Мъжът ми заминава

• 8 061
  • 93
  •   1
Отговори
# 75
Има си момент, в който да си решиш кое ти е приоритет. За някои това не е семейството и няма нужда да вкарваме драмата с тънещи в немотия, защото едва ли са такива.

Той напуска семейството си веднъж! Как може да подкукоросвате авторката да прави сцени и скандали заради заминаване веднъж? Или вие ще й превеждате пари по сметката докато с мъжа си кибичат безработни вкъщи?

# 76
Е сега, що за семейство е пък такова, в което хората не могат да се разберат  за професионалното развитие на един от двойката, да удари другия едно рамо и да се справи за няколко месеца сам. Такава неувереност във връзката  пък не говори добре за такова семейство.  Има всякакви средства за комуникация да общуват и всяка вечер,  може и те да отидат с детето да го видят, ако е в някоя подходяща държава, може и той да си дойде в почивните дни.

Какви са тия прокоби, вместо да дадете кураж на жената, то смешно става вече.

# 77
Има си момент, в който да си решиш кое ти е приоритет. За някои това не е семейството и няма нужда да вкарваме драмата с тънещи в немотия, защото едва ли са такива.

Той напуска семейството си веднъж! Как може да подкукоросвате авторката да прави сцени и скандали заради заминаване веднъж? Или вие ще й превеждате пари по сметката докато с мъжа си кибичат безработни вкъщи?
Сцени, скандали?? Казах й, че е ок да не се чувства добре с това решение на мъжа й. И искрено го вярвам. В здравото семейство решенията се взимат заедно, не самосиндикално.

# 78
  • Между гори и планини
Едно време без мобилни устройства, компютри и сателитни, не знам как са оцелявали семействата на пътуващите по корабите мъже...
С моят мъж всеки ден бяхме на линия в скайп, неговата сутрин, беше нашата вечер, защото беше 7 години, не 7 месеца зад океана.
Днес има Вайбър, Уатсап, Месинджър, Скайп... Напълно безплатно можеш да звъннеш, че дори и да видиш мъжът си. Големи драми, голямо чудо. Ако му няма доверие, там вече е друга тема.

# 79
Моите приятели с пътуващи бащи, всички са с разведени родители, около 3-4 клас се изпоразведоха. Може би и затова изначално мъже с такива професии съм отбягвала.
Със скайп и т. Н не можеш да излезеш на вечеря, кино, да си легне до теб и т. Н. Адмирации, че се спрявате, но не го представяйте като нищо работа. Големите отсъствия на партньора са ограбващи по много параграфи. Вие го знаете най-добре предполагам.

# 80
  • Между гори и планини
Ей, няколко месеца без вечеря заедно, за да имат въобще какво да вечерят.... Голям проблем!
Както казах, едно време нямаше тези мобилни връзки, които има сега и за това и много семейства са страдали. Освен това зависи и от желанието на двамата. Ако държат на връзката си,  нито времето, нито разстояние ще ги раделят.

# 81
  • Варна
Как  пък при нас нямаше разведени пътуващи. И ако се случи, то все майките инициаторки. Щото татковците, нали, кефа си правят я по моретата, я по пътищата...
Ама едно време си е едно време.

# 82
Как  пък при нас нямаше разведени пътуващи. И ако се случи, то все майките инициаторки. Щото татковците, нали, кефа си правят я по моретата, я по пътищата...
Ама едно време си е едно време.

И аз това щях да пиша пак по мои наблюдения жените иницират разделите презадоволени от пари и лукс. После очернят мъжете си какви боклуци са "оставяйки ги сами".

# 83
  • София
То едни пари, то един лукс....

# 84
То едни пари, то един лукс....

Мхм... докато мъжа ти яде консерви в камиона си и няма къде да се изкъпе, тя ходи по спа почивки и козметици вероятно с някой любовник и него го изкарва по-черен от дявола, но за развод не се говори, че иначе паричките ще секнат (описвам реален случай).

# 85
  • София
Вероятно ти е някоя близка. И ако ти е близка, е много некоректно да си съчиняваш за вероятен любовник.
А пък нали в случая твърдо НЕ говорим за тираджия?

# 86
Вероятно ти е някоя близка. И ако ти е близка, е много некоректно да си съчиняваш за вероятен любовник.
А пък нали в случая твърдо НЕ говорим за тираджия?

Не, не ми е близка - това е случка, толкова фрапираща че всички я знаят и просто кимат: Еми да, нормално да го прави на идиот.

# 87
  • София
Ама мъжът на авторката не е "пътуващ", съвсем се отклонихте. За еднократен служебен ангажимент става въпрос, макар продължителен. Не е казал "знаеш ли, реших от утре да тръгна по корабите. Ще пращам пари когато мога, ще си идвам веднъж в годината, оправяй се".

Това, което казваме е, че е ок жената да не се чувства добре с това, че 8 месеца ще е 24/7 сама с малко дете.

Естествено, че няма да се чуства добре, кой пък е твърдял, че ще е песен. Но какво? Да се кара, да настоява, да си го опази тука, а той после цял живот да помни, че си е зарязал работата (която харесва) заради някакви 8 месеца, дето не е могла да изкара без него. Ми ако утре тропне с крак за друго и поиска равностойна "жертва"? Работата и семейството не са непременно врагове, за да се избира между едното и другото.

Скрит текст:
Макар че докато пишех горното, се сетих за оня виц - говорят си две млади майчета и едната вика:
- Мъжът ми е моряк, веднъж в годината се прибира за един месец...
- Ох милата, и не ти ли е трудно?
- Ми не, то един месец бързо минава...

# 88
При така поставените условия от мъжа й, авторката няма много, какво да направи, освен да се мобилизира с ангажиментите сама.
Но, и аз смятам, че такива раздели не са полезни за семейството.
Лично аз, доста предложения отказах навремето, особено вече като имах дете.

# 89
  • Great Britain
Хич не вменявам вина. Аз съм го получила, аз съм го отказала, защото аз така съм решила.

Е, други семейства пък решават друго. Няма нужда да пречупваш всички чужди бракове в светлината на твоя личен кофти брак. Аз лично дадох два примера за майки, които са приели срочна работа в чужбина, така че няма "трябва" и "откъде-накъде бе" и "защо все лошия мъж", има всякакви хора, семейства, избори и решения. Кажи си мнението веднъж, кажи го два пъти, ама да намилаш през пост?! На авторката и без това ѝ е кофти и я е страх, което е нормално, дай си малко сметка как ѝ действаш в темата, а? Голяма жена си, тя е млада майка. Толкова пък да не се усещаш.
Абсолютно  съм съгласна с теб.

Общи условия

Активация на акаунт