ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 155
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
Фрида, чувала съм, че може Гавискон. Аз попитах АГ за Фамутидин и тя ми каза, че може, защото много ме боли стомаха.

# 556
Air, 6+6 съм.

# 557
А видяхте ли ембриончета?

# 558
Аз ходих на преглед в 5+4  дни.Видяха се само сакчетата.

# 559
Момичета, вие кога си записахме час за първата фетална морфология и БХС? На мен ми дадоха час за 12+5, но се притеснявам дали не е прекалено късно. Бях чела някъде, че е препоръчително ако майката е под 35 г. да се прави 11-12 г.с., а ако е над 35 г. да е 12-13 г.с. Аз съм под 35 г.

# 560
Dream, каква е логиката на това за възрастта? Според мен е супер в 12-13, когато и ще отидеш. Аз съм на мнение, че по-добре малко по-късно, за да се види по-добре. А и, ако докторът така е казал, значи е окей.

Аз не съм си запазвала още, сега съм в 8 г.с и сигурно ще запазя при следващия ми преглед другия четвъртък. Още ме е страх дали всичко е наред, макар че си имам симптоми и нямам кървене и зацапване. Много ми е странно да знам кога ми е овулацията и бебето да върви с 5 дни назад от нея, ама ще видим…

# 561
Аз се задъхвам от всичко, затова и спрях тренировките, много ми беше трудно. Доста активен човек съм и това обездвижване ми се отразява. Спрях и с приятели много-много да се излизам, къде от страх да не се разболея, къде от желание да не се обяснявам.
Има нещо кеото ме притеснява, имам чат-пат (но не изпуска ден), болки, които са само ниско долу в ляво. Ако беше и от двете страни си местеше мястото, нямаше да ме притеснява болката. Но е само на едно място и то само от едната страна. Първоначално даже се бях филмирала, че е извънматочна, но не е. Доктора каза, че нищо нямало, но аз си го мисля. Едва в 7+1 г.с. съм и знам, че още има много опасности.

На мен ми е първа бременност и често ми минават мисли, дали ще се справя, дали сме готови, дали не избързахме, ама как ще се грижа за бебе като нищо не знам, дали няма да изпадна в супер голяма изолация. Бременноста е много желана и винаги съм си се представяла с дете, но сега когато е факт, все едно имам колебания вече.

При мен също има леки болки и боцкания в ляво, бях на първи преглед точно в 7 г.с. и ми казаха, че бебчето е заченато от левия яйчник и бебчето е леко в ляво, с това си обяснявам и тези неразположения. Матката расте все пак. С първата бременност тези болки бяха отдясно, съотвтно оплождането се беше случило чрез десния яйчник. Недей да имаш колебания, когато започнеш да усещаш бебето вече ще осъзнаеш, че си бременна, а когато родиш ще е още по-вълшбено. Heart

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 15:21 от Orange_life

# 562
mommy22 и аз не намирам логика, мисля че някъде във форума го бях чела. Сега намерих в сайта на Сигридов, че скрининга се прави между 11-14 г.с., като в 11-12 г.с. дава информация за генетични малфомации на бебето, а 12-14 г.с. е насочен към средови и структурен анализ и отхвърляне на дефекти на сърцето. Значи наистина е по-добре да е 12-13 г.с.

# 563
На мен докторът ми каза точно определена дата - 8.04. Тогава ще съм 12 г.с.+1 ден.

# 564
Момичета, вие кога си записахме час за първата фетална морфология и БХС? На мен ми дадоха час за 12+5, но се притеснявам дали не е прекалено късно. Бях чела някъде, че е препоръчително ако майката е под 35 г. да се прави 11-12 г.с., а ако е над 35 г. да е 12-13 г.с. Аз съм под 35 г.
Аз като звънях да запазя 4ас за БХС, ме попитаха кога е бил последния МЦ и ми предложиха  19,03 и още една дата,мисля ,че 21,03 беше, за тогава имаше свободни часове
На 19,03 съм на преглед , тогава  ще съм 12 седмица според калкулатора

# 565
Здравейте,
Идвам с една лоша новина, за съжаление имам само едно плодни сакче с пулс, а другото е кухо.
Останах много тъжна, очаквах, че има вероятност да се случи и въпреки това ми е много гадно.
Опитвам се да се фокусирам, че другото бебче е добре и отговаря точно на седмицата си.

# 566
dramatikova това ще е силно и здраво за двама.
При мен размразиха 4 ембриончета и върнаха само 1. Нещо подобно си говорихме. Че това 1 има шанс за 4. Защото всичките са били отлични, но са си избрали именно тази снежинка- растящата в мен сега.

# 567
Драматикова,така е било писано! Има неща,над които нямаме власт❤️

# 568
Аничка, останалите замразииха ли ги пак?

Съжалявам, Граматикова, но мисли за здравото ембрионче.

# 569
Аз си запазих час за първа фетална, тогава ще съм в 13 седмица. Сметнаха ми датата  от клиниката. И на мен ми се стори късно, но явно тогава се прави.

Общи условия

Активация на акаунт