ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 40 807
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
А само при прием през устата ли има такива ефекти прогестеронът? Аз се чудя дали и при мен гаденето е от него, но аз го слагам вагинално и при мен е 200 мг. Макар че последните дни намаля доста и почти не ми е лошо. Има ли други с намаляващи симптоми около 9 г.с? Обаче официално смених любимото еспресо с мляко с нес. Днес дори пих мляко с какао от на детето. Grinning

Последна редакция: нд, 17 мар 2024, 15:38 от mommy22

# 691
Аз от 3 дни не съм повръщала. Не е от прогестерона. Предишната бременност пак бях на допълнително прогестерон, ама не съм повръщала. С тази ... Сега отново ми е лошо, ама поне не повръщам.

# 692
Аз не пия прогестерон, но сутрин и следобед, а понякога цял ден ми е лошо. Скоро ще навърша 9 седмица и ако започне малко поне да намаля ще съм адски щастлива. Прилошава ми от всякакви миризми и хубави, и лоши буквално всичко ме отвращава. Любимото ми време от деня е ако успея да поспа за да не усещам гадене.

# 693
Аз съм в 9та седмица и ми е по-добре от към гадене. Идва му края, момичета. 😊Съвсем за кратко ми прилошава и като хапна се оправям. Предните седмици беше ужас и едва едва ядях и то само тестени неща. Не съм намаляла утрогестана. След 11та седмица ще започвам да го спирам по схема.

Иначе когато съм будна се чуствам много по-добре, но пак се умарявам бързо и спя следобед. Днес преди обяд направихме една едночасова разходка и много се изморих. Тъкмо се будя от следобеден сън.

Вие усещате ли подуването ниско в корема? Аз вече много често усещам как нещо там се разширява и става все по-голямо. Нямам търпение за следващия ми преглед в четвъртък.

ПС: аз слагам 3 по 2 утрогестан или 600 мг на ден. Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 мар 2024, 16:27 от ВаНиЛа

# 694
Аз съм вече в 7+4 и последните дни се чувствам доста подута. Надявам се и след моя преглед да ми намалят прогестерона, просто аз си усещам,че не ми е ок от него. Една кутия я глътвам за 5 дена🤣

# 695
Да се включа за витамините. Аз си пия. Не ми се вярва кой знае колко да повишават имунитета или да имат отношение към НК клетките. Даже и лактобацили си пия от време на време.

# 696
На мен репродуктивния ми каза да пия водорасли чак в 4-тия месец. До тогава -никакви добавки за подобряване на имунната система.

# 697
И аз се включвам да се оплача колко ми е лошо тия дни (7+5), а може би и се опитах да се разболея, умирах от студ в петък и вчера. Надявам се утре да оцелея в офиса.
Но пък вчера бях на преглед с ММ и чухме сърце, наистина беше много вълнуващо! 140 BPM.

# 698
Да се включа и аз да се пооплача. Тъкмо бях оздравяла след близо 2 седмици адска настинка, 3 дни бях добре и от петък пак съм болнава..Това ме събаря физически че и психически се притеснявам как се отразява на бебчето, дали всичко е наред... И така.
Иначе и моят корем е доста подут, но аз влязох в 12 седмица вече (11+). 

А за витамините като ви чета направо си мисля като ходя на ендокринолог да го помоля да ми пусне направление и за тях, поне ако има липси да ги коригираме, че моите лекари също ми казват да избягвам мултивитамините за сега.

# 699
New mama и всички болни, да ви минава бързо и да не ви ловят повече вируси!

Ванила, при мен е по-отпуснато и подуто коремчето. Не знам дали е от хормоните, от храненето или от липсата на движение. Вероятно и трите заедно. Сутрин като стана почти не го забелязвам, но вечер съм подута. Не мисля, че може да се говори още за “baby bump”. Мъжът ми като сложа дънки казва, че според него си личи, ама той се заглежда. На мен за щастие още не ми стягат панталоните, но аз нося доста еластични. Сигурна съм, че в 30+ седмица, а и по-рано ще се смеем, че сме си мислели, че имаме коремчета сега. Simple Smile

Вие имате ли вече вътрешно усещане за пола? Аз доскоро изобщо нямах. Преди 1 седмица сънувах, че раждам момче, обаче мисля, че пак ще е момиче. С дъщеря ми към 9-10 седмица започнах да си мисля същото и се оказах права. Не знам дали ще позная този път, а и може да ми се промени усещането до момента, в който разберем.

А пък на мен изобщо не са ми вълнуващи прегледите на този етап, много ми е притеснено, не искам да е така. Confounded Има ли някой по същия начин?

# 700
Дъщеря ми твърди, че ще има сестричка. Убедена е. Тя ми го заяви още след трансфера. Че ще е успешен и ще има сестричка. Аз искам само да е живо и здраво. Имаме и момче, и момиче, и за таткото няма значение.

# 701
Аз нямам предвид, че ми личи. Просто усещам, че имам нещо ниско в корема и усещам как става по-голямо. Simple Smile Като нова пломба например - усеща се различно, като нещо ново.

# 702
Здравейте, момичета. Тия дни не съм се включвала. По всички календари, по моя и по този на АГ се водя 10+3 седмица. От 4 дни се чувствам страшно зле. Повръщах няколко пъти, досега си беше само гаденето (което и сега не ме оставя, даже е по-често и по супер различно време на деня и нощта). АГ ме вика на преглед в 12та седмица, когато ще правим БХС. За утре съм си запазила час при личната, че си пуснах едни изследвания, ама каквото се сетите (без тромбофилиите). Почти всички са ок, но инсулина на гладно ми е в горна граница, а вит Д критично нисък. И тези двете ме тревожат. Може би и това, че съм с наднормено тегло си влияе, не знам... Преди да ми вземат кръв повръщах страшно много и пих една глътка кола, че да мога да се занеса до лабораторията. Тъй като имам и домашен френчо, си пуснах и тест за токсоплазмоза, че бъдещите баби бяха много притеснени да не ми вредяло. Оказа се, че нямам нищо такова (тази инфекция основно се пренасяла от котките). Досега сме казали само на родителите, но вече започва да ми личи. Надявам се поне още 2-3 седмици да е кофти времето, че да мога да се крия с жилетки и елеци 😁😁 След прегледа, ако всичко дай Боже е наред, мисля да уведомя началството. Относно витамините, аз си ги пия всеки ден от малко преди да забременея. Пих Пре мама дуо, но свърши опаковката, после не я открих никъде и ми дадоха Елевит, което е със същите пропорции. Видях, че доста добре усвоявам фолиевата киселина, което ме успокоява страшно много. Относно настроенията...на моменти сама не се трая, ама гледам да си ги контролирам малко от малко 😁 Относно болките, усещам си ги ниско долу, ако дълго време стоя в една поза или стана рязко, както и като кихна. Обаче гърдите ме болят много. Вечер не мога да се наглася да легна така че да не ми е дискомфортно. Усещам се и че ми се спи ужасно на моменти. Както си седя, ми е супер свежо и изведнъж направо съм парцал. След 20 Мин същата процедура. Кафе си пия. Винаги с мляко и без захар, но не съм го спирала, нямам и намерение. Обаче от 3-4 на ден, сега е само по едно. Та това от мен засега, приемам всякакви съвети. Благодаря ❤️

# 703
При бременните си е висок инсулина, затова той не се следи през този период, а кръвната захар.
Вземи си вит Д на спрей, моят също е нисък и използвам спрей.

И на мен ми е надут корема, вчера си купих 1 пролетен панталон за бременни.

Също ми се спи все и ми се менят настроенията.

Котките пренасят токсоплазмоза, не кучетата.

Болничките да оздравяват!

# 704
Момичета, кога Ви дадоха направление за изследвания? ПКК,урина и суе,и там каквото друго се пуска(не съм запозната). Аз вторник съм си пуснала свободен ден за прегледа и искам да ги свърша тези неща. Трябва ли да съм на гладно?

Общи условия

Активация на акаунт