ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 388
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте мами, включвам се с ъпдейт от мен. Вчера бях на преглед 8с3д, 2.02см с пулс 165 в спящо състояние. Gift Heart Много съм щастлива и всичко изглежда наред към момента.

В началото още преди да си направя тест имах супер много неразположения и симптоми, за мое щастие от седмица и половина насам повечето неща отшумяха. Гади ми се много рядко, минава ми след хапване. Усещам придърпване от време на време, но е поносимо- казаха ми че е нормално заради разширяването на матката.
Гърдите ми са чувствителни, не толкова болезнени като в началото.

На мен също ми се подува корема понякога и трудно си закопчавам дънките в такива дни. Гледам да хапвам повече плодове и пия много вода. За кафе пия само 3в1 или капучино, по 1 на ден.

Относно боята, аз се изрусих малко преди да разбера че съм бременна, странно но още корените ми не са толкова видими и смятам да изтрая без да се боядисвам доколкото мога, а като му дойде времето ще ползвам безамонячна боя.

За секса, не сме правили скоро, но така се чувствам по-спокойна, незнам защо. Ще видим за напред как ще е.
Колкото до басейни, вани и море - решила съм си да избягвам.

# 181
Аз не знам дали е за хвалене или оплакване, защото ми създава притеснения, че нещо може да не е наред. Но никакви симптоми нямам, мисля, че само малко по-лесно се измарям и задъхвам, но понякога имам чувство, че и това си въобразявам Joy
При мен изпуснаната почивка идва и защото  е ин витро бременност, съответно имам и торба с лекарства. Едно от които е Пролутекс, подкожна инжекция. И не бях съвсем убедена дали няма да направят проблем на летището за толкова лекарства, спринцовки и два вида игли. Та реших да не си правя експерименти.
Аз също смятам да си ходя на работа до като мога ако съм ок, до 45 дни преди термина, даже.

# 182
Радвайте се, че нямате симптоми. На мен ми омръзна постоянно да ми се гади, да нямам сили, да ми е замаено, да имам леки болки в яйчници, матка, кръст..
При първата бременност бях по-добре, с повече енергия. Само в последните месеци ми беше тежко, имах леки контракции, огромен корем и едвам дишах.

Обмислям скоро да си купя дънки за бременни, моите ми стават, но искам да ми е широчко около корема, много ми се надува след храна.

# 183
Здравейте.
С огромно вълнение се включвам и аз в темата, като има вероятност да съм с ноемврийско бебе...по мои изчисления ще е края на октомври. В 4 г.с. съм + 6 дни (каквото и да значи това) От мерак,тази неделя съм на преглед😁 Желая успех на всички♥️

# 184
Привет! Някоя от вас да е в 9 седмица и да сподели какъв пулс са измерили на бебето?

New mama Heart е отговорила. 8+3 си е 9та седмица.

Аз утре съм на преглед след работа...Все още не знам коя седмица съм обаче...Мога да изчисля, но искам АГ да ми каже Grinning
Вълнувам се, че и приятелят ми ще е с мен. Надявам се АГ да го пусне вътре и евентуално да видим поне сакче, а ако има и ембрионче ще бъде чудесно..за пулс не се надявам много, че е рано мисля...12 дни след закъснение не очаквам пулс...Ако има някоя мама, която толкова рано е чула сърчице ще се радвам да сподели.. Sparkling Heart

# 185
Благодаря! Явно моето бебе е с висок пулс, 182 bpm. Някоя от вас да е ползвала домашен доплер? И ако да, какви да ви мненията, изобщо успели ли сте да хванете пулса?

# 186
За всички, които го пожелаха 😁 това ми е заместителят на утрогестан-а, по-добре е определено:

И аз много се радвам, че се оживи темичката ❤️

За дънките (и доста други панталони), на мен ми е супер дискомфортно, ако ми притискат корема, и затова нося напоследък или широки панталони с високи талии, или рокли.

А за секс не ми се мисли особено - първо, че и при нас стана трудно и много се притеснявам, и второ, чисто физически не съм във форма за това. Иначе лекарят ми каза, че е напълно ок, ММ го пита 😄

# 187
ans,като гледам името ти във форума, предполагам си 98 набор - аз също😁
Стискам палци да се види малката точица♥️

# 188
Здравейте, вчера отново бях на преглед при друг лекар. Бях си записала час първо при него за миналата седмица, но го отмениха за тази. Всичко изглежда нормално, даже прегледа беше с 4D. Бебчо е добре, видяхме него и сърчицето, чухме и пулса. 142 удара 🥳🙏 Водя се вече 8ма седмица. Следваща консултация на 11.03. АГ каза да си продължавам с лекарствата ( но шпа при нужда, Пре мама дуо витамини и утрогестан вагинално, изписа ми едно за гаденето на билкова основа - Емо стоп мисля, че се казва). Препоръча да не се зачитам много много по сайтове и форуми, за да не си вкарвам излишни филми, да не вдигам нищо тежко в първия триместър и да се настроя максимално позитивно Simple Smile Засега не са ми пускали никакви изследвания, рано било. Ще се радвам да споделите кой кога какви изследвания е пускал и дали е правилно, че аз все още не съм?

# 189
Здравейте идвам да се оплача,детето ми е болно и съответно и мен ме е заразил,от вчера зверски ме боли гърлото за сега само това ,в 6г.с съм,но личния лекар не ми вдига и се чудя какво мога да пия?

# 190
Малко по-нагоре съм писала какво пих аз + спрей за гърло Голамир без алкохол, питай в аптеката и поввчето за смучене са разрешени.

# 191
Здравейте идвам да се оплача,детето ми е болно и съответно и мен ме е заразил,от вчера зверски ме боли гърлото за сега само това ,в 6г.с съм,но личния лекар не ми вдига и се чудя какво мога да пия?

Преди 2 седмици и аз бях болна и като тяб бях много притеснена. Болеше ме гърлото + яко хрема

АГ ми изписа за гърлото Тантум верде спрей и за смучене Исла.

Бързо оздравяване

# 192

+1 за ИСЛА. Много е добро!!! На мен първия ден ми оправя гърлото. И когато ми е паднал гласът отново помага безотказно.

Aprilche 24, интересно ми е защо си решила да смениш лекаря?  Радвам се за това, че нещата се развиват добре. Нека при всички е така!

Moonlit

Важна е главната съставка. Супер, че вече си добре! Пак ли орално приемаш?

# 193
Здравейте! Аз съм в 9г.с. и 1 ден. За термин не съм сигурна, защото АГ ми даде две различни дати на два прегледа. Но е около 1-5 октомври. Най-гадният симптом при мен е умората. По принцип съм нощна птица, но сега си лягам в най-късно в 21ч.

# 194
Здравейте! Аз съм в 9г.с. и 1 ден. За термин не съм сигурна, защото АГ ми даде две различни дати на два прегледа. Но е около 1-5 октомври. Най-гадният симптом при мен е умората. По принцип съм нощна птица, но сега си лягам в най-късно в 21ч.

Ехаа, и аз съм 9 +1. Нямам никакви симптоми, в началото и аз бях хипер изморена, сега обаче сякаш ми размина, вярно че лягам макс 9:30, но пъл 6:30 съм будна.

Общи условия

Активация на акаунт