ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 309
  • 766
  •   1
Отговори
# 300
Честити близнаци! Много е весело в по-късните седмици като почнат да се будят едно друго в утробата ти 😄
Кистата сама ще се спука като започне да се притискат яйчниците от нарастването на матката и изместването на органите. Аз съм с поликистозни яйчници. След раждането нямаше и помен от кисти по тях.

# 301
Blondyberry, честито! Изглежда ще имаме поне 2 двойки близначета в темата. Hug

При мен май само няколко дни бяха кофти симптомите, последните 3 дни почти нямам такива. Може би има общо с това, че съм на екскурзия в чужбина и съм постоянно на крак, нямам време да мисля за симптоми. Изобщо не огладнявам лесно, не съм изнервена, не ми е лошо, не ме боли корема, не ми се спи. Чак се стреснах, че нещо не е наред, но с първата бременност нямах симптоми. Имала съм отделни дни, в които не се чувствам добре и това е.

Между другото в 6+4, вече имам малко коремче, което може да е в следствие на подуване, ама е там. По принцип имам преса и коремът ми е много изчистен, така че си го забелязвам.

Относно споделянето с близки - аз ще отлагам максимално, след 12 г.с, защото не искам да обяснявам, ако се случи нещо. В последствие, ако имам нужда от подкрепа след загуба, винаги мога да споделя с приятелка. В момента само най-близката ми приятелка знае.
С първата ми бременност казах в 11 г.с дори на майка ми. Ако някой се досети, че съм бременна, няма да лъжа, но ще се постарая да не разберат преди да съм готова да споделя.
Малко е предизвикателно, защото в момента съм с майка ми в чужбина и си поръчвам от време на време по чаша бира, от която пия 2 глътки и само се оправдавам защо не ми се пие. Grinning Нищо не казва засега, не знам дали ще се усети.

# 302
Ани, това чаках да прочета 😁! Като гледам снимките, кистата на фона на сакчетата е направо огромна, 4,7 см. Това ме притеснява. Едното сакче е 0,52 см, а другото е 0,66.

# 303
Охоо, близначенца, двойна радост, какво по-хубаво. Simple Smile
Всичко ще е наред с кистата.

За БХС моят док. каза, че той ще ми го направи в 12г.с.

Аз не бих имала сили за екскурзия в чужбина, но ето всеки организъм е различен.
Онзи ден пътувахме от 10 до 19ч с колата и обикаляхме и направо каталясах.

Тук от 2 дни нещо ми понамаля гаденето обаче.

# 304
Аз тъкмо преди половин час изпих утрогестана и засега нищо не усещам като страничен ефект...дано така да си остане😁
Докторката,обаче,не ми каза в коя седмица съм. Дали по размера на сакчетата някъде пише или това не е от значение?

# 305
Сметни си я, денят от последния МЦ се смята за 1ви ден на 1г.с.

# 306
Аз използвам приложението Моят календар. Удобен е за следене на цикъла. На български е. Сега съм задала бременност и при стартиране на положението ми изписва в коя седмица съм. Там си записвам и теглото и виждам по крива как се променя.

# 307
Аз използвам това приложение.

Скрит текст:

# 308
Еха, втори близначета в темата, честито блонди!
За феталната аз не бих я прескочила в никакъв случай. По принцип се правят три фетални морфологии за бременността и са едни от най-важните изследвания. По-скоро мисля да прескоча или да направя само веднъж БХС, защото резултатите са базирани на статистика и защото ще правя неинвазивни пренатални тестове.
Иначе мами, браво, че си във форма за пътуването! Ние бяхме наскоро на ваканция и през цялото време ми беше толкова зле, че мъжът ми ми разказваше после, че се притеснявал да не би когато ми предложи да се оженим (което той направи), да не му отговоря, че ми се гади 😁 не му отговорих това, но ми е смешно, защото е показателно как съм изглеждала отвън Simple Smile

# 309
Честито, Moonlit, колко хубаво и сватба те чака. Simple Smile

# 310
Moonlit,честито♥️. Заформя се страхотна среда тук,дано имаме само хубави новини.
Аз се чудя,дали да не започна да слагам утрогестана вагинално-уж се усвоявал повече така,но се чудя колко навътре 🤣 толкова много изчетох и не успявам да се ориентирам.

# 311
Честито, Moonlit! 🎉👏

Bloondyberry, максимално навътре. И без това излиза в някакъв момент.

# 312
Аз тъкмо преди половин час изпих утрогестана и засега нищо не усещам като страничен ефект...дано така да си остане😁
Докторката,обаче,не ми каза в коя седмица съм. Дали по размера на сакчетата някъде пише или това не е от значение?

На мен също не ми каза докторът в коя седмица съм, но на амбулаторния лист пише.

# 313
Аз имам само снимка от ехограф,понеже този преглед беше на частно.Сега съм в чуденка по кое да разбера сега и изобщо възможно ли е от толкова ранен етап,дали живот и здраве ще са двуяйчни или еднояйчни😁

# 314
Moonlit, честито, много хубаво, сега и сватба ще планирате. Heart

Нямам избор, планирали сме и сравнително активно лято и трябва да съм във форма, макар и кръгла. Grinning Въпреки че още съм притеснена за тази бременност, имам добро усещане от началото, дано не ме подведе. 

Ще трябва и пролетта да измислим уикенд или два някъде из България, че трудно издържам на едно място. Проблем е само, че имаме за цел да спестяваме за жилището, така че трябва да бюджетираме.

Общи условия

Активация на акаунт