ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 078
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте ! Включвам се и аз с трета бременност с термин 03.10. Имам едно прекрасно момиче почти на 10 год. и един задържан спонтанен аборт миналата година. Засега всичко върви наред,надявам се да е така до края. 😊😊😊

# 631
Как сте днес, момичета? Аз вчера трябваше да си подбера нещо за обличане за едно служебно събитие днес и доста се развеселих по време на процеса. Посягайки към рокля, която бях убедена, че ще прикрива добре, установих, че всъщност това е идеалната pregnancy reveal рокля, която дори не мога да закопчея.....И така с още няколко, или са ми неудобни, или са неподходящи, а не съм напълняла. Но съм доста подута и всичко плътно около корема ми е неудобно. Та поръчах по спешност няколко по-свободни рокли и поли, да имам все пак какво да нося.
Нещо май и се разболявам, или поне тялото ми крещи за почивка. Осезаемо усещам, че не мога да продължа да работя с досегашното си (високо) темпо и ту вдигам температура, ту ме втриса, ту ми прималява....Запазих си час за лекар в понеделник и ще помоля за няколко дни болничен. Няма да си кривя душата, ще използвам част от тях да си наваксам с работата, но поне няма да ходя до офиса и по срещи ❤️

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 19:49 от Moonlit

# 632
Момичета, с тази бременност /втора по ред/ съм много паникьосана.
Днес чупих блендера и реших да го залепя със секундно лепило. После се усетих, че е токсично и при самото вдишване може да навреди на плода. След това ме заболя корема. Не знам дали си внушавам или е от лепилото. Вие какво мислите? Има ли риск ? Sad

# 633
Moonlit, разбирам те напълно. При мен коремът следобяд е много подут, спрях да нося дънки и дрехи, които ми стягат. Аз бях болна миналата седмица.. Гаденето в комбинация със запушен нос беше ужасно, вечер само пуфтях Satisfied Ако ти дадат болничен, възползвай се да си починеш, така възстановяването ще е по-бързо. Аз си взех един от дните хоум офис и цял ден си правех инхалации над купа с вряла вода и след тях започнах да се подобрявам.

Jessicad аз не бих се притеснила, не съм чувала за вредите от секундното лепило върху бебето, а и ти едва ли си го вдишала отблизо и няколко пъти.

# 634
Ех, Дрийм, красота направо, дано си по-добре вече! 🤗
Иначе за секундното лепило не вярвам да е проблем - дори и да е имало поемане на изпарения, е било за секунди и в малко количество, не ми се вярва да има някакво отражение.

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 20:33 от Moonlit

# 635
Здравейте! Понеделник трябваше да отида при доктора да ми пусне болничен. Днес се обадих да запазя час и ми казаха, че понеделник няма да е на работа. Запазих си за вторник. Може ли да ми пусне болничен вторник със задна дата?

# 636
Blackwhite1, до 3 дни могат да ти издадат болничен със задна дата.
Jessicad, не мисля, че имаш от какво да се притесняваш. Било е за кратко време и едва ли вдишаното количество е голяма.

# 637
На мен винаги са ми отказвали да ми издадат със задна дата.
[/b]
Здравейте! Понеделник трябваше да отида при доктора да ми пусне болничен. Днес се обадих да запазя час и ми казаха, че понеделник няма да е на работа. Запазих си за вторник. Може ли да ми пусне болничен вторник със задна дата?

# 638
Момичета, май започва да ме хваща гърлото...какво да пия или пръскам😭

# 639

с две ръце за исла мус/касис

Ох само аз ли ставам в 6ч сутринта в събота..и всеки ден напоследък......

# 640
И моят корем някой дни бая се подува вече се чудя с какво да го обличам Joy . Май ще трябва да почвам да поръчвам дрехи за бременни, а си мислех, че още имам време.

Аз също ставам бая рано сутрин в уикендите и после изобщо не ми се спи и със сигурност е откакто съм бременна.

Ох, искам да споделя нещо, вчера случайно разбра, че съм бременна една приятелка, която преди време претърпя спонтанен аборт и оттогава не може да забременее, нещо много тъпо ми стана, все едно виновна се почувствах, а и тя не реагира много яко. При вас как се нащета, кой знае и кой не знае? Около мен вече хората са се досетили в голяма част, без да казвам. Което малко ме притеснява в 7+5 съм и малко рано ми се струва.

# 641

с две ръце за исла мус/касис

Ох само аз ли ставам в 6ч сутринта в събота..и всеки ден напоследък......

То и времето влияе, като става светло в 7, човек си се буди естествено.  След две седмици ще се нормализират нещата Relieved

Добро утро!

# 642
Четох за тантум верде,че е ок и си взех, също и една опаковка биозин мама...ние сме на гости при родителите на моя приятел, но още не сме им казали - дано не ме разкрият,мислим след втория преглед на 19-ти, за да се види Дай Боже,че и с двете бебенца всичко е наред...На мен,особено на работа,много ми личи и една колежка ме разкри.То нали не е хубаво да се отрича,ако някой пита директно😁На моменти съм суеверна, в други пък не съм...

# 643
Аз работя като акушерка и с тези униформи си личи,защото са тесни и ме разкриха.Ще работя до края на месеца и излизам болничен,защото работата си е доста натоварваща.За гърлото си взех тантум верде и биозин мама пия та успях да ги прекъсна нещата ,много чай с мед и витамин С.

# 644
Момичета, снощи имах леко кафяво зацапване на тоалетната хартия след като пишках. Еднократно се случи и оттогава няма нищо. Нямам болки или нещо друго притеснително, Според вас трябва ли да отида в спешното?

Общи условия

Активация на акаунт