ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 247
  • 766
  •   1
Отговори
# 330
Супер познато, да 😁 и при нас стана трудно и още повече затова сватбата грам не ми е важна в момента. Искам да си довършим ремонта, да се подготвим за бебето, да съм спокойна и т.н., а пък купон ще си направим по-нататък. Ако ще е гарга, да е рошава 😎
За гаденето, и на мен солени неща ми се отразяват добре, особено филийка с кашкавал. Седмици наред не мога да погледна салати, а преди основно това ядях. Сега забелязвам, че въглехидратите като цяло са ми ок, но без подправки и силни вкусове. Правя си и вода с лимон, много помага, още повече че вече имам и киселини. Редовното ядене също помага - не закусвам от много години, а сега ми прилошава ако не хапна нещо. Сладкото ми се отразява зле,  нещо учудващо.
Още нещо неочаквано - вие ми се свят изключително много и от малки неща. Например, баааавно ставане от дивана, навеждане напред. Онзи ден си поливах растенията и имаше 10-15 клякания - толкова лошо ми стана след това, получих сърцебиене, задъхване, пребледнях - въобще, супер нетипично. Вчера си поръчах апарат за кръвно, явно ми играе в момента, а то е ниско и по принцип.

# 331
Ние подписахме само, докато бях бременна с първото дете с идеята да направим сватба по-натам. Още не сме стигнали да я планираме, защото имаме по-важни финансови приоритети като жилище и ремонт. Цените за една сватба са абсурдни, не знам кога ще се прежаля да дам 30 хиляди за една вечер. Искам, ама ми се струва непрактично.

# 332
Аз откакто съм бременна съм с болки долу в дясно, в ляво, в матката. Док. каза да пия но шпа при нужда, но да не прекалявам.
За гаденето ми каза, че може Деган и го пия в крайни случаи, иначе търпя. Помагат ми филийки с кашк., сирене, рогче, соленки. И газираната вода. Един път си позволих и кола.
Джинджифил не обичам и ако пробвам с него бих повърнала, но казват, че помагал и той.

Вече всичко е много скъпо, една сватба е огромен разход. Но пък е уникално преживяване и мил спомен.
Ние тази година ще правим 10г брак.

Иначе и на нас ще ни предстои ремонт, за да пригодим нещата за бебето ще се наложи да разменим нашата спалня с тази на голямото ни дете, за да има повече пространство за кошари и т.н.

Тъкмо се похвалих вчера, че от 2 дни нямам гадене. И днес пак.
А като тръгна да вървя повечко, задъхване, замайване, сърцебиене, горещо ми става. Кръвното ми е леко ниско.

Чудя се прогестерон на този етап трябва ли да се изследва? Аз не го приемам, не са ми казали.

# 333
Моята сватба беше далечната 2009-та. Още помня как спестявахме пари с мъжа ми за нея. Не съжалявам. Беше весело, всички се забавляваха. Близо 100 души бяхме. Сега надали ще направя толкова голяма сватба, ако се омъжвах, но тогава бях на 23 и мислех по друг начин 😀

# 334
Добро утро, момичета! Днес като се събудих, толкова лошо ми стана...не можех да мръдна. После хапнах, но гадното чувство си стои. Как приемате ЕмоСтоп, профилактично или само като ви стане лошо?
Ванила,да не би да имаш някоя кистичка като мен? Стискам палци да нямаш повече болки🤍

Емо стоп приемам само при нужда сутрин и следобед или вечер. Не повече от две на ден. Ама досега го използвах 2-3 дни. Засега ми поотшумя гаденето. Когато съм вкъщи и имам повече време за почивка е супер, но когато съм на работа ( работя на компютър цял ден) тогава се чувствам по-зле. На моменти е. Винаги в различно време на деня.

# 335
И аз се разболях. В петък вечерта гърло и хрема и ден след ден става по-зле. Не ми минава от чайчета с лимон и мед. Притичах до аптеката в събота и ми казаха че може да вземам ангал с лимон, но честно казано няма абсолютно никакво облекчение от него. Бях чела за инфлуцид че е ок за бременни, взех си и него, никакъв ефект за 2 дни и го спрях че и без това на своя глава не искам да си предписвам лекарства.
Притеснявам се да не съм за антибиотици с нещо като гнойна ангина.... Хванах и такъв момент че между почивни дни и празници чак утре ще мога да отида на лекар.

Стискам палци ти да си само с настнка и да се оправиш бързо!

Аз от вчера се разболявам, боли ме гърлото, имам хрема и запушен нос. В допълнение към гаденето и умората се чувствам като парцал. Вие как лекувате настинки по време на бременност?

# 336
New mama Heart, аз също започнах веднага с Инфлуцид по 1 на час и чай с мед и лимон. Но опитът ми показва, че само това не е достатъчно и днес отидох до аптеката. Препоръчаха ми Weleda Echinadoron за гърлото (хомеопатично е, незнам дали го има в България) и специален натурален сироп за бременни с ехинацея и кипарис, но си го забъркват в аптеката и не мога да дам препоръка за подобен в България. Първата бременност не боледувах изобщо, но сега с две годишно дете, което ходи на ясла, не очаквах да ми се размине.

Пожелавам ти скорошно оздравяване Heart

# 337
Бързо да оздравявате. Много чай с мед, лимон. Цедете си лимони и портокали. При нужда може парацетамол. Ще мине и аз бях болна преди 10 дни, цяла седмица ме държа първо гърло, после чудовищна хрема, чак носът ми беше се разранил. Смучих лукчета, спрей за гърло Голамир без алкохол, може и Тантум Верде.

# 338
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030018359
Тези хапчета си ги купих днес за гаденето и имаха моментален ефект.

# 339
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030018359
Тези хапчета си ги купих днес за гаденето и имаха моментален ефект.

Да си жива и здрава! Днес имах ужасен ден. Не знам температура ли имах, но се усещаше така. Постоянни болки в стомаха, не мога да ям и пия. Вземам си по малки залачета, така хапнах на обяд и сутринта едва. Повръщах, пих парацетамол, ужас!
Ще питам за хапчетата и дано ги имат.

# 340
И аз си взех същите хапчета против гадене - Антиметил. Не знам дали е само от тях, но последните дни съм добре.

Решихме да подпишем с моят мъж сшедващия месец в тесен кръг. Мислихме първо за сватба, но предвид обстоятелствата, сметнахме за по - разумно да няма празненство.

Момичета, правилно ли разбирам че първата фетална е  в 11 седмица? Още не съм си записала час. Имате ли препоръки за София?

# 341
Ооо, Purple, супер и честито! Да сте много здрави и щастливи, това е най-важното! ❤️

Аз също четох, че първата фетална е в 11 седмица. Мисля си за Чучумишев, мака че ще мога да ида при него едва около 16-17 седмица, тоест за втората. Хубави отзиви четох, не знам дали някое от момичетата има опит от първа ръка.

# 342
Момичета, някоя от вас наясно ли е относно чайовете? Тъй като съм им фен, искам да си ги пия, но не съм сигурна дали няма някоя билка, която вреди. Основно си пия смесени билки или такива със съдържание на джинджифил, както и зелен чай (основно), но все пак сега се притеснявам и не съм сигурна точно, та съм ги спряла.

# 343
Много е пипкаво за чайовете, Априлче, и аз проучвах. Явно само мента, зелен чай, черен чай и джинджифил са допустими. И аз много пия чайови смески в този сезон, и се отказах от всички с изключение на тези. Дори имам един чай, който уж се казва Triple ginger, но като се зачетеш, се оказва, че има женско биле (liquorice), което явно не е ок.

Едитвам се, за да сложа линк към нещо полезно по темата:

https://www.babycenter.com/pregnancy/diet-and-fitness/herbal-tea … ng-pregnancy_3537

# 344
Мента мн обичам, но не е хубава за бременни. В черния чай има кофеин, трябва с мярка. Позволени са джинджифил, липа, лайка, шипка. И плодовите, без малини.

Честито, Purple!

Първата я водях БХС + фетална и я дават 11-13г.с.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 20:35 от *Sisi**

Общи условия

Активация на акаунт