ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 268
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
За да има закрила една бременна от КТ трябва задължително да уведоми писмено работодателя си, представяйки и медицински документ - амбулаторен лист примерно. В случай че уведомлението не се прави по имейл, трябва да се поиска и входящ номер.

Разбира се всеки може да каже и устно, но само устното казване не води до никакви права и евентуално при недобронамерен работодател може да се стигне до уволнение и в такъв случай бременната не може да обжалва.

Тук е обяснено подробно и опростено
https://valcheva-law.com/blog/2021/01/14/как-правилно-да-уведомите-работодате/

Не е задължително да е писмено, аз също не съм в изпитателен срок и ще кажа устно.
Смятам да кажа също на бабите и на някои близки приятелки. Вълнувам се. Знам, че много ще се зарадват.
Според доктора ми, щастието обича тишината, но докога да крием? Поне на най-близките можем да кажем, нали?

# 316
Аз само да кажа по отношение на близнаците, с които съм бременна, че никой в рода ми не е имал близнаци и при все че са заченати абсолютно нормално за всеки вкъщи беше голяма изненада.
Аз последните няколко дни се чувствам просто ужасно, през целия ден ми се гади и нямам сили за нищо, днес излизах за празника с децата и чаках с нетърпение момента, в който ще се прибера и ще си легна. Гади ми се от всички миризми на храна и съм в невъзможност да готвя на мъжете си 😆

# 317
Здравейте
И аз да се присъединя към вас термин 31 октомври .Чакаме 3 дете
Първото ще направи 7 ,второто е на 3 и половина и сега чакаме още едно октомврийче

# 318
Здравейте,
включвам се и аз с термин 12.10, в 8 г.с.
Чета, че много от вас приемат под една или друга форма утрогестан, а моят гинеколог не ми е споменавал нищо за него.
Необходимо ли е да има причина за прием или се прави и профилактично?

# 319
На мен ми го изписаха заради кистата.

# 320
Честито, Moonlit, прекрасна новина Champagne

aangelova11, аз не приемам утрогестан и не бих го приемала профилактично. В БГ го изписват на почти всяка бременна, в чужбина не е практика. Ако примерно имаш зацапване или друга медицинска причина, тогава със сигурност трябва да ти го предпише АГ.

Аз от вчера се разболявам, боли ме гърлото, имам хрема и запушен нос. В допълнение към гаденето и умората се чувствам като парцал. Вие как лекувате настинки по време на бременност?

# 321
Aangelova, моят утрогестан също е предписани от лекар, заради трудното зачеване, което накрая стана със инсеминация.

Dream90, аз имах възпалени сливици в началото и правех много гаргари със сода и сол. Пръсках гърлото и с клеев спрей. Отделно много лимон, мед и чай. И ако не помага - тантум верде.

Аз пък тази нощ се филмирах, че имам втора извънматочна бременост. Вечерта ме прорязва в ляво няколко пъти. И през нощта се събудих от болка в ляво. А на инсеминацията имах два фоликула в ляво. Отделно много ме болят раменете, въпреки че това и преди ми се е случвало и го отдавам на възпаление, като спя на тях. ММ ми вика да пиша на доктора. Според вас безсмислена паника ли е това? Сега не ме боли вече в ляво.

# 322
Добро утро, момичета! Днес като се събудих, толкова лошо ми стана...не можех да мръдна. После хапнах, но гадното чувство си стои. Как приемате ЕмоСтоп, профилактично или само като ви стане лошо?
Ванила,да не би да имаш някоя кистичка като мен? Стискам палци да нямаш повече болки🤍

# 323
ВаНиЛа, доколкото съм чела болката при спукана тръба е нетърпима. По-скоро звучи като болка в следствие на разтягането на матката. И аз тази нощ се събудих от болка в рамото, бях легнала на него и го бях осукала, може и при теб да е от това.

blondyberry, аз не приемам нищо против гаденето, минава ми като хапна нещо. Може някое от другите момичета да сподели.

# 324
Ванила, напълно възможно е да е болка от разтягането на матката, както казва Дрийм. Или от наместването на бременността, четох, че в ранните седмици е обичайна болка ниско, от едната страна или общо, особено за жени с по-тесен таз. Опитай да вземеш но шпа ако пак се появи, но със сигурност го спомени на лекаря си на следващия преглед.

Благодаря ви за честитките, момичета! Ще я видим тази работа със сватбата - никога не съм била особен фен на сватбите, еле пък на моята 😁, но ще е полезно поне да подпишем преди да се роди бебето. Логистиката ще е сложничка, понеже не живея в България, но ще го наредим. Много ми се иска да си направим празненство с приятелите когато е топло, с настроение, музика и танци, което не си представям докато съм с голям корем, та може да отложим за по-нататък. Нямам конкретна идея за която да кажа "Да, това е!", така че очаквам вдъхновението да ме осени идните седмици ❤️

# 325
Да, аз не мисля, че е спукан тръба. Но болка има и преди спукване то предполагам. Предпочитам да не стигам до там.

Bloondyberry, теб боли ли те от кистата?
За прилошаването - някои дни ми минава като хапна, но имах и няколко ужасни дни, в които нищо не помагаше. Или само за много кратко време помага и после пак ми е лошо. За кратко ми помага солена храна - сполети, принцеси с кашкавал, препечни филийки, лимонена вода и кола. Това съм открила. За това Емостоп четох че има джинджифил и мента, а моят лекар ми даде списък с неща, които да избягвам и едното е джинджифил.

# 326
Здравейте,
включвам се и аз с термин 12.10, в 8 г.с.
Чета, че много от вас приемат под една или друга форма утрогестан, а моят гинеколог не ми е споменавал нищо за него.
Необходимо ли е да има причина за прием или се прави и профилактично?

Аз изследвах прогестерон, когато правих кръвен тест за бременност. За една седмица прогестеронът си беше с еднаква стойност (стойност 13,4ng/ml). Затова АГ ми каза да поставям утрогестан вагинално.

# 327
И на мен сега ми е лошо. Ям, не ям, разлика няма особено. Сутринта пак си правих смути, преди него ми беше много лошо, половин час след него "приятното" усещане се завърна. Поне не повръщам. Свалила съм 1 кг. Вчера се теглих. Нещо положително от това гадене и подбиране на храната 😁.

Аз съм на циклогест 2*400 дневно. Терапия от лекар.

# 328
В един клуб сме с теб😅. С моят приятел сме сгодени от близо 2години и отлагаме сватбата заради много по-важни за нас неща- като ремонт и др. По Коледа се решихме, че 2024 сватба ще има. След НГ споделихме на родителите ни, започнахме да организираме- ресторант, покани, музика.. и няколко седмици след това разбрах, че съм бременна. Датата, която бяхме избрали отговаряше горе долу на влизането ми в 9 месец, което е абсурдно.🤣 Аз искам на сватбата ми да пия и танцувам цяла нощ. В крайна сметка ще сключим брак в най-тесен кръг след 1месец, на датата, на която имаме годишнина -5години. Муза и рокля нямам.. пък ще видим.😅😂 Близо 2години правихме опити за зачеване и стана в момента, в който се съсредоточихме върху друго.
Ванила, напълно възможно е да е болка от разтягането на матката, както казва Дрийм. Или от наместването на бременността, четох, че в ранните седмици е обичайна болка ниско, от едната страна или общо, особено за жени с по-тесен таз. Опитай да вземеш но шпа ако пак се появи, но със сигурност го спомени на лекаря си на следващия преглед.

Благодаря ви за честитките, момичета! Ще я видим тази работа със сватбата - никога не съм била особен фен на сватбите, еле пък на моята 😁, но ще е полезно поне да подпишем преди да се роди бебето. Логистиката ще е сложничка, понеже не живея в България, но ще го наредим. Много ми се иска да си направим празненство с приятелите когато е топло, с настроение, музика и танци, което не си представям докато съм с голям корем, та може да отложим за по-нататък. Нямам конкретна идея за която да кажа "Да, това е!", така че очаквам вдъхновението да ме осени идните седмици ❤

# 329
Ванила, когато отидох вчера на прегледа,още с влизането казах,че имам болки. В последствие, когато се видя кистата, докторката каза, че от това ме е боляло онзи въпросна вечер. "Лошото" ми мина със закуската. Започвам да се хващам,че ми се ядат определени храни и ако не хапна от конкретното нещо не ми е ок🤣

Общи условия

Активация на акаунт