ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 380
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
И аз имам нужда от боя... Спешно е вече даже. Та и аз го мисля. Най-малкото поне да се боядисам естествения си цвят.
Мисля да работя, докато мога и всичко е наред. Просто нося маска и нямам близък контакт с учениците. Малките много обичат да се прегръщат, та гледам да ти отуча от това. Като цяло никога не съм хващала вируси от тях... Само въшки Grinning

# 166
Добро утро, момичета 😊. Аз съм най-назад като седмица, в събота видях положителен тест, но вече имам едно детенце на 3 годинки и 9 месеца. Живо и здраве мисля сега да не бързам с прегледите и направо да отида за пулс/ сърдечна дейност.
🤰С първото детенце ми пролича коремчето много късно, към 6 месец, но на мен и до последно ми беше мъничък.
🏃♀Относно пазене и активности, предния път ми бяха закали да няма силови тренировки и пренатоварване. Иначе казаха да си живея нормално.
👩❤💋👨Полови актове- Аз знам, че добре да се използват предпазни средства, защото сега организма е по предразположен към инфекции евентуално. То и без това каквото станало, станало 😁.
💇♀ С първата бременност се боядисвах през цялото време с без амонячна боя, май не съм се подстригвала,  но това по скоро е суеверие. За мен дори тези неща се правят сега или преди раждане, защото 1-2 месеца след като се роди и напаснем с графика, няма много време.
💅 Правих си до последно, само 2-3 седмици преди да родя го свалих с обикновен  и 3 седмици след като родих си сложих пак.
Има ли други момичета, които очакват втори дечица?

# 167
Момичета, аз също съм учител в начален етап. В момента даже съм със запушен нос и болки в гърлото. Мисля да работя до 9та или 10та седмица.Ако имах възможност бих работила до последно, защото как се вика не остана, но не искам да рискувам.

# 168
Това за въшките ме разсмя. 😁😁

И аз очаквам второ.

Миналата седмица бях с болки в гърлото и хрема. Смучих лукчета, спрей за гърло подходящ за бременни, чай (шипка, лайка, липа са разрешени) с мед, лимон, спрей за нос само с морска вода.
Бързо да оздравяваш!

# 169
Много учителки станахме нещо ми се струва. Satisfied
Аз не смея да говоря дали ще работя до май месец (тогава свършват малките), защото не знам как ще се чувствам дотогава. Но ако всичко е наред обмислям да си изкарам уч.година.
Аз имам противогрипна ваксина от октомври 2023. Вероятно вече действието и не е толкова силно, както беше зимните месеци, но определено от грип не боледувах. За сметка на това ковид ми се лепна и в началото на този месец бях с положителен ковид тест, но всичко мина доста лекичко. Приемам добавките на АКВАСОРС..Скъпи са, но според мен много полезни и ефективни. Към момента децата ме прегръщат почти непрекъснато и ще им кажа, че е важно да се пазим, та ще си показваме любов с жест „сърце“ с ръчички...Това действаше по времето на грипния период и много се радваха дори Grinning

Това боядисване голям проблем се оказва. Дано откриете най-добрия вариант за себе си, дами! Честно да си кажа, колкото повече четем, толкова повече се вманиачаваме и ако спазваме всичко, но трябва да се затворим вкъщи и нищо да не правим 9 месеца.........Аз си се лакирам с обикновен лак. Не слагам гел лак, тъй като съм голяма скрънда за това, а пък с обикновения изкарвам по 2 седмици и ми е супер. Преди време се боядисвах със степче Grinning беше модерно (2021) само кичур, но все пак имах боядисано Grinning

За полов акт:   и ние действаме с презервативи, тъй като знам същото за инфекциите. Превантивно веднъж седмично промивки (НЕ интимен душ!) със смрадлика действат добре.

Ох, ние този уикенд отиваме на почивка, където в нашата стая ще има хидромасажна вана с 2 места....Много се чудих дали да не я ползвам с топла вода..Все пак щом е в стаята трябва да е чиста и поддържана. Все още се чудя..

sway911029

13 км на ден не са ли множко? Знам ли..Поне в началото е хубаво да се пазим повече...

Аз април ще летя със самолет. Не е проблем. Има авиокомпании, които не позволяват на бременни в 9 месец да летят. Проверява се и всичко точно. Аз не повръщам, така че не ме е страх от това..Не ми става лошо...

CutiepieM

Говори с АГ да го поставяш вагинално. Някои хора казват, че повръщат след прием на определени медикаменти..

# 170
Здравейте момичета! В неделя имах леко зацапване и АГ ми каза да пия утрогестан перорално вечерта. Снощи го пих за пръв път и днес като се събудих ми беше зле. Виене на свят, гадене, умора, студени и топли вълни. Някоя имала ли е такива симптоми и има ли някакво решение да се облекчат?
Здравей, на мен също го изписаха, но пих само веднъж. Направо ме дрогира. Не можех да говоря, да ходя.. за щастие може да се приема вагинално. АГ ми каза така - ако не ти е добре и получиш симптоми приемайки го перорално, приключвай веднага и минавай на втория вариант. Няма гадене, няма главоболие, няма виене на свят. А и по втория начин си действа локално, което е и още по-добре.

# 171
Здравейте момичета! В неделя имах леко зацапване и АГ ми каза да пия утрогестан перорално вечерта. Снощи го пих за пръв път и днес като се събудих ми беше зле. Виене на свят, гадене, умора, студени и топли вълни. Някоя имала ли е такива симптоми и има ли някакво решение да се облекчат?
Здравей, на мен също го изписаха, но пих само веднъж. Направо ме дрогира. Не можех да говоря, да ходя.. за щастие може да се приема вагинално. АГ ми каза така - ако не ти е добре и получиш симптоми приемайки го перорално, приключвай веднага и минавай на втория вариант. Няма гадене, няма главоболие, няма виене на свят. А и по втория начин си действа локално, което е и още по-добре.

Благодаря ти! Днес съм на преглед и ще попитам за този вариант.

# 172
Ох, ми ще я мисля тая работа с боята, знам ли и аз вече, нямам бяла коса, но и не ми се ще да ходя като плашило Joy . За сега нищо не предприемам по въпроса Joy
Относно полетите със самолет. Аз лично вчера изпуснах един, бяхме си запазили пътуване преди да разбера, че съм бременна и нещо преди да се види сакче ми стана притеснено да рискувам така, да не вземе да изкървя в чужбина нещо. В тоя ред на мисли ММ вчера ми вика, ние това лято няма да ходим на море, щото си бременна Grinning . Ма чакай малко, аз съм бременна, не болна Joy . Дай му на тоя човек никъде да не ходи Weary

# 173
Привет! Някоя от вас да е в 9 седмица и да сподели какъв пулс са измерили на бебето?

# 174
Интересни теми сте подхванали днес Relaxed

Относно половите актове, ние не се ограничаваме от гледна точка бременност, но на мен желанието ми намаля и може би един път седмично си правим. Предната бременност до последния ден правихме секс.

Когато задам въпрос на АГ-то ми от типа на мога ли да тренирам по време на бременност, може ли да правим секс с мъжа ми, може ли да се разхождам дълго време, отговора е почти винаги, ти си бременна, не си болна. Според него ако си тренирала преди бременност, можеш да продължиш, но без кардио, без да вдигаш много пулса и да не увеличаваш тежестите с които вече тялото си е привикнало. Аз имам и малко дете, което е 13 кг. и по никакъв начин не се ограничавам да го вдигам, дори да опитам, не мисля, че ще се получи. Предишната бременност гледах да правя поне 8000 крачки на ден, не тренирах, просто нямах желание и качих 10 кг. Според мен е много важно движението по време на бременност, както за нас, така и за бебчетата. Разбира се нещата, които споделям не важат при рискова бременност, при наличие на прокървявания и тн.

Относно пътуването, имам командировка в 10 седмица. Много се колебаех дали да не измисля причина да не отида, защото е рано да кажа на работа, че съм бременна, но АГ ми каза, че няма проблем и затова ще пътувам. С миналата бременност пътувах втори триместър със самолет без проблем. Това лято имаме запазена почивка и ще пътувам в 32 седмица, надявам се да няма промяна в плана.

Миналата бременност работих до 36 седмица, работата ми не е напрягаща, в офис е и се чувствах добре. Освен това живея в чужбина и не се дават болнични по-рано от 36 седмица, освен ако няма медицинска причина за такава нужда. Тази бременност отново ще работя до 36 седмица, ако всичко е наред.

Споделям ви моят опит и виждания, за да дам и друга гледна точка за периода на бременноста. Не мисля, че всичко, което ме кара мен да се чувствам добре, би работило при всяка бъдеща мама. Слушайте телата си, следящото ви АГ и правете това, което според вас е правилно Simple Smile

# 175
Вана не можело ми каза моя лекар, но може би ако я изчистиш добре и е с по-хладка вода, не много топла.

# 176
И аз съм от клуба на тези, които пътуват по командировки със самолет. Откакто разбрах, че съм бременна, съм летяла на две командировки и една почивка, и за пръв път ми стана зле по време на полет при връщането от почивката. Но това е комплексно, на мен ми става лошо от всичко е момента. Като цяло ще се опитам да огранича командировките доколкото мога и доколкото е възможно, аз също не искам да казвам за моменра.

Иначе мисля да работя поне до юли, надявайки се, че ако всичко е наред края на юли ще мога да си взема болничен.

Също така, открих един хак за прилошаването. Обикновени препечени филийки с кашкавал на грил ми действат много добре, както и мазнините като цяло. Обикновено не ям по 12-14 часа между вечеря и обяд, но напоследък ми е невъзможно, затова ям на около два часа и значително помага.

Утрогестанът не ми понесе орално и на мен. Станах изключително тревожна, със силно главоболие, замайване и гадене, но смених препарата наскоро и съм по-добре. Ще ви пиша довечера името на новия препарат, ако се интересувате.

# 177
И аз съм от клуба на тези, които пътуват по командировки със самолет. Откакто разбрах, че съм бременна, съм летяла на две командировки и една почивка, и за пръв път ми стана зле по време на полет при връщането от почивката. Но това е комплексно, на мен ми става лошо от всичко е момента. Като цяло ще се опитам да огранича командировките доколкото мога и доколкото е възможно, аз също не искам да казвам за моменра.

Иначе мисля да работя поне до юли, надявайки се, че ако всичко е наред края на юли ще мога да си взема болничен.

Също така, открих един хак за прилошаването. Обикновени препечени филийки с кашкавал на грил ми действат много добре, както и мазнините като цяло. Обикновено не ям по 12-14 часа между вечеря и обяд, но напоследък ми е невъзможно, затова ям на около два часа и значително помага.

Утрогестанът не ми понесе орално и на мен. Станах изключително тревожна, със силно главоболие, замайване и гадене, но смених препарата наскоро и съм по-добре. Ще ви пиша довечера името на новия препарат, ако се интересувате.

Ще се радвам да споделите препарата. Simple Smile

# 178
Ох, само аз ли нямам неразположения?
Не усещам никаква разлика преди и след. Скоро ми се зави свят, но еднократно и оттогава нищо.

# 179
Хей много се радвам, че се оживи темичката. Ще е супер да си споделяме и да се подкрепяме следващите месеци! 😊

Имам едно предложение - да си направим списък с термините и да го включим в първия пост на следващата тема. ASY77, ти ли ще правиш темите?

И да се изкажа по обсъжданите въпроси. Simple Smile

Аз не нося лак и боя, но ако ползвах, щях да мина на кана. Според мен си заслужава да пробвате.

Относно секс - ние се пазим за сега, защото много трудно постигнахме тази бременност. Мисля си след 3-ия месец вече да си позволяваме, ако и ММ иска.

За сутрешното прилошаване и аз открих, че храната помага. Явно през нощта, като се изпразни стомаха и сутрин става зле. Даже бях чела, че може да си държиш крекери на нощното шкафче и преди да станеш да хапнеш, ако има нужда. При мен за сега положението не е толкова зле.

Утрогестана вагинално е супер. Чак ми е странно защо го изписват орално след като масово дава силни странични реакции.

Аз не бих се къпала във вани, басейни и тн. Само едно гръцко море обмислям лятото. Правилно ли е, че си мисля, че в солената вода го няма гадните бактерии?

Общи условия

Активация на акаунт