки от овулацията е точно 6с.3д и просто пустото приложение го е брояло като week1 а има опция week0.

Но не само това беше повод да се държи с мен като с някаква ученичка, ами и това, че ѝ задавам според мен нормално да ме тревожат в обстановката на българската медицина въпроси, най-малкото щом ги задавам, значи ме безпокоят!?! Като например каква е разликата между фетална морфология и пренатест (едното е 180лв другото 1000лв, а уж и двете следят за хромозомни изменения); кога се пуска обременяване с глюкоза за откриване на гестационен диабет; кога се прави изследване за тромбофилия и други подобни. Тя не спря да ми отговаря, ако мога да го изразя писмено, по този начин:
"Това. не. е. ваша. работа! Това е работа на вашия. проследяващ. лекар! Стига сте питали излишни въпроси!"
На всичкото отгоре си позволи неуместен коментар за мой пиърсинг, което никой досега не е правил - "На това нещо мястото му дали е там?". Въпросната се намира в гр. София

# 198
Д-р Сирманова, в НеоКлиник.
Следващият АГ, който ще пробвам е Д-р Боряна Балтаджиева в МЦ Доверие. И двете работят по здравна каса и вече записах и за 20-ти март и при АГ от МБАЛ Надежда. Колебаех се дали по здравна каса да вървя ама ако и Балтаджиева ме разочарова, с лекога ще си ги платя тези частни прегледи в Надежда, не съм куче, че да ми казват стой, марш, мирно.

# 199
Littlerocknrollqueenn Твоят термин кога е? На мен АГ ми каза 3 октомври, а на втория преглед 30 септември. Калкулирам го в различни сайтове и ми го изчислява между 1-5 октомври .

# 200
shishar4e, прекрасни новини Simple Smile Meжду другото не се брои от овулацията, а от първия ден на последния ти цикъл, като се взима предвид и средната продължителност на цикъла ти. Примерно: първи ден на последния цикъл при мен е 05.01, при средна продължителност на цикъла 28 дни, днес съм 7 с. и 5 д. Въпросите, които си и задала са съвсем резонни, добре си решила да я смениш, важно е АГ да ти вдъхва доверие и да се чувстваш спокойна с нея/него.

# 201
Не, аз овулацията я споменавам, защото ми беше късна овулация, на 19тия ден от цикъла а не на 14тия, защото я следях с лентички. Затова си смятам все едно цикъла с 5 дни по-късно и започвам да броя от този ден и излиза точно с това, което показа ехографа като размер днес. Въпросът е, че преди това нещо се е брояло за 1ва седмица а не за 0ва и в кабинета ѝ казах защо аз съм го смятала като 7с.3д. а сега казвате 6с.3., това означава, че моят ембрион е изостанал с развитието си ли? И тя отговаря: не, след оплождане всеки един ембрион следва стриктно развитие. Питам я: добре тогава, яйцеклетката ми е седяла 1 седмица оплодена преди да се закрепи ли? Отговаря ми: Всяка яйцеклетка извървява от тръбата до матката време около 7-8 дни! Питам я: добре защо не излиза тогава едно и също число, щом аз знам точно кога ми е била овулацията? А именно 12-48 часа след най-високото ниво на LH, следях го с лентички, знам кога съм имала яйцеклетка, защо не излиза числото. Тя ми отговаря: ама вие не сте календарче да броите дни, всяка жена е индивидуална. Аз възкликвам: Е какво намеквате, че съм имала втора овулация една седмица по-късно ли? И накрая ѝ заявих, че ако на нея не ѝ е неудобно, то на мен ми е неудобно да извадя телефона си и да почна да броя ден по ден дните, за да разбера къде се губи тази една седмица разлика и че ще го направя вкъщи, щом тя няма намерението аз да разбера отговора на този въпрос в кабинета ѝ и точно така направих - прибрах се, отворих календара и почнах ръчно да броя от цикъла ако беше 5 дни по-късен (по логиката, че овулацията ми е 5 дни по-късно) и излезна точно като на ехографа. Погледнах си приложението и заелязах, че и то от тази дата е генерирало иконка за ден1, но ми отчита 1 седмица повече и тогава в опциите се разрових и видях, че и ги брои като week1 day1, а АГ-то просто ги брои week0 day1 и разбрах колко елементарен е отговора, а ме накараха да се чувствам като двойкаджийка по математика. Поредното нещо, което сама си отговарям а не специалиста. После защо седим и четем в интернет щуротии. Ей затова.

едит: Добавих цялата история, че се жегнах при спомена от прегледа.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 14:13 от shishar4e

# 202
Здравейте. Вие, при кого се преглеждате и от, кого сте доволни. Ако може да ми препоръчате някой проследяващ с добро отношение към пациента. За София питам.

# 203
Littlerocknrollqueenn Твоят термин кога е? На мен АГ ми каза 3 октомври, а на втория преглед 30 септември. Калкулирам го в различни сайтове и ми го изчислява между 1-5 октомври .

Аз го изчислявам 1 октомври. Доктора 3 октомври. Последния ми цикъл беше 26 декември.

# 204
Аз все още обикалям в търсене. Бях първо при Д-р Колева в МЦ Гея, мила жена, но не прочетох добри отзиви за нея като професионалист, а пък и изражда в СофияМед за където няма добри отзиви също. След това бях при д-р Емил Гърчев в Майчин Дом, не беше най-отзивчивия, но ми се виждаше професионалист, още не мога да преценя. Изненада ме също, че за него не е нужно да ходя на ранна ФМ, а само на БХС при него.  Сега съм си записала час при д-р Лещарска в Лозенец, в петък съм на преглед и след това ще споделя мнение.
Здравейте. Вие, при кого се преглеждате и от, кого сте доволни. Ако може да ми препоръчате някой проследяващ с добро отношение към пациента. За София питам.

# 205
Фрида, Littlerocknrollqueenn, след днешните нови данни и кой как изчислва, мога да ви кажа следното: АГ-тата нищо не изчисляват, а техните софтуери. И ако не разполагат с по-гъвкав софтуер да се въведе ръчно друга дата е това което е по подразбиране, а именно 28 дни цикъл, овулация на 14тия ден. Колко от нас имат редовен цикъл точно на 28мия ден, нито повече, нито по-малко? Лично моят е между 28-31 и няма определена закономерност дали се редува или не. По същата логика седи и овулацията. Ето, при мен е доказана късна овулация на 19тия ден, вместо 14тия. В компютърчето на тази АГ излезна термин 16.10., защото ми въведе 1вия ден на менструацията, но ехографът ме изчисли в 6с.3д (което е вярно според моите изчисления на късна овулация) и моето тълкувание на термина е 20.10. До колкото разбрах при започване на същинското проследяване в 12 седмица ще измерят отново големината на плода ви и ще ви изчислят официалния термин, а този в момента е все още по подразбиране спрямо цикъл от 28 дни. Ако знаете овулацията си с точност (ден след пик на LH хормон засечен с лентички), може да го изчислите сами.

# 206
Фрида, аз съм при д-р Цветков в Надежда, изключителен специалист, супер отношение, внимание и наистина отдаденост към всеки случай. С 4 месеца следене на овулация при него и се случи чудото, преди това година опити неуспешни. Сега за по-напредналия етап още не съм решила, но отново ще избера специалист от тази болница. Час за БХС имам при Михова, също в Надежда, според доста хора е една от най-добрите за това, ще видим.

# 207

Аз го изчислявам 1 октомври. Доктора 3 октомври. Последния ми цикъл беше 26 декември.

И моят цикъл беше на 26 .12
Моята АГ все още не ми е казвала дата на термин
По приложенията аз си го изчислявах 01.10 или 03.10
Ще видим накрая какво ще излезе

# 208
Фрида, аз съм при д-р Цветков в Надежда, изключителен специалист, супер отношение, внимание и наистина отдаденост към всеки случай. С 4 месеца следене на овулация при него и се случи чудото, преди това година опити неуспешни. Сега за по-напредналия етап още не съм решила, но отново ще избера специалист от тази болница. Час за БХС имам при Михова, също в Надежда, според доста хора е една от най-добрите за това, ще видим.

Здравей. И аз бях при Цветков вчера.   Беше ми репродуктивен. Говоря в минало време, защото вчера ми блесна пред очите, че повече не искам да го виждам.
Радвам се за вас, че сте доволна. Аз не останах щастлива от много неща.

# 209
Здравейте момичета, да ви питам набързо дали някоя от вас е запозната с изследванията за тромбофилия? Пуснах ги на своя глава. Този последния фактор притеснителен ли е?

Общи условия

Активация на акаунт