ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 143
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
Размразените не ги замразихме отново.  Ембриолозите казаха, че след повторно размразяване е много ниска преживяемостта. Имам още 7 снежинки в клиниката.

# 571
И аз запазих час за пренатален тест - Вижън в Афродита. Тогава ще съм 12+3 и казаха, че е идеално като време. Отказах се окончателно от БХС, имам час за фетална при д-р Чучумишев за края на април, когато ще съм 16+.

# 572
Ох аз не мога да планирам толкова надалеч...Единствено реших да направя пренатален тест в Синево в 12та г.с.
Тогава ще мисля и за фетална.
Тия дни супер много ми се спи....лягам в 21ч и ставам в 6ч.....после заспивам в 10ч до 11ч ..един час дрямка преди работа, че съм от 12ч.......избягвам кафе, 3в1 и т.н..пия само в краен случай....

# 573
Добро утро, мами!
Какво ядете? Първите седмици, в които знаех, се стремях да ям супер здравословно (салати, сиренце, месо, плодове, кисело мляко, риба), сега от една страна нямам почти никакъв апетит - всичко ми мирише зле, от друга страна като ми е леко лошо, залъгвам с въглехидрати - соленки, солети, понякога и шоколад .... знам, че рискът от гестационен диабет е след 20  седмица, надявам се дотогава гаденето да е поотшумяло и да мога да карам без въглехидрати пак ....

# 574
Сутрин ми е много трудно на мен с храната.Основно ям въглехидрати-закуски(баници,милинки и т.н.) просто нищо друго не ми се яде.За сладко и кафе дори не се сещам.Около обяд някак си се съвземам и мога да ям всичко, вечер съм особено чувствителна към миризми и всякакви манджи. Основно ям супи и салати по това време. Много ми е трудно с това хранене...😭Сутрин ако не се помъча да повърна,все едно не съм аз, изобщо не се чувствам добре, а стомаха ми е празен и нали се сещате,че нищо не излиза...

# 575
Аз си хапвам всичко и нямам гадене или повръщане...Много ми се ядат пици, дюнери, принцеси и всичко тестено..............Пия много вода и имам силен стремеж да хапвам поне един плод и един зеленчук на ден...За плод не е трудно, но зеленчуците си ги обичам в супата сякаш..краставица и домат ям засега..

Може ли някой да уточни как точно става проследяването по здравна каса при АГ?

Всеки месец по един ехограф ли се полага?

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 09:54 от ans9898

# 576
Снощи пропуснах по чудо повръщането, но сутринта... още докато си пиех смутито и бягах към тоалетната. Вълнуващо е. Ям предимно плодове и зеленчуци. Месо не ям от 5 години, защото почна да има вкус на мърша за мен и готвено . От млечните получавам големи киселини.
Сладко не ям по препоръка на лекар. И така - плодове, зеленчуци, ядкови млека, хлебни изделия. Това е менюто ми.

# 577
И аз като ans9898, имам страшен глад за разни тестени неща. Парадоксално, но преди да забремениея само супи и салати ядях, все гледах да е здравословно Sweat Smile, сега само пици и мекици са ми в главата Smile
Нито ми се гади, нито ми се повръща, нито имам непоносимост към нещо Smiley, даже точно обратнато, яде ми се всичко, страшна работа ....Neutral Face

Аз утре ще мина през ЛЛ за направление. И директно ще си му кажа, записала съм си час за АГ по ЗК, който искам да ми следи бременноста, ще съм в 8 г.с. по време на прегледа, ти прецени какъв тип направление трябва да ми дадеш.

# 578
The Black Dog Аз все бях гладна преди да забремея и все нещо ядях. Така че чудесно ви разбирам. То и сега съм гладна, просто има едно почти постоянно чувство в стомаха ми сякаш съм яла развалена храна. И като започна да ям и на средата на порцията ми става още по-лошо. Само с плодовете и хляба го няма този проблем, затова и от сутринта съм на това. Сякаш съм на диета.

# 579
Здравейте!
Аз съм в 8г.с.
Вече почти 2 седмици съм с почти постоянно гадене и повръщане , почти не ставам от леглото..
Пробвах с Антиметил- ефект 0.
От вчера пия Деган, но продължавам с тази агония.
С първата ми бременност, също повръщах, но ходех и на работа, а сега не мога да стана от леглото...
Не знам какво да правя, чак на 20.03 съм на преглед.

# 580
Здравейте на всички!
И аз правя включване в групата с голямо удоволствие. През изминалите 2 седмици ми беше много лошо, с гадене,повръщане,припадане, болки в корема. Изобщо се чувствах неадекватна и непълноценно за работа, затова си и дадох почивка. Утре имам запазен час при гинеколог, в 10 +2 г.с. съм, а за другата имам запазен час за фетална морфология. Моля се всичко да е наред както при мен,така и при вас. 🙏🏼

# 581
Привет, аз днес се връщам от АГ, направиха ми вече картон, издадоха ми от там направления за изследвания и за ендокринолог.

В 10с5д по календар, бебчо изпреварва с 2 дни по размери. Ходих вчера и при специалист по фетална морфология за консултация. След разговора с него аз също се отказах от БСХ. Ще направим ехографското изследване след около 2 седмици и ако има нещо притеснително ще пристъпим към пренатален тест. Самия преглед вчера си беше почти като фетална морфология, подробно разгледахме мозъчето, сърчицето, ръчички, крачета и дори нухалната трансуленция измери и потвърди че за този етап всичко изглежда наред.

Аз за щастие не съм повръщала, вече гаденето почти изчезна нацяло, имам си апетит и си хапвам всичко. Миризми не ми пречат както и нямам отвръщение към храни които съм обичала по принцип или желание за нови неща.

# 582
Момичета,на прегледите около 8-9 седмица с вагинален ехограф ли ви гледаха или обикновен?
Благодаря❤️

# 583
Момичета,на прегледите около 8-9 седмица с вагинален ехограф ли ви гледаха или обикновен?
Благодаря❤️

Мен ме гледаха с обикновен, тогава чухме и пулса
Бях 8 г.с+6 дни

# 584
Аз ще съм точно в началото на 8-ма.
Присетих се и нещо друго да  попитам-защо повечето тук се отказвате от БХС? Аз ли съм единствената,която ако няма индикации за проблем, няма да си прави пренатален тест...

Общи условия

Активация на акаунт