ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 229
  • 766
  •   1
Отговори
# 375
Аничка, стискам ти палци всичко да е наред с малко почивка! Кофти, че ще разберат на работата ти преди да си готова да им кажеш, но поне както казваш ще могат да го имат предвид.
Колко много постове от вчера Simple Smile по темата за следенето, аз съм при мъж, имала съм винаги много разочароващ опит с жените-гинеколози, при които съм ходила, така че съм напълно ок с този вариант, а и съм отдавна претръпнала откъм неудобство. Кофтито е, че лекарят ми не работи в болницата, където искам да раждам, и вероятно ще ме изражда непознат човек. Но пък съм си решила за конкретната болница, защото са много подкрепящи естественото раждане, а аз искам да раждам естествено.
Мислите ли да ходите на йога за бременни, курсове за родители, такива неща?

# 376
Здравейте! Кога да кажа на шефката, че ще излизам в болничен? На 12ти съм на преглед и предполагам от 18ти ще излезна.
Много ми е притеснено, но просто не се чувствам добре.

# 377

Мислите ли да ходите на йога за бременни, курсове за родители, такива неща?

Може на йога, стига да се чувствам добре. За мен не е първо раждане и съм запозната и с раждане, и какво да пазарувам (по-точно колко излишни неща няма нужда да купувам), с кърменето - близо 2 години кърмих и се надявам и снежинката да мога да я кърмя. Общо взето - чакам си времето да си гушна бебето. Наясно съм какво ме очаква - будуване, колики, зъби, тръшкане и всякакви екстри, които се спестяват, но пък не ме плашат.

# 378
Момичета и аз да се включа. Въпреки, че ме изчислява 6г.с. и уж би трябвало да е рано, симптомите с гадене започнаха. Все ми е едно безвкусно с уста, събират ми се слюнки, догаждаме ми се. Надявах се този път да ми се размине, с първата бременност повръщах ужасно много до 5-6 месец.
Предишния път се следих при жена, а родих с избор на екип родих при мъж. Да си призная последното, което си мислих докато раждах беше, че съм си избрала мъж.
Blackwhite1За излизане в болничен знам, че след 12 г.с когато те регистрират издават такива с диагноза “Заплашващ аборт”/ “Лъжливо раждане”, при нужда. Може и по-рано, но не съм сигурна.

# 379
Момичета, честно казано и моите симптоми поотшумяват, обаче какво обоняние съм развила, не е истина. Днес колега влезе в офиса, щях да повърна.. човека явно не се беше къпал, обаче аз толкова силно усетих, че веднага взех да пръскам с ароматизатора и отворих врати и прозорци. Скрих си носа в блузата, докато се проветри... Относно симптомите, при първия ни опит (неуспешен за жалост), ходих на преглед към края на 6та, началото на 7ма седмица. Тогава се видя само сакче и жълто тяло. Пулс така и не чухме Sad но аз усетих, че нещо не е наред, тъй като имах сериозни болки в един кратък период, зацапвания почти през цялото време и в един момент всичко просто спря. Започнах да се чувствам така, сякаш не расте живот в мен, ами всичко си е по старо му. Тогава вече знаех със сигурност, че нещо не е наред и на сутринта беше ясно, че е спонтанен. Сега съм спокойна, защото се усещам по различен начин. Дори да са ми слаби симптомите (направо си е късмет) знам, че всичко е наред, тъй като си ме придърпва долу в дясно, пия си но шпа-то и отшумява, гаденето си е на моменти, с дълбоко дишане успявам да го контролирм някак, както и с глътка-две кола, както ви споменах по-рано. Няма ли зацапване, значи всичко е наред 🙏 Иначе всяка сутрин се будя все едно съм с много тежък махмурлук и спала не повече от 2 часа 😁😁 до 15тина минутки минава, ама си е голям зор 😂 Броя и аз дните до следващия преглед ( остават 6 😁 ). Както АГ ме посъветва, гледам да съм позитивно настроена. Дертовете не са важни,  нали знаете - това, което не е дошло, то не е отминало. Стискам палци на всички да изкараме лека бременност и живот и здраве да гушкаме розови бебета ❤️

# 380
Аничка, дано всичко е наред. Лежи и си почивай хубаво. И аз имах отлепяне с 1то бебе, но всичко беше наред. Да не ти пука за болничните.

Здравейте! Кога да кажа на шефката, че ще излизам в болничен? На 12ти съм на преглед и предполагам от 18ти ще излезна.
Много ми е притеснено, но просто не се чувствам добре.
И аз не се чувствам добре. Тези дни ще кажа на шефката, че съм брем.
Нямам сили, лошо ми е, а имаме адски мн работа. Мислиш сега да я предупредиш или направо в деня на болничният?

На йога не ми се занимава да ходя. Бих ходила на други курсове, но ще видим. Преди ходех и беше интересно, даже на единия семинар в мола спечелих цял комплект шишета от томбола.
Сега с тия вируси нз дали ще има такива и дали ще отида.

И аз имам обоняние на койот. 😄

# 381
Мисля сега да и кажа , пък от 18ти да излезна. Понеже работата ми е такава, че няма кой да ме замества и да има едно 10 дена да си намери човек. Тогава ще съм 11седмица. Но това ме притеснява, как да кажа. Много ми е неудобно.

# 382
Blackwhite1, няма от какво да ти е неудобно. Що си решила и казваш директно, няма незаменими хора, ще се справят, приоритет е ти как се чувстваш.

# 383
То и аз си правих планове чак юли да изляза в болничен, ама от утре съм в такъв, а сега влизам в 8 г.с.
С предната бременност бях от 7 г.с в болничен, като чухме пулса.

# 384
Нов ден, нов късмет, момичета!

Бих искала да ви попитам дали обмисляте да си поставяте ваксина срещу ковид?

# 385
То и аз си правих планове чак юли да изляза в болничен, ама от утре съм в такъв, а сега влизам в 8 г.с.
С предната бременност бях от 7 г.с в болничен, като чухме пулса.
От ЛЛ ли ще си взимаш болничен първо или направо от АГ? И аз искам да изляза вече в непрекъснат болничен, но имам час при АГ, при който смятам да се следя чак на  19-ти. По календар тогава трябва да съм 8 г.с и се надявам дотогава да си имаме туптящо сърчице и да ме запише за ЖК  (с предната бременност не помня кога ме регистрираха). Днес смятам да отида на частно да ме прегледат за пръв път. Знам, че в 6  г.с е рано, за да чуе сърчицето, но се моля поне да се види ембрионче и всичко да е наред.

# 386
Аз миналата седмица разглеждах няколко видеа в ютюб за йога за 1ви триместър. Две от тях бяха едва ли не почти само дишане и даже ме напрегнаха (никога йогата не е била моето нещо за физически тонус), но третото имаше извесна доза разтягания и пози, дето ми харесаха. Мисля още такива да гледам и да си харесам няколко и да си ги редувам. Ето го това, което ми хареса: https://www.youtube.com/watch?v=4N4xUOwZVLM А след 11-та седмица смятам да се завърна на танци, те не са търде интензивни, стил линди хоп (бугито и чарлстона са една идея по-интензивни). Моята работа е от home office и направо се побърквам затворена в една и съща стая цял ден. Все намирам с нещо да се разсея и едва върша работа. Вчера едни минзухари засадих на терасата, вечерта излезнах да се разходя, видях нападали шумки пред къщата и ги пометох, изобщо вършат ми се физически неща, седенето пред екрана ме смачква.

За вакините по принцип съм много за, но искам да се консултирам с АГ-то и по нейна преценка кога и каква ще си поставя. Чувала съм ,че ваксина против коклюш е доста добра идея, защото при бебетата е много опасно и повреме на бременноста по този начин им се предават антитела, които ги пазят докато дойде техния ред да бъдат ваксинирани няколко седмици след като се родят. И за против пневмония, изобщо, за мен те са добра.

# 387
Ели, аз също съм записана на преглед при АГ, които смятам да ме следи чак на 18.03. Ако нещо ми се наложи преди това, мисля от ЛЛ да взимам болнични, защото АГ-то при които се следя сега на частно, не издава.

Искам да ви споделя нещо, понеже съм с много смесени чувства дали се постъпва така. На 29.02 ми беше прегледа на който се видя ембрионче в матката. После на 01.03 слетобяд получих кафеникаво зацапване, което продължи до на следващия ден, сутринта и после спря. Веднаха се свързах с наблюдаващия ме АГ, който каза, че след като предния ден съм била на преглед няма смисъл пак да ходя и да го ръчка, че да не стане по-зле, каза ми да пия Витамин С, спря ми кръворазреждащите и добави Витамин К. Също така, приемам прогестеронови препарати, защото е ин витро бременност. Оттогава зацапването не се е повторило, но ме гложде ужасно, дали не трябваше да ме викне на преглед, дали аз не трябваше да си ида другаде на преглед. Особенно след като прочетох написаното от anichka.bs

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 09:31 от The Black Dog

# 388
Добро утро. Аз не бих си сложила ваксини никакви, особено пък като съм бременна.

Ако вземете болничен от ЛЛ, може за 14 дни и трябва да има прекъсване, за да се вземе от ЖК после.

# 389
Добро утро,момичета!
Тази сутрин се събудих и нито ми се закусваше нито нищо.Стана ми лошо,дойдох на работа и си взех баничка с айран...емиии,всичко ми мина с първата хапка🤣
Ели,при мен не първия преглед се видяха само сакчета*поне така си мисля,не виждам друго на снимката* сега, някъде към 13-ти се надявам на ембриончета с пулс.
Хубав ден на всички!🤰🏼♥️

Общи условия

Активация на акаунт